Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jestem egoistka skoronie chce miec dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Choć mam 30 lat?Mam męża, ale dzieci nie chcę bo: - dziecko kosztuje, - opieka nad dzieckiem wymaga mnóstwo czasu i energii, poświecenia, nieprzespanych nocy, - czesto macierzystwo negatywnie odbija sie na wygladzie ( ze wzgledu na ciaze i pozniej nieprzespane noce, stres, brak czasu dla siebie), -chce miec dla siebie nieograniczony czas np. na podrozowanie czy wlasne pasje. To egoistyczne waszym zdaniem? Bo jedna osoba mi tak powiedziala. Mąż jest ode mnie starszy i ma już dziecko z poprzeniego malzenstwa, wiec na nie specjalnie nie nalega

Gość gość
Szczerze egoistycznie i głupio

Gość gość
A dlaczego głupio?

Gość gość
Bynajmniej nie egoistycznie, a pod pewnymi aspektami wręcz przeciwnie. Poza tym, masz prawo zarządzać swoim życiem wg własnej woli i uznania. Twoje wybory są twoimi wyborami, i nic nikomu do tego.

Gość gość
21-59 bo potem będziesz tego żałować, a będzie za późno , zobaczysz

Gość gość
Dla mnie ok Twoja sprawa. Kazdy zyje jak chce i nie przejmuj sie jakismis glupimi tekstami innych. Wogole co kogo to obchodzi czy chcesz miec dzieci czy nie?

Gość gość
22-00 jasne , że nic nikomu do tego, ale Ona sama pyta co myślimy

Gość gość
Nie, nie jest to egoistyczne. Jest nas sporo wiecej niz myslisz... tylko niektore poddaja sie presji spolecznej, rodza, sa nieszczesliwe. Ja mam 46 lat i rowniez nigdy nie chcialam dzieci. Maz to zaakceptowal. Niektorym dzieci daja szczescie, innym, jak mi, wolnosc i mozliwosc robienia czego sie chce. Moi dzieciaci znajomi zawsze z zazdroscia ogladaja zdjecia z moich tropikalnych (drogich) wakacji. Wygladam 10 lat mlodziej bo stac mnie na operacje i zabiegi plastyczne. Nie majac dzieci moglam postawic na kariere i teraz swietnie zarabiam. W mercedesie i drogich ubraniach ciagle wygladam super :-) I mam to gdzies, jak niektorzy znajomi probuja mi wmowic ze czegos mi brakuje i powinnam byc nieszczesliwa :-)

Gość gość
Nie. Bo miażdżąca ilosc ludzi decyduje sie na dzieci, bo tak trzeba i tylko wtedy jest sie rodzina. Bzdura. Nie słuchaj tych głosów, ze będziesz żałować - jak miałabyś żałować czegoś, skoro tego nie znasz? Za to wiele jest głosów, nawet tutaj, bo mozna byc anonimowym, ze sie żałuje posiadania dziecka.. Wszystko wtedy jest podyktowane pod dziecko. A takich ludzi stworzonych do rodzicielstwa pod wszystkimi płaszczyznami, jest mało. Dodam jeszcze od siebie, ze mnie rozwalają takie co tu pisza, ze maja to upragnione dziecko i wszystko jest na ich głowie, a chłop palcem nie ruszy, a wręcz ucieka z Domu, zeby sie wymigać. Proste - jęczycie o dziecku, wiec facet dla świetego spokoju to dziecko robi. A potem płacz, ze małżeństwo sie rozpadło:O

Gość gość
A ja mam 34 lata i nie chcę mieć ani dziecka ani męża. Może dlatego, że sama jestem z rozbitej rodziny. Będąc dzieckiem dużo widziałam i wiele przeszłam. Tak samo nie wierzę w miłość. Jak dla mnie miłość to tylko bardzo silne chwilowe zauroczenie i tyle.

Gość gość
Wręcz przeciwnie - egoizm to chcieć mieć dziecko za wszelką cenę, nawet jeżeli nie ma się do tego odpowiednich cech osobowości i warunków, tylko dlatego, "bo tak wymaga społeczeństwo".

Gość gość
Ja też nie chcę mieć dziecka, mam inne rzeczy do zrobienia.

