Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy znacie osobiście nastolatki, które zaszły w ciążę ?

Polecane posty

Gość gość

Jak potoczyło się ich życie ? Urodziły i wychowały czy może oddały do adopcji ?

Gość gość
Znam kilka osób które były nastolatkami jak zaszły w ciążę, ogarnęły i dały radę. Tylko, że ja mieszkam w UK więc finansowo było im łatwiej. Nie znam ani jednej, ani stąd ani z Polski, która oddałaby do adopcji. Z Polski znam jedną która usunęła, teraz jest po ślubie i ma już dzieci.

Gość gość
Siostra męża. Daje radę

Gość gość
U mnie na osiedlu 17latka urodzila swa Waneske. Ciagle tylko chwalila sie markowymi ciuchami i akcesoriami otrzymanymi od rodziny. Przerwala nauke niby z tesknoty za malutka ( tak naprawde jej matka nie chciala rzucac dobrej pracy a babcia byla schorowana). Niby chciala wrocic do szkoly, ostatecznie po 3 latach urodzila drugie dziecko i nadal mieszka u rodzicow. Pamietam jak po porodzie szykowala sie do slubu i miala pretensje ze rodzice zamiast placic za jej fanaberie, chca sobie zmienic auto a slub wyprawic skromniejszy.

Gość gość
Znam. Najpierw chciała oddać do adopcji, już było zgłoszone. Rozmyśliła się po porodzie(chyba pod naciskiem rodziny), ale nie czuła żadnej więzi z dzieckiem. Zostawiła je ( u matki) i wyjechała za granicę. Po paru latach wróciła i zabrała do siebie. Po jakimś roku opieka społeczna zabrała jej dziecko i wylądowało w Domu Dziecka. W wieku 10 lat wziął je na wychowanie kuzyn. Mieszka z nim do dzisiaj(ma 15 lat).

Gość gość
Moją matkę, urodziła mnie mając 17 lat, ma szczęśliwe małżeństwo i 2 córki na studiach :)

Gość gość
Teoretycznie to mój obecny mąż, urodziły mu się bliźniaczki kiedy miał 18 lat, no niestety skńczyło się jak skończyło, a jak się to potoczyło ? On żyje swoim życiem, a tamta kobieta z dziećmi swoim. Dawno to było bo 14 lat temu.

Gość gość
znam 13 latke

Gość gość
Moja siostra. Urodził a w wieku 17 lat, w wieku 18 wyszła za mąż i chyba 3 lata po ślubie rozwód. Teraz ma 26 lat. Jest ż tym facetem z którym się rozwiodla i mają 2 córkę 2letnia.

Gość gość
Ja urodziłam jak miałam 15 lat. Ojciec dziec ka nieznany. Tak wpisane w papiery. Naprawdę to wyjechał za granicę i słuch po nim zaginął. Mieszkałam ż rodzicami, skończyłam liceum, studia dzienne , teraz pracuje i mieszkam sam a ż synem obok rodziców.

Gość gość
Kolezanka moja urodzila majac 17 lat.Wyszla potem za innego ma z nim drugie dziecko.Corka ktora urodzila w wieku 17 lat dzis juz ma 18stke

Gość gość
Znam 14- latke. Dziecko oddane do adopcji. Drugie w wieku 17 albo 18 lat. Wychowują razem z ojcem dziecka

Gość gość
Znam dość dobrze kilka takich. Pewnie znalazłoby się więcej. Wychowują dzieci z ich ojcami. Generalnie powiem tak. Nie wiek świadczy o dojrzałości do roli matki. Ja urodziłam mając 20 lat- też młodo, niemal naście. Syn ma już 7 lat. 7 najlepszych lat mojego życia <3

Gość gość
nastolatka nastolatce nie równa, dziewczyna wieku 18 czy 19lat jest już dorosła często ma skończoną szkołę średnią a 14 latka to jeszcze dziecko

Gość gość
Znam 4 takie matki i wszystko jedna wielka porażka zresztą jak wszystkie młodociane matki.

Gość gość
Ja urodziłam w wieku 17 lat, aktualnie mamy 2 dzieci.

Gość gość
Moja babcia miała 15 lat, jak urodziła moją mamę, w wieku 16 lat wyszła za mąż i mieli z dziadkiem jeszcze trójkę dzieci. Byli fantastycznym małżeństwem. Moja koleżanka urodziła w w trzeciej klasie liceum. Nie przerwała nauki, zrobiła maturę, później skończyła studia ma gabinet stomatologiczny, a druga córka jest młodsza od pierwszej o 12 lat. Ale jej bardzo dużo pomogli rodzice chłopaka, sama mówi, że gdyby nie teściowa, to chyba nie dałaby rady. Bo najważniejsza jest chyba pomoc otoczenia, wtedy jest łatwiej i żeby nie wyzywali.

Gość gość
Mialam19 lat jak zaszlam wciaze, tylko ze ja chcialam dziecko, a chec posiadania zakrawala o obsesje. Pierwsze kilka lat zycia corki nie odstepowalam jej na krok, czerpalam garsciami to szczescie ktore mi dala. Bylam w niej niesamowicie zakochana. Nadal jestem. To byl magiczny czas. 12 lat pozniej zaliczylismy wpadke ( tak,z tym samym facetem mam drugie dziecko) ani okres ciazy ani, jak juz sie urodzil, nie byl tak majestatyczny i nie obfitowal w taka magie jak przy corce. Z wiekiem zmienily mi sie priorytety i pochlonela mnie praca, drugie dziecko nijak bylo mi w smak. Ale jest i kocham oboje.

