Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alladin

Jezus

Polecane posty

Gość Alladin

Witajcie. Kocham życie z Bogiem, jednak Jezus jest dla mnie kimś więcej niż prorokiem. Chciałbym podzielić się z Wami tą Dobrą Nowiną, że jak dawniej Bóg objawił się Mojżeszowi w płonącym krzewie, z którego do niego przemówił, tak samo i pewnego dnia Bóg zechciał objawić się w ludzkim ciele by objawić się każdemu jednemu. Nie chcę Was obrażać, Bóg wlał w moje serce prawdziwą Miłość do muzułmanów moi kochani. Cenię Waszą chęć szukania Boga w życiu, waszą gorliwość i Wasze zamiłowanie do Księgi, którą cenicie więcej niż swoje życie. Ja tak cenię Biblię w swoim życiu, bo ta Księga powstała o wiele dawniej niż Koran, który czytacie i recytujecie. Zachęcam Was do przeczytania Ewangelii o życiu Pana Jezusa spisanej przez naocznych świadków tamtych wydarzeń. Bóg, który jest głównym sprawcą jej treści odmienia moje życie. Kocham Was i pozdrawiam :)

Gość gość
islam to religia ludobójców, zbrodniarzy a ty chcesz się do nich upodobnić? Nie poznałeś jeszcze Jezusa.

Gość Teppic   No1
Dojmująca i wzruszająca postawa. Zachęcam wszystkich uczestników konwentów fantastyki, żeby przejawiali taką tolerancję dla innych historyjek i uniwersów :)

Gość Alladin
Najwidoczniej nie zrozumieliście tego o czym piszę. Nie utożsamiam się w żadnym wypadku z islamem lecz z Jezusem i chrześcijaństwem o jakim czytamy w Piśmie Świętym. Czy widzicie coś dziwnego w tym,że kocha się innego człowieka. Ja mam po prostu wielką miłość, która wiedzie mnie do mówienia tym ludziom o Chrystusie Zbawicielu.

Gość gość
Islam nie jest równy islamowi (jest dziś wiele różnych organizacji tj. np Ahmadiyya, która przesczepiła do swych wierzeń wiele wątków z hinduizmu, ale również sufickich, dla których używanie przemocy jest obca) a do tego wielu muzułmanów to ukształtowani przez zachodnie wartości ludzie, którzy nie powinni od razu chwycić za miecz, jak o tym piszesz. Niektórzy urodzili się w muzułmańskich rodzinach i jest to ich sposób życia, który praktykują bo tak zostali nauczeni. Musicie wziąć wszystkie te wątki pod analizę. Rozumiem co w swej treści rzeczywiście posiada islam i rozumiem obawy i postawę bojowniczości bo wszyscy mają dość tego co dzieje się na świecie. Trzeba być jednak bardziej rozumnym i znaleźć drogę pośrednią, aby móc powiedzieć tym ludziom o Jedynym Prawdziwym Bogu. Wydaje mi się, że Wam również brakuje poznania Boga. Zachęcam do studium Słowa :)

Gość Alladin
Ta opowieść dobrze obrazuje to co dokonał dla nas Jezus. On, który jedynie był sprawiedliwy przed Bogiem wziął na siebie szatę naszej niesprawiedliwości, nasz grzech, naszą winę i poniósł jej konsekwencję w postaci kary śmierci przez ukrzyżowanie. Jezus daje nam wolność od winy jaka obciąża każdego z nas przed Bogiem, On stał się Barankiem ofiarnym gładzącym grzech tego świata.