Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karmienie piersią problem z synową

Polecane posty

Gość gość

Dzień dobry. Proszę o poradę. Mamy w rodzinie problem. Moja synowa noe potrafi pojąć faktu iż butla to nic zlego dla dziecka. Sama podawałam ją swoim dzieciom i nic im nie jest. Chodzi o to, że moim zdaniem jej pokarm jest niewystarczający. Dziecko ma 4 miesiące i non stop marudzi. Synowa ma zamiar do 6 miesiąca nic innego nie dawać, nie dopajać i żadnych słoiczków. To dla mnie nieodpowiedzialne zachowanie. Ewidentnie jest niedożywione ale ona tego nie pojmuje i nie da sobie nic powiedzieć. Karmienie piersią jest ok, kiedy dziecko faktycznie się najada. Proszę o pomoc. Jeżeli chodzi o przyrosty, to szczerze nie wiem bo i tak mi się synowa nie przyzna, że są małe. Po nogach dziecka stwierdzam, że jest z nimi średnio.

Gość gość
tak pani doktór ty oczywiście na pewno masz rację!!!!!!!!!!!! skoro po nózkach potrafisz stwierdzić czy przyrasta na wadze czy nie. ----------i jakiej pomocy oczekujesz, na pewno cieszyłabyś sie jezeli każda by zwyzywała twoją synowa a tobie przyznała racje, ona jest matka i wie czy dziecko sie najada czy nie pani wszystkowiedzaca

Gość gość
Może warto poprosić opiekę społeczną o pomoc. Głodzenie dziecka jest karalne.

Gość gość
Teściowa nie mieszaj się. Matka wie lepiej

Gość gość
guzik wie, mloda siksa.

Gość gość
Kurwa juz mam dość tych prowokacji:O

Gość gość
Wiem ze to prowo, ale moja ciotka tak miała ze swoim dzieckiem. Kamila piersią i nie widziala ze dziecku nie przybywa b0 była non stop sama, dopiero jej mama przyjechała i powiedziała ze to dziecko z głodu umiera. U lekarza okazało się ze dziecko naprawdę niedożywione dostało mleko na receptę i teraz już dorosła dziewczyna. Czasami inni widzą to czego my nie widzimy.

Gość gość
dobrze ale matka to matka, a teściowa nie ma prawa wtrącac sie do synowej

Gość gość
mnie matka na cycu pasła byłam bardzo tłustym niemowlakiem

Gość gość
ma prawo bo to jej wnuk!

Gość gość
A co cię obchodz ta cała synowa i czym karmi dziecko.Mi by zwisało,może nawet dawać surowe mleko:) to jej dziecko i jej problem.Moja synowa karmiła tylko miesiąc i kiedyś mnie pyta"mamo,jak uważasz,czy muszę karmić piersią,bo wolałabym butlą" ,a ja odpowiedziałam,twoje dziecko i ty decyduj,nie pytaj o radę,bo każda moja rada po pewnym czasie może być dla ciebie zła. Ja się nie wtrącam do niczego,mimo tego żę się nie wtrącałam w nic i tak byłam tą zła teściową.DZisiaj nie mamy kontaktu i możecie wierzyć czy też nie,ale to prawda,mówię jak na spowiedzi

Gość gość
Ja wykarmilam swoją 5 dzieci butla bo nie mialam polarmu i jakos żyją. A ona woelce sama cyckiem karmi. Co one chce udowodnic? Pzeciez wodze po jej piersiach ze malo ma pokarmu.

Gość gość
Psycholka

Gość gość
a potem maja te zwisy do pepka i placza ze na operacje plastyczne je nie stac.

Gość gość
Właśnie

Gość gość
podejrzewam ze przesadzasz i z dzieckime jest OK, twoje pokolenie tuczyło a nie karmiło dzieci, teraz ludzie poszli po rozum do głowy i juz tak nie robią. A zakładanie z góry ze synowa cos ukrywa jest chamskie. Idzcie na kompromis, i poproś(ale POPROŚ A NIE ŻADAJ!!!!!) zeby synowa zabrała cie ze soba na nastepna wizyte u lekarza. wtedy sie przekonasz kto ma racje

Gość Strapiona
Urodziłam synka w sierpniu (teraz ma skończone 6 miesięcy) i karmie piersią. Synek waży 9 kg i też mu nic więcej nie podaje. Nie dopajam go ani woda, ani herbatka, ani soczkami. Synek do czwartego miesiąca jadł co 1,5 -2 h. Wykanczalo mnie to fizycznie i psychicznie, bo nie miałam pomocy rzadnej ani przy dziecku, ani w domu od męża.. Teściowa również mówiła że dziecko głodne bo ja mam słaby pokarm i dlatego tak często je.. Mówiła tak dopóki nie uświadomiłam jej ze dziecko jest na 97 centylu..heh.. Teraz też budzi się kilkukrotnie na jedzenie w nocy, ale wiem że nic złego się nie dzieje. Mleko kobiece jest bardziej lekkostrawne i szybciej trawione niż mleko modyfikowane, stąd też problem ze spaniem i marudzenie dziecka. Mój synek był konsultowany przez 3 pediatrow i każdy mnie przekonywał że wszystko jest ok, a synek często je bo ma dużą potrzebę ssania.. Rada dla teściowej aby zajęła się swoim życiem i dała spokój młodym rodzicom.. Nie wtracaj się!

Gość Strapiona
Dodam jeszcze, że dużo osób zarzucalo mi że już dawno powinnam rozpocząć rozszerzanie diety synkowi. Najgorsze okazały się teściowa i moj***abcie.. Za każdym razem musiałam tłumaczyć im że z pediatra ustalilysmy że poczekamy do 6 miesiąca, bo dziecko jest duże, a ja nie chcę zrobić z niego potwora, żeby musiał później zmagać się z otyłością.. Smaki poznawal wcześniej, tak po 4 miesiącu, ale na zasadzie 'polizac'. Trochę więcej zaczął dostawać np. po lyzeczce po piątym miesiącu. Przed 6 miesiącem zaczęłam mu podawać już znacznie więcej, ale moje mleko i tak jest Nr 1. Nigdy nie zapomnę jak teściowa pouczala mnie żebym soczki bobofruit podawala synkowi który miał niecale 2 miesiące.. Hmm.. Nic jej na to nie odpowiedziałam...

Gość gość
A ja uwazam ze mm jest i tak pewniejsze.chociaz wiadomo ile dziecko zjadlo.ale synowa nie da sobie nic powowdziec.

Gość Strapiona
Mnie nie interesuje opinia ani teściowej, ani innych osób. Ja jestem mamą i liczę się ze zdaniem swojego męża i lekarzy. Skoro nikt nie ma do mnie zastrzeżeń to znaczy że jest ok. Przecież żadna matka nie pozwoli skrzywdzić własnego dziecka, a tym bardziej nie zrobi tego sama.. No chyba że ma coś z głową. Uważam że teściowa i moja mama już swoje dzieci wychowaly i powinny zająć się czymś innym, a nie notorycznie doszukiwać się błędów u młodej matki. Niech każdy wychowuje swoje dzieci jak chce!