Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie kupują ubrania grube kobiety?

Polecane posty

Gość gość

Codziennie widuję na ulicy kobiety, które mają dużą nadwagę, a są fajnie i modnie ubrane. Gdzie one te ubrania kupują? W sklepach rozmiarówka kończy się na 40 - 42. 44 to rzadkość. Ja noszę rozmiar 42 i bardzo ciężko mi jest wybrać coś ładnego w jakimkolwiek sklepie. To gdzie się ubierają te, co noszą 48 albo nawet 52?

Gość gość
W C&A albo zamawiają w necie. Jest kilka stronek z ciuchami w dużych rozmiarach, nawet dużo fajnych sukienek itd. Mnie bardziej zastanawia, gdzie one kupują kozaki?

Gość gość
Ja ważę 80 kg przy 160 cm. Ubrania kupuję w normalnych sklepach, w 44 wchodzę spokojnie, a ten rozmiar to żadna rzadkość, czasem w 42. Najwyżej skracam nogawki spodni. Lubię ciuchy z C&A i marki F&F. Kozaków nie noszę, ale niektóre grube kobiety mają stosunkowo zgrabne łydki i przy większym rozmiarze stopy nie mają z tym problemu.

Gość gość
W sieciowkach-hm, lindex, kappahl, c&a.

Gość gość
W Kappahl faktycznie mają oddzielny dział, w H&m mają duże rozmiary, w c&a też. Można też kupować na bonprix.pl. mają tam całą kolekcję plus size.

Gość gość
O matko... 160 cm i 80 kg? Co jest z tobą nie tak, że nie potrafisz zrzucic tych 20 kg? Wyglądasz jak kulka. Możecie się stroić, ale nawet najpiękniejsze ciuchy, nie sprawią, że będziecie ładnie wyglądać. Przykre, ale prawdziwe.

Gość gość
Ja mam 168 i waze 64 kg. Nosze rozmiar 42 i tez mam problem zeby kupic jakies fajne ubrania. Chcialabym z 8 kg zrzucic

Gość gość
O matko... 160 cm i 80 kg? Co jest z tobą nie tak, że nie potrafisz zrzucic tych 20 kg? Wyglądasz jak kulka. Możecie się stroić, ale nawet najpiękniejsze ciuchy, nie sprawią, że będziecie ładnie wyglądać. Przykre, ale prawdziwe. no i co, ja ważę73 kg przy 160 cmi nie wyglądam jak kulka, fakt że daleko mi do szczupłej, ale mam wcięcie w talii, duże cycki, dość szczupłe nogi. Więc do kulki mi daleko, prędzej jestem duża klepsydra. A zrzucić potrafie, bo już to robiłam, po prostu przestało mi sie chcieć zazynać dla wyglądu. Pilnuję tylko zeby nie tyć wiżcej , bo to niedobre dla zdrowia.

Gość gość
no i co cie obchodzi jak wygląda? kupują w sieciówkach, są sklepy typu orsay gdzie rozmiarówka jest małą, ale M&S np ma większą.

Gość gość
14:30 wcięcie w talii, a pod talia opona buahahaahaaaaa tu na kafe każda grubaska ma wcięcie w talii, duzy biust, piękny tyłek. ..ach same tłuste ideały

Gość gość
aleś ty samotna a dodatek mega brzydka z tego co widzę .

Gość gość
Ja kupuję w C and A, H and M, LC Waikiki, Asos, Zalando, Allegro :)

Gość gość
Przetłumacz na j. polski to zdanie, chrumciu :D

Gość gość
W hinskim są mega wielkie rozmiary fajnych ciuchów

Gość gość
To prawda, że tutaj każda z nadwagą ma super wciecie w talii, fajny tyłek, wszystko idzie jej w cycki i wcale nie wygląda na te swoje 80-90kg . Ludzie dają jej max 70!

Gość gość
W hińskim są rozmiary na hinczyka czyli małe a nie duże i to jeszcze przy krótkie.

Gość gość
14:30 wcięcie w talii, a pod talia opona buahahaahaaaaa tu na kafe każda grubaska ma wcięcie w talii, duzy biust, piękny tyłek. ..ach same tłuste ideały misi, nie wiem jaka mam d bo nie wyginam sie do tyłu, a wciecie mam bo skoro mam tłuszcz na biodrach i duze cycki, to akurat to pomiedzuy musi być węższe, sa rózne typy sylwetek i róznie sietłuszcz rozkłada i nie mówiłam nigdy ze jestem ideałem , ale cycki to głownei tkanka tłuszczowa, wiec z kości ich nie wygenerujesz

Gość gość
To prawda, że tutaj każda z nadwagą ma super wciecie w talii, fajny tyłek, wszystko idzie jej w cycki i wcale nie wygląda na te swoje 80-90kg . Ludzie dają jej max 70! NO SKORO MA 70 TO ILE MAJA DAWAĆ- 90, CZY 50? :d

Gość gość
15:18 wcale to pomiędzy nie musi być węższe. Skąd ty się urwałaś? Jest mnóstwo kobiet, które są w biodrach węższe, niż w obwodzie brzucha. Taka odwrócona gr****.

