Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czarny kolor włosów od lat nie potrafię się uwolnić

Polecane posty

Gość gość

Już miałam kilka prób zmiany koloru. Robilam drogą dekoloryzacje u fryzjera a kolor wychodził rudawy żółty paskudny. Włosy były w opłakanym stanie zniszczone. Kolor się wyplukiwal z tych zniszczonych włosów i miałam wszystkie kolory tęczy i wracałam do wyjściowego bo przynajmniej kolor był jednolity. Teraz nie farbuje włosów już 3 i pół miesiąca . Odrost jest duży ale mam malutkie dziecko więc siedzę w domu i przez zimę radzę sobie czapką . Jest to już bardzo widoczne i nie wiem co dalej z tym zrobić. Kupilam spray magic re touch na odrosty to zakrawa je ale robią się posklejane i wyglądają na tłuste macie jakiś sposób na wyjście z czerni

Gość gość
Sama miałam czarne farbowane 6 lat farba z drogerii. Jedyna rada fryzjer i zejście z koloru od dwa tony ale nie id razu na blond. Czarne końcówki scinalam i tak po roku było całkowicie ok. Nie miałam zniszczonych włosów.

Gość gość
Nie rozumiem... masz naturalny czarny czy inny?

Gość gość
Mój sposób. Dwa lata i pięć miesięcy bez farby. Zaczęłam gdy staraliśmy się o dziecko, potem w ciąży już nie farbowalam, potem opieka nad niemowlakiem. Ciągle podcinanie i są, całkowicie moje kolorystycznie włosy, już do łopatek. Uff. :)

Gość gość
Super podziwiam wytrwałość. Wczoraj byłam w rossmanie i już patrzylam w stronę farb ale jednak nie kupiłam . A drazni mnie już to mocno wyglądam na zaniedbana przez ten odrost bo wlosy mam jasny brąz a tu czarne strąki wiszą. Chyba jednak dekoloryzacja znowu tylko powoli

Gość gość
a jakie sa wlsoy bez farbowania.? chodzi o wyglad strukture wlosa.

Gość gość
Nigdy nie zrozumiem kobiet , które farbują się na kruczoczarno. Przecież taki kolor jest gorszy nawet, od tlenionego blondu. Ale trudno, teraz musisz przeczekać ten czas, aż odrosną do końca twoje. Powodzenia

Gość gość
Dobry fryzjer ci to zrobi porzadnie.Ja tam lubiecczarny

Gość gość
kolor zawsze wychodzi ciemniejszy niz na opakowaniu. Musisz kupic o ton jasniejsza. Zalezy jaki masz swoj naturalny, nie patrz na brazy, tylko kup jakis ciemny blond i tym sobie zafarbuj.

Gość gość
Ja zeszlam z czerni dosyc bezbolesnie. Tak jak ty farbowalam przez lata na czarno farbami z drogerii. Proba dekoloryzacji tylko zniszczyla mi wlosy. Poradzilam sibie farbujac 2 lata farbami ziolowymi najpierw na ciemny braz, potem kasztan, a na koniec jasny braz. Nie bylo widac odrostow, jednak te ziolowe sie wyplukuja po miesiacu - dwoch i kolor sie stopniowo rozjadnia. Mialam oczywiscie ciemniejsze koncowki niz to co przy glowie, ale wygladalo to bardzo naturalnie. Teraz mam cale wlosy w kolorze jasny brąz.

Gość gość
Dobry fryzjer. Jak zdejmuje ci kolor to musi wprowadzić pigment czytaj nałożyć inna farbę. Czyli dekoloryzacja i farbowanie na inny kolor. I albo stopniowo powrót do naturalnego koloru albo farbowanie. Tylko nie farbuje tym gownem z drogerii. Kupuj fryzjerskie farby.

Gość gość
Dokładnie jak wyżej. Porządny fryzjer, który zna się na koloryzacji. Ja też schodzilam z bardzo ciemnego koloru. Najpierw miałam dekoloryzację plus nałożony kolor. Początkowo farbą szybko wypłukiwała się, ale z czasem coraz mniej gdy włosy się zregenerowały. Potem za każdym razem fryzjerka kładła mi coraz jaśniejszy kolor, ale chłodny. Doszłam do naturalnego ciemnego blondu, a dodam, że włosy mam długie. Ale w domu już nie farbuję, tylko fryzjer.

Gość gość
Fryzjer jak Ci nagle zdejmie, to faktycznie beda rude lub zolte. Musisz isc do fryzera, ktory Ci sciagnie stopniowo (a i tak bedzie rudawy refleks pod swiatlo). Chyba, ze zafarbujesz te odrosty naturalne na braz. Bedzie widac lekka roznice, ale juz nie takie ostre odciecie.

