Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wypada czy nie? Waszym zdaniem.

Polecane posty

Gość gość
Czern czerni nie rowna. Ja mialam u kolezanki w sierpniu czarna sukienke i nikt na mnie dziwnie nie patrzyl.

Gość gość
Mam w planie ubrac sukienkę z tylu prawie do ziemi a z przodu z lekkim wycieciem. Myślę ze bedzie to wygladac eleganclo. Na to czarne foterko. Buty tez czarne. Smiesznie by wyglądało fdybym dodala inny kolor. Wczerni mi najlepiej.

Gość gość
Super! na wesele syna ubierz się na czarno, a na pogrzeb na różowo i nie zapomnij o kolorowych balonikach na cmentarz :)

Gość gość
A wy jako synowe jakbyście się czuły? ale tak szczerze?

Gość gość
Ludzie pomyślą że nie lubisz synowej i robisz jej na złość

Gość gość
Idziesz w czerni, zdania nie zmienisz Twoja sprawa. Ja bym nie zakladala czarnej kiecki na slub i tyle.

Gość gość
Powinnaś ubrać coś jasnego. Oczywiście nie białą suknię. Tyle opinii przeczytałaś, a ty dalej swoje. Więc rób jak uważasz. Co innego młoda dziewczyna w czarnej sukni jako gość. A co innego stara baba na dodatek matka młodego. Zaznaczę, że pewnie jestem starsza od ciebie.

Gość gość
Mam 65 lat. Hm powiem szczerze, ze komentarze mnie zaskoczyly. Jednak poradzilam sie córek i jedna z nich tez ma w planie ubrac czern i nie widzi problemu. A synowa pewnie nie zwroci i tak na to uwagi. Stroj nie jest w tym dniu najistotniejszy.

Gość gość
jprdl strój nie jest w tym dniu najważniejszy :/ no jasne że nie, po co w ogóle się stroić, niech idzie w dresie

Gość gość
Z przodu krótsza z tylu dłuższa. Co myslicie?

a ja powiem tak...nie chciałabym, aby moja mama na moim ślubie była ubrana na czarno, co prawda czasy się zmieniły, ale czerń była, jest i bedzie kolorem żałoby...Chyba że chce Pani wywołać na ślubie i weselu lawinę plotek, dlaczego to matka Pana młodego jest ubrana w czerń, myślę, że jak takie plotki, komentarze dotrą do młodych, to może być im przykro

Gość gość
Jednak jesteś sporo ode mnie starsza. W zyciu nie ubrałabym takiej sukienki. To jest sukienka dla młodych dziewczyn. Bez urazy, ale pewnie sobie jaja z nas robisz. Nie wierzę, że chcesz się w coś takiego ubrać. Kobieta 65 lat - nie rób z siebie pośmiewiska. Może masz niezłą figurę, ale metryki nie oszukasz. Dobrze, że nie będę z tobą na tym weselu, bo za ciebie bym się wstydziła. Widzisz, ile ta dziewczyna na zdjęciu ma lat? Na pewno nie 60+.

Gość gość
Matko jedyna. Nie mowie ze ja kupię. Tylko ten fason chce. Z przodu krotsza a tyl dluga. Moj syn wie doskonale ze to jest moj kolor i z pewnoscia go to nie zdziwi.

Gość gość
I wypraszam sobie. Co tu mametryka do rzeczy? To nie jest wyzywajaca sukienka. Tylko ma w sobie klase. Wolalabym jedna cos z koronki ale w tym fasonie. Nie mam 80lat. Duzo ludzi daje mi mniej niz 60.

Gość gość
Autorko, trzymam z tobą. Kolor odpowiedni dla twojego wieku i na wesele. W tej sukience będzie idealnie widać twoje sflaczale ramiona i wiszące wymiona. Brawo. Będziesz gwiazdą na tym weselu. Nie potrzebny komik, ty będziesz za niego robić.

Gość gość
myśle , ze 65-latka w takiej kiecce nie będzie wygladac dobrze, , pomarszczona szyja i dekolt i zwisy na ramionach, to nie jest ani ładne ani seksowne. Poza tym mało której starej babie pasuje czerń- z wiekiem twarz sie robi blada i mało wyrazista, a czerń podbije objawy starzenia. Może lubisz ten kolor, ale nie boisz sie wyglądać jak stara wrona, zwiastun nieszczęscia? albo nieszczęsna wdowa?

