Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nieznośne dziecko koleżanki.....co byście zrobili

Polecane posty

Gość gość

Za oszczędzone pieniądze kupiłam sobie moje ulubione perfumy,są to drogie perfumy dlatego też oszdzedzałam. Niestety nie nacieszyłam sie nimi długo bo tylko dwa dni..........wczoraj nieznośna córka mojej znajomej mi je stłukła.Strasznie nie grzeczne dziecko, wszedzie wlezie , i wszystko jej wolno bo mamusia nawet będąc u kogoś w domu na wszystko jej pozwala.Nie lubie jak do mnie przyłazi ale nie mogłam się juz wywinąć i ja zaprosiłam.Po tym zdarzeniu tylko przerosiła i szybko się zwineła kwitując to ze takie są dzieci ...powiedziałam jej ze to drogie perfumy i ja oszedzałam by je kupić.Oczywiscie sie oburzyła broniąc dziecko

Gość gość
Powiedz niech odda kase za perfumy bo były drogie i skoro jej dziecko je zniszczyło to powinna odkupić

Gość gość
Zasugerowałam jej ze to drogie perfumy,ale ona twierdzi ze dzieci takie są i powinnam to zrozumieć. qq r wa ale jestem zła, myślałm ze ona jakoś się odezwie a tu nic

Gość gość
Takie to są mamuśki ,miałam podobna sytuacje teraz nie zapraszam niech siedzą w domu jak mają takie bachory

Gość gość
gość dziś Strasznie nie grzeczne dziecko, wszedzie wlezie , i wszystko jej wolno bo mamusia nawet będąc u kogoś w domu na wszystko jej pozwala. xx U Ciebie w domu panują Twoje zasady i masz prawo osobiście zwrócić dziecku uwagę, jeśli zachowuje się tak, jak sobie tego nie życzysz. Jeśli matka dziecka nie uszanuje Twoich zasad, masz prawo wyprosić ją ze swojego domu. Po drugie, masz prawo domagać się odkupienia perfum, a nawet dodatkowej rekompensaty, jeśli uznasz za stosowne... I tyle w temacie. Pilnuj swoich interesów, bo wejdą Ci na głowę.

Gość gość
Tez bym poprosila o zwrot pieniedzy albo kupno takich samych. A jesli mozna wiedziec to jakie te perfumy?

Gość gość
gość dziś Nie sugeruj, tylko wprost zażądaj. W przeciwnym razie przyjaźń skończona. To oczywiste dla każdego kulturalnego człowieka.

Gość gość
tak oczywiscie są to N 5 CHANEL

Gość gość
są to orginale perfumy, z wymiennymi wkładkami

Gość gość
napisałam jej smsa czy możemy się spotkać,i nic nie odpisała

Gość gość
No to faktycznie slabo. Ja tez nie lubie sie prosic ale w tym przypadku powinnas dostac pieniadze lub nowe

Gość gość
niestety do takiej nic nie dotrze mojej znajomej dziecko jak było w gościach zniszczyło (utopiło w baseniku) zabawkę za kilka stówek (elektroniczną) to sie jeszcze smiała z tego dziecka, że płakało po zabawce, bo takie ROZPIESZCZONE a jej niby nie rozpieszczone, jak u kogos w domu niszczy rzeczy a mamusia się jeszcze śmieje

Gość gość
To idz do niej w odwiedziny :D

Gość gość
najgorsze jest to że ja muszę ją teraz prosić o to by mi zwróciła pieniądze

Gość gość
A co to te wymienne wkladki?

Gość gość
U mnie tak samo, dziecko znajomej wsypalo proszek do prania do akwarium z rybkami z zazdrosci (akurat stalo w lazience). Dobrze, ze w pore to zobaczylam i udalo mi sie przynjamniej czesc uratowac.

Gość gość
oo to jest doklądnie ten typ osoby, jej dziecko może wszystko, jak mnie takie mamuski w****i... ją ale jestem wsciekła

Gość gość
wkładki, śa to dodatkowe wpisz sobie 3x 07 fL.OZ takie maja oznaczenia na pudełeczku

Gość gość
''najgorsze jest to że ja muszę ją teraz prosić o to by mi zwróciła pieniądze'' - w takim razie to nie jest najgorsze, tylko najlepsze. Nauczysz się asertywności i obrony swojej własności. Nie masz 'prosić', tylko zakomunikować, że oczekujesz zwrotu... a to różnica ;)

Gość gość
boże proszek do akwarium......

Gość gość
tak zrobie, powiem by mi oddała za nie pieniądze, ale nawet nie odpisała mi ma smsa

Gość gość
Daj jej paragon i popros o zwrot. Nie przejmuj sie, jestem pewna ze gdyby to sie jej stalo to od razu by sie plula

Gość gość
ooo to na pewno, gdybym ja jej coś zniszczyła to wiedziała by co powiedzieć

Gość gość
No wiec wlasnie, jesli nie odpisze to idz w odwiedziny. Niech bedzie zaskoczona

Gość gość
jej nikt nie chce zapraszać, zawsze przychodzi z dzieckiem , ona pije kawe a dziecko co chce to robi wogóle nie zwraca uwagi.Pcha sie wszedzie a nikt jej nie chce bo wiedzą jak sie te jej wizyty kończą.

Gość gość
Ja pier.... odpisała mi ze jutro nie ma czasu przyjśc moze w sobote. ja nie chce by ona przyłąziła odpisałam ze ja jutro na chwile przyjdę

Gość gość
I bardzo dobrze! Daj znac jak Ci poszlo :)

Gość gość
Perfum i tak nie odkupi, ale przynajmniej wizyty masz z głowy. Bo jak sie wprosi, to na wstępie zażądaj pieniędzy. Ale wiesz, to twoja wina, perfumy trzyma sie w szafce gdzie dostęp ma tylko dorosły, widac masz bałagan, ze byle gówniarz może ci je stracić. I kolezanka ma racje. To dziecko. Ono nie wie ile perfumy kosztowały. Mogło strącić zabawkę ... I nic byś nie powiedziała. Twoje niedbalstwo doprowadziło do straty. Sory.

Gość gość
odpisała ........... czy coś pilnego?ona chyba uważa ze nei ma żadnego problemu

Gość gość
To tak jakby wisiala Ci 400zl bo obstawiam, ze mniej wiecej tyle kosztowaly