Gość gość
Dekoloryzację robi się stopniowo, trzeba iść kilka razy na sesje i robić to z głową. Nie farbuj włosów w domu, tylko u fryzjera

Gość gość
Ja przechodziłam dekoloryzację zarówno w domu różnymi metodami jak i u fryzjera. Najbardziej polecam effasor loreal. Tani I skuteczny. Nie farbuję co prawda drogeryjnymi farbami , ale gdy kolor robi się zbyt sztuczny, to sięgam po to. Ostatnio bardzo łatwo sobie zeszłam do średniego brązu. Tylko effasor z wodą z kranu, nawet bez utleniacza

Gość gość
a czy mozna rozjasnic jakos zolte pasemka? chce bardziej zimne, a zrobiono mi zolte, okropne.. nawet nie wiem o co prosic,czego sie spodziewac, no i boje sie kolejnego partactwa..

Gość gość
Zaczęłam farbować włosy na czarno 14 lat temu, miałam wtedy 17. Była taka moda. Dopiero od roku chodzę że swoim naturalnym kolorem. Głupia byłam. Mój naturalny kolor to kasztanowy brąz. Piękny. A musiała mi stuknąć trzydziestka żebym to zauważyła:-(

Gość gość
ja też wkopałam się w czerń i nie widzę wyjścia. odrosty mam już siwe i strasznie to wygląda, muszę często farbować, co odbija się na kondycji włosów.

Gość gość
18:59 Tak, możesz. Spray Go Blonder John Frieda plus jakikolwiek fioletowy szampon np. Joanna do mycia włosów. Autorko, żeby zejść z ciemnych włosów do swoich, musisz uzbroić się w cierpliwość i być przygotowaną na co najmniej 3 wizyty u fryzjera - koleżanka tak miała i się udało. Ja schodziłam z bardzo jasnych blond do swojego koloru włosów (taki jasny rudy/ciepły blond) i mi pomogło zrobienie ombre dzięki któremu przeszłam ten proces bezboleśnie. Może to jakiś pomysł byłby dla ciebie? Tylko sombre?

Gość gość
Autorko, Niestety, ale dekoloryzacja to praktycznie zawsze wychodzi "marchewka":O ja mam ciemne włosy, od 8 lat farbuje, bo szybko wyszły mi siwe, ale od dawna juz tylko odrosty i nigdy nie robiłam czerniami, a brązami (a niektóre brązy i tak wychodzą prawie jak czarne). Moze zamiast dekoloryzacji pomysl o rozjaśniaczu? (Moja siostra chwali ten z sayossa). Ja dwa razy w życiu sie zdobyłam na rozjaśnienie, ale efektem i tak robiłam potem całe włosy znowu ciemnym kolorem, wiec rozumem Cie. Zreszta z moja uroda na pewno nie zeszlabym az do blondu, bo wygadalabym śmiesznie.

Gość gość
19:54 to moze rob tak jak ja, farbuj tylko skalp? Nie mecz całych włosów za kazdym razem.

Gość gość
dziś zupełnie normalne,gładkie,lśniące, mam 32 lata,nigdy jeszcze nie farbowałam, w sumie nawet bym chciała ale trochę się boję,naturalne mam do ramion jasny blond. Farbować,czy nie?

Gość gość
Mam swoje jasny blond. Ż czarnego wychodziłam dwa lata. Najpierw dekoloryzacja plus kolor a potem pasemkami wychodziłam i na koniec sporo podcielam włosy. Teraz już jest ok.

Gość gość
Ja juz bym chyba w takim wypadku wolala sciąć włosy na krótko i od nowa zapuszczała albo i nie,jakby okazało sie ze fajnie mi w krotkich włosach,coś jak Korzuchowska.

Gość AmandaW
Ja miałam naturalnie czarne włosy które też bardzo ciężko było rozjaśnić. Ja od razu zdecydowałam się na wizytę u fryzjera i rozjaśnienie przez profesjonalistkę (panią izę z galerii da vinci w poznaniu) bo nie chciałam zniszczyć włosów. I teraz jestem szczęśliwą blondynką z pięknymi, zdrowymi włosami.

Gość ranazna
Rozjaśniaj stopniowo, ja tak robiłam. Z tym, że ja używałam od fryzjerki ochronnego mleczka do rozjaśniania organicznewlosy.pl/25-mleczko-plex-o-way-odnowa-i-regeneracja- ;) później toner i szampony do włosów blond i rozjaśnianych.

Gość gość
ja tam lubię czarny kolor tutaj głupie cizie wypisują, że to tandeta a same mają rudy z farby kupionej w biedronce :D wyraźnie się wygląda, można zrobić efektowny, wyraźny makijaż, po co chcesz zmieniać?