Gość gość
Ja znam. Dziewczyna miała 16 lat, jak urodziła. Formalnym opiekunem do niedawna była jej mama (która sama urodziła mając jakoś 17-18 lat). Są fajną parą z ojcem dziecka, synek zadbany, technikum skończone w tym roku. Czyli jakoś to poszło, dzięki pomocy rodziców z obu stron.

Gość gość
Znam dziewczyna miała 16 lat,on był starszy.Minęło kilka lat,są po ślubie i spodziewają się drugiego dziecka.

Gość gość
up

Gość gość
Znam, w obu przypadkach rodziny bardzo pomogły młodym, a tatusiowie dzieci musieli się szybko ogarnąć i zarabiać na to dziecko. A młode mamy- wiadomo, zająć się nauką, po szkole już nie koleżanki i imprezy tylko kaszki i pieluchy. Dały radę, wyszły za mąż za ojców dzieci, usamodzielniały się dość szybko, obie akurat rozgarnięte i świadome tego jak bardzo ich wsparli rodzice. Jedna miała 16 lat kiedy urodziła, druga 17.

Gość gość
Pomijam tu UK(wiadomo) i USA gdzie b.młoda mama jest b.często czarna/kakaowa . Teraz Polska. A-urodziła jako maturzystka, po jakimś czasie ślub z zapierającym się tatą, rówieśnikiem po paru latach rozwód, dziś tato nie utrzymuje kontaktów nawet z dzieckiem, ona samotna mama na bieda posadce .B-to samo ale 15 lat wcześniej, starsza znajoma z pracy w PL, zgorzkniała rozwódka urodziła 18.5, ok. 35-40 już była zdziwaczała kompletnie .Bez faceta, wegetująca bez pomysłu na życie . Szkoda jej dziecka wychowywanego przez de facto babcię po jej odejściu puszczonego samopas . C- już pato klimat (pewne fakty daruję) 2 dzieci 17-19, po 10 latach żyjąca na wynajmie z kolejnym już konkubentem którego doiła z hajsu . Gdzieś dalej były owszem, budujące przykłady ale ...

Gość gość
znam :) 15 latka zaszła w ciaze, to było 11 lat temu, dalej jest z ojcem dziecka, sa fajna rodzina, pracuja dzieciak fajny :)

Gość gość
Oczywiscie, ze znam. Daly rade i poskladaly fajne rodzinki. Nawet dziewczyny po ktorych kompletnie niespodziewalabym sie tego podporzadkowaly swoje zycie dzieciom. Wiadomo pomoc rodzicow w trakcie szkoly niezbedna, a teraz az milo sie patrzec na jakie fajne i normalne dziewczyny powyrastaly.

Gość gość
Znam. Ona miała 14 lat jak urodziła pierwsze dziecko. Obecnie ma 25 lat i 4 dzieci, żadnej szkoły i pracy ale w związku z facetem ojcem całej 4. Kilka lat temu wyjechali do uk i ona teraz wielka Pani.

Gość gość
Moja kuzynka,miała równe 16 lat jak urodziła. Pomagali jej rodzice i rodzice chłopaka.Ona skończyła liceum i studia,z tym chłopakiem,teraz już mężem jest do dziś,pracuje na wysokim stanowisku,maja jeszcze synka.

Gość gość
Koleżanka z liceum, maturę pisała z pokaźnym brzuszkiem (matura 2002). jej chlopak był w jej wieku. wzięli ślub, urodzila się córka. ja wyjechalam na studia na inny koniec POlski, a że nie byłysmy najbliższymi koleżankami, to tak naprawdę dowiedzialam się co u niej, poprzez naszą klasę jak powstał ten portal (kiedy to było? jakoś 2007, 2008 chyba? - bo nie zalozylam konta od razu, ale jakos w ciązgu pół rku od zalozenia portalu; w kazdym razie pamiętam gdzie wtdy pracowalam ;) ) no, dziewczyna z tamtym mężem rozwiodla się po 4 latach. nie wiem czemu. ale on z córką ma świetny kontakt nadal, to wiem bo czasem na fb oznacza na zdjęciu z córką koleżankę moja, to widzę. córka kolezanki ma teraz 15 lat. a koleżanka przeprowadzila się z okolic Bydgoszczy do Gdańska, ma stałego partnera-też roizwodnik, z synem - od kilku dobrych lat. córka z nimi mieszka, syn jej partnera mieszka z mamą. koleżanka zrobila mgr jakos 3 czy 4 lata temu, pracuje w jakiejs malej kancelari prawniczej na recepcji, jest dość zadowolona o ile wiem. ja sama mam też córkę, ale dopiero 5-letnią.

Gość gość
21:44- jakie szczegóły. Nie zastanawiasz się ze ktoś znajomy może to czytać ?

Gość gość
Znam, 18 lat. Nadal sie uczy. Z tym chłopakiem Jest chyba od 15 roku zycia. Z tym, ze on Raczej nieciekawy. Ona ma to dziecko na głowie i jeszcze szkoła. Teraz udają ze nie sa razem, wniosek o alimentach z sadu, zeby pobierać 500 plus... On niby bardzo podjął prace i dzwoni do niej kiedy jest jeszcze w szkole, zeby juz szybko wracała, bo on nie wie jak sie dzieckiem zając. Szkoda dziewczyny, bo wydaje sie byc ułożona. A inna lepsza historia - pierwsze bodaj w wieku 15/16 lat, a zaraz potem następne;)