Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocyyyyy!!;(

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam duży problem. Dziś przedemną pierwsza noc a granicą, 2000 km od domu. Mam 20 lat, przyjechałem tutaj do pracy. Jestem sam w duzej kamienicy, ale nie o tym. Niesamowicie, niewiarygodnie tesknie za domem, rodziną od wyjazdu z domu, już w busie płakałem. Łzy cisną się same, now moge przestac płakac. Jestem całkiem sam w obcym kraju. Tak mocno tesknie, ze poszedl bym na nogach prosto do domu. Mam niestety myśli samobójcze. Nie wrócę, nie mogę. Mama wziela specjalnie kredyt, aby mnie tu wyprawic, abym zarobił pieniadze na lepsze zycie dlaa nas, jak mam wrocic teraz to tylko w worku. Nie jestem w stanie tego opanować, mówię do siebie, stary ogarnij sie to tylko do konca roku, ale łzy same sie cisna. Nie wytrzymam, nie moge normalnie funkcjonowac!!! Tak tesknie. Moze ktos jest za granica, konkretnie w Anglii i chcial by porozmawiac, pomozcie, nie mam nawet do kogo geby otworzyc. Ja tak dalej nie pociagnę....nie dam rady.

Gość gość
Spokojnie. Dom jest nie tylko tutaj w Polsce, ale również w tobie. Jesteś częścią swojego domu, i masz go ze sobą, w sobie. Zachowaj się jak żołnierz: - obejdź swój lokal i sprawdź wszystkie pomieszczenia; - obejdź następnie cały budynek, aby sprawdzić gdzie co jest; - zjedz coś i napij się; - umyj się; - nie dopuszczaj do siebie "czarnych myśli"; - skup się o dbaniu o dobrą formę fizyczną (bo to ci się zawsze przyda).

Gość gość
I najważniejsze: nigdy nie stawiaj się w sytuacji bez wyjścia. Fajnie że wyjechałeś do Wielkiej Brytani szukać pracy, ale twoja matka nie powinna była brać kredytu na ten cel, bo zawsze możesz pracy nie znaleźć lub wkrótce ją stracić. Prościej było zgłosić się po pomoc do Miejskiego lub Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej.

Gość gość
Ja prace miałem juz zalatwioną tutaj w polsce. Nie musiałem niczego szukać. Piję alkohol ale to nie pomaga, ja przez cale zycie nie wylałem tylu łez co w jeden dzieñ tutaj. Jutro niedziela, jestem tu sam, Co ja mam robić... Bede caly dzien płakał ioby nie skonczylo sie najgorszym. Dzis juz sukałem jakiegoś haka na suficie, ale cos mnie powstrzymalo a to dopiero pierwszy dzien !!! Pierwszy! Co dalej... nie chce sie tak meczyc.

Gość gość
Ogarnij się. Masz pracę więc się na niej skup a od rodziny i tak pepowine trzeba kiedyś odciąć.

Gość gość
Daje 10/10 już dawno tak nie śmiechłem :D

Gość gość
1. Jak możesz być sam skoro masz tam prace? 2. Znasz język? 3. Jak to sam w kamienicy? 4. Ile masz lat? 5. Skąd masz kasę na alkohol? 6. Czy twoja mama wie że za granicą nie spadają pieniądze z nieba? 7. Wyluzuj.

Gość gość
PS Też uważam, że to prowokacja - niespojna z resztą :-O

Gość gość
Odpowiadajac na pytania pana wyzej. Mam 20 lat, pracuje na budowie (remont kamienicy) wlasnie w niej,pracuje ( ogólnie to remonty) szef przyjezdza rano o 7 na 10minut mowi Co mam zrobic, ja to robie, on przyjezdza o 16 i sprawdza i jedzie. Ja tutaj w tej kamienicy bez ogrzewania dodam, mieszkam, poniewaz na wynajem mnie nie stac. Alkohol? Sklep dwie ulice dalej, na zycie przed pierwsza wyplata mam 100 funtow, wiec za co kupic mam. Jezyka nie znam, szef to polak. Ludzie! Prowokacja? Nie rozumiem was...Co za naród, ja szukam pomocy, aby sie w tym wszystkim odnalezc a oni mi zarzucaja cos takiego. Myslalem ze znajde tu kogos kto doda mi otuchy lub jest/byl w podobnej sytuacji, ale jak wiadac wiekszosc to typowe polaczki a tak na prawde to nie macie pojecia co przezywam.

Gość gość
Jestem kobietą, nie panem. Nie wiem co przezywasz. Ale uwierz mi jest mi przykro czytać, że myślisz o samych złych rzeczach. Jesteś bardzo młody. Mama nie powinna obarczac Ciebie takim ciężarem. Gdzie Twój ojciec?

Gość gość
Trudno uwierzyć że taki mazgaj i mamisynuś zostaje wysłany właśnie przez swoją matkę na wyspy brytyjskie i to busem przez morze.

Gość gość
Piszesz że to pierwsza noc na obczyźnie, a potem opisujesz jak wygląda twój typowy roboczy dzień, to w końcu jak to jest jesteś tam pierwszy dzień czy już rutyna i wiesz co i jak o której szef itd.

Gość gość
19:21 wesele spie /rdalaj stąd marny człowieku. Nie masz prawa tak o nim mówić :-O autorze olej bo to jakiś odpad jest.

Gość gość
Tato nie zyje, mama mnie niczym nie obarcza! Jestesmy we 4 ja mama i dwoch mlodszych braci, nie dosc ze nie ma kto wychowywac bo mama w w polsce zapieprza nadogdziny za marne 1800 zl miesiecznie, ledwo wiazemy koniec z,koncem wiec tylko w taki sposob mozna uratowac nas.

Gość gość
Autorze koniecznie jak juz dostaniesz wypłatę to wynajmij pokoj, gdzies z ludźmi i oby to byli spoko ludzie.

Gość gość
gość dziś 19:21 wesele spie /rdalaj stąd marny człowieku. Nie masz prawa tak o nim mówić pechowiec.gif autorze olej bo to jakiś odpad jest. x Odpad to ciebie zrobił a matka olała ciepłym moczem a teraz spier))laj do niej się i ty mazgaju popłakać. Kolejny chłoptaś co nie ma jaj .

Gość gość
Samotna matka z tyloma dziećmi i za 1800zł zyjecie, tja bez +500 i rent rodzinnych na dzieciaki z braku ojca. I jeszcze przy tak marnych zarobkach na tyle osób dostała kredyt. Bujaj frajerów i naiwniaków jeden tu się już nabrał

Gość gość
gość dziś PSYCHICZNY !

Gość gość
Niedowoarki zapraszam na GG ,wysle fotki mojej villi.... Numer 56502916

Gość gość
A ja tam wierzę. Mam znajomego za granicą i też twierdzi że jest mu cholernie ciężko. Odlicza dni kiedy będzie mógł wrócić do domu na stałe.