Gość gość
Czerń kojarzy mi się na trzy sposoby: i z klasyką, i z żałobą, i z elegancją. Jeżeli na tym ślubie oraz weselu będzie więcej młodych osób, takich, którzy nie są konserwatywni, to nie powinno to szokować, ba, może i nawet przejdzie bez echa. W sumie, to teraz nawet i na pogrzebach sporo ludzi ubiera się w - paradoksalnie - żywe kolory. Niektórzy także po śmierci chcą być ubrani w trumnie na jasne, jaskrawe kolory. Znałam takich. Autorko, zrobisz, jak uważasz. Ciemne kolory wcale nie muszą być smutne, jeśli będzie do tego świetnie dobrany makijaż lub/i dodatki. Czerń jest ponadczasowym oraz klasycznym kolorem. W sumie, to, w co by się człowiek nie ubrał, to i tak będą komentować, bo taka już natura ludzka, ale, Autorko, ostateczny wybór należy do Ciebie. Jeśli czujesz, że będziesz dobrze wyglądać w tym kolorze, to nie masz się nad czym zastanawiać. W końcu - chodzi o Twój komfort. Teraz pojmowanie kolorów zyskało na znaczeniu; już nie jest tak jednoznacznie oraz surowo oceniane, jak to miało miejsce lata temu..

Gość gość
Autorko, ty chcesz usłyszeć naszą opinię, czy czekasz od nas na potwierdzenie twoich słów?

Gość gość
Jestem po prostuciekawa opinii

Gość gość
Mi też się wydaje, że ten fason nie pasuje do 65-latki. A już napewno nie w czerni. Choć ja w czarnej sukience nie widziałam nic złego na weselu. Jednak ta nie bardzo mi pasuje.

Gość gość
Aha i ramiona mam w dibrej kondycji. Bez obaw.

Gość gość
Autorko, ewidentnie czekasz na aprobatę. Tak, idż w tej sukience. To ty będziesz robiła z siebie pośmiewisko, nikt inny. Figurę na pewno masz 25-latki. Powodzenia.

Gość gość
Wiesz co tak się przyglądam tej sukience i jednak ona nawet młodej osobie na ślub nie pasuje. Taka czarna bez niczego. Nie możesz kupić sobie takiej która będzie czarna ale nie w całości?

Gość gość
Tak przeglądam te sukienki na niecie żeby coś ci podpowiedzieć ale im więcej patrzę tym bardziej się przekonuję że ten kolor to jednak na wesele nie pasuje. Taka sama czarna jest okropna. Czemu nie chcesz jakiegoś innego koloru. Jest tyle pięknych kreacji ale w kolorach. Wiem, że lubisz ten kolor, ale jednak.... Może poszukaj szarej z czarnymi wstawkami.

Gość gość
Po prostu myślę ze w tym kolorze wygladam korzystnie i wyszczupla.

Gość gość
Bez przesady dziewczyny! Na wielu weselach byłam i nigdzie nie słyszałam ze czarnego nie wypada ubierać, wiele ludzi widzę w ciemnych eleganckich ubraniach, jak komuś jest ładniej w ciemnym to czemu ma nie ubrać ciemnego tylko jasny w którym ma wyglądac i czuć się gorzej? Najważniejsze żeby matka była na weselu swojego syna a nie żeby była koniecznie ubrania w jasne barwy..ja widzialam tesciowe w ciemnych garsonkach, w ciemnogranatowych, w brązowych, i nikt nic nie mówił ze ,,ubrala się jak na żałobę.." ważne sa też dodatki do sukienki, koniecznie srebrne lub złote, np bransoletka na rękę, pierścionek jakiś, ładnie zrobione paznokcie, łańcuszek, torebka. No i fryzura taka która będzie pasowała do kobiety, nada jej elegancji kobiecości lekkości

Gość gość
Dzizas jaki ciemnogrod. Czarny to elegancki kolor i to juz nie czasy na durne zabobony

Gość gość
no właśnie, mase ludzi zyje jeszcze zabobonami....

Gość gość
To ze nikt nic nie powiedział, nikt nie zwrócił uwagi to nie znaczy ze jest ok. Czy jak komuś śmierdzi z ust to ktoś mu o tym powie? Po prostu kazdy sie odwraca lub udaje, ze nie ma sprawy. Czy ktoś bezpośrednio komuś powie ze brzydko wyglada? Ludzie albo sie nie znają albo sie znają . Ty sie nie znasz, masz błędna ocenę swojego wyglądu i wieku. Dobrze ze nie czujesz sie dobrze w trampkach bo pewnie byś poszła w takich , tylko miałyby np srebrny kolor. Klasy sie nie kupi poza tym idź jak sobie chcesz przecież oczywiste jest ze środowisko w którym sie obracasz jest jakie jest. Masz tyle lat a jeszcze mało wiesz. I teraz tzw dobra rada : ubierzesz sie w jasny pastelowy kolor i zobaczysz ze nabierzesz świeżego i młodszego wyglądu. A jak już dobrze czujesz sie w czarnym to włóż w tym kolorze... pantofelki bo chyba nie pójdziesz w botkach i kozakach bo lubisz (?)