Gość gość
LEPIEJ FOBRZE ZJEŚC NIŻ PODOBAĆ SIĘ BYLE KOMU Co do ciuchów to ja jeszcze kupuję w centrum Ptak a Rzgowie jestem z centrum i mam niedaleko.

Gość gość
Moja teściowa ma 165 cm i nosi 46 i jest zawsze ładnie ubrana. Kiedyś spytałam gdzie ona to wszystko kupuje, a ona ze śmiechem, że trzeba nieraz pobuszować w lumpeksie. W sanatorium byłą najlepiej ubraną kobitką. A grube to są dopiero od rozmiaru 50 wzwyż. Do 50 to się można ubrać w normalnych sklepach.

Gość gość
15:18 wcale to pomiędzy nie musi być węższe. Skąd ty się urwałaś? Jest mnóstwo kobiet, które są w biodrach węższe, niż w obwodzie brzucha. Taka odwrócona gr**** mówię o sobie, ludzie sa róznni, kobiety też, mozesz być gruszką, jabłkiem , kolumna, czy klepsydra, czy co tam jeszcze wymyslili na nazwy figur

Gość gość
Calvin Klein, Trussardi, Lacoste, Lewis, Tommy Hilfiger, myślę, że nie najgorzej się ubieram

Gość gość
ja się bez problemu ubieram w Massimo Dutti i w Tommy Hilfiger, czasem Benetton

Gość MalwinaW
Sama odrobinę ważę i zakupy w sklepie stacjonarnym wprawiają mnie w wielkie zakłopotanie jak dostępne tam rozmiary są na mnie małe, i każdy tak patrzył w przymierzalniach.. poza tym przekonałam się do zakupów online, są wygodniejsze. Znalazłam stronkę born2be.pl, gdzie znalazłam ubrania również w większych rozmiarach, które na mnie pasują. Jestem bardzo zadowolona, ubranka są ładne i na mnie pasują :)

Gość gość
Ojjj, coś drogie te ubrania :( A born2be przed chwilą sprawdziłam i chyba przetestuję dzisiaj!

Gość gość
To ja pisałam że ważę 80- a gdzie ja pisałam że wyglądam ładnie? Nie, nie wyglądam, zdaję sobie sprawę z tego że przynajmniej 20 kg powinnam zrzucić. Pytanie było o to gdzie kupują ubrania grube kobiety, więc jako gruba- odpisałam. Tak, mam znaczącą nadwagę, wielki tyłek, grube uda, obwisły brzuch, a duży biust powoduje że jeszcze w miarę proporcjonalnie chociaż wyglądam, bo jakbym do tego była płaska to tylko schować się w szafie. Ubrania mam dobrane do sylwetki, tak żeby się nie wylewały wałki sadła ze zbyt ciasnych spodni, nie eksponuję swoich niedoborów.

Gość gość
W hińskim są rozmiary na hinczyka czyli małe a nie duże i to jeszcze przy krótkie. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx W chińskim jak już ,ale to prawda u nas są małe rozmiary ,natomiast w hiszpani u Chińczyka jest pełna rozmiarówka ,chyba są bardziej tam otwarci na ludzi .

Gość gość
gość 2018.02.15 "Ja mam 168 i waze 64 kg. Nosze rozmiar 42 i tez mam problem zeby kupic jakies fajne ubrania" Jakim cudem nosisz 42? Ja też mam 168 wzrostu, ważę 79 kg i noszę 42, czasem 44.

Gość gość
Do goscia powyzej.to ja pislam ze mam 168 i waze 64 i nosze rozm 42. Mysle ze to zalezy od rozlozenia tluszczu. Ja przed ciaza wazylam 50 kg. Po pierwszej ciazy wazylam 55 ale po drugiej zostalo mi duzo wiecej. Mam bardzo szczuple rece i lydki ale za to mam najwiekszy problem z brzuchem i udami.piersi tez mam duze. Wiec to ile ktos wazy jest mniej wazne niz rozlozenie. Moja kolezanka wazy 12 kg eiecej ode mnie i nosi ten sam rozmiar co ja ale ona ma tluszcz rozlozony rownomiernie na calym ciele a ja tylko w niektorych partiach.dodam ze ona wyglada o wiele lepiej niz ja