Gość gość
Dzieci smierdza, wrzeszcza i podporzadkowywuja pod siebie cale twoje zycie..nigdy sie od nich nie oderwiesz. Nawet jak maja 30lat ciagle mysla ze sie im wszystko od ciebie nalezy..

Gość gość
22:00 Ja mam podobnie. Tzn. może chciałabym mieć partnera, bo dzieci na pewno nie chcę mieć, ale mam złe wspomnienia i doświadczenia z dzieciństwa. Moja rodzina wcale szczęśliwa nie była, więc nawet nie wyobrażam sobie stworzenia własnej. Dla mnie, niestety, rodzina to synonim smutku & cierpienia... :(

Gość gość
22-12 ja mam 33 lat 3 dzieci, mamy dochód na rodzinę 20 tys miesięcznie i również nas stać . Starszy ma 8 lat,najmłodsza 4. Jest nam dobrze. Cieszę się, ze masz dobrze

Gość gość
Mam sąsiadkę, co na przeciwko mieszka. 2 bachory bez przerwy drą mordę dzień i noc. Mąż jej nie pomaga. Typowa matka polka. Współczuję kobiecie. Życie zmarnowała... :(

Gość gość
I zapomniałabym dodać, że nie chcę mieć dzieci to raz, a dwa że ja nie lubię dzieci. Nie wyobrażam sobie żeby dziecko płaczem na mnie wymuszało że chce to czy owo. Też mam sąsiadkę za ścianą i słyszę jak synuś wchodzi mamusi na głowę.

Gość gość
A nam dobrze z dziećmi , róbcie co chcecie. Wiem jedno, że da się i zarabiać dobrze i mieć dzieci.

Gość gość
Ja nie chcę mieć dzieci, bo wolę się poświęcić innym w 100%

Gość gość
22-49 czyli komu?

Gość gość
przynajmiej szczerze i rozsadnie . mam szacunek do indiwidualnych decyzji, nie chcesz miec dziecka -ok twoja sprawa i widac ze mysliscz rozsadnie,zgodnie z twoim planowaniem przyszlosci,lepiej zastanowic sie przed -chce -czy nie chce dzieci a nie ze rodza sie dzieci z przypadku czesto potem laduje w przytulkach te matki powinny sie przed sexsem zastanowic i ewentualnie zabezpieczyc, duzy szacunek za twoja decyzje i myslenie nie tylko na chwile ale na przyszlosc

Gość gość
gość dziś Ludziom w kryzysie, pragnę im lepiej pomagać.

Gość gość
23-00 a dzieci niby jak przeszkadzają ? Ja mam 3, pomagam ludziom, uratowałem mnóstwo ludzi.

Gość gość
gość dziś Czasowo, przy moim trybie pracy musiałabym coś zaniedbać. "Plusem" sytuacji jest to, że mam trochę chorób w rodzinie, że mogłabym czymś obciążyć potencjalne dziecko, więc to zwykle oficjalne wytłumaczenie, które częściowo się zgadza.

Gość gość
23-08 mój zawód potrzebuje sporo siły , wiedzy , umiejętności , często pracujemy przez cała noc, między innymi ratując ludzi, ale dzieci wbitym nie przeszkadzają . Poprostu na wzajem pomagamy sobie z żona . Pozdrawiam. Nie narzucam myśli , tylko dyskutuję

Gość gość
E tam coraz wiecej ludzi niechce miec dzieci z wygody lub dlatego ze dzieci to skarbonka i trzeba byc odpowiedzialnym ponosic trud problemy. dziecko to umeczenie sie.

Gość gość
Do 22:29 fajnie ze masz dobry przychod. Ja mam dwa razy tyle na dwie osoby (mnie i mojego meza) I to nie chidzi o to kto I ile.. mam nadzieje ze masz dobre malzenstwo. Masz trojke dzieci czyli maz zarabia. Jak bedzie mial kryzyz (a mam nadzieje ze nie) zostaniesz sama i zdana na miego. A ja tego nigdy nie moglabym zniesc. Moj maz jest bogaty, a i ja swietnie zarabiam. Nie zostawi mnie, boi czemu??? A jakby zostawil, swiat mi sie nie zawali. Nie mam dzieci. Super wygladam. Super zarabiam. Lubie moje zycie. I wiem ze takie nie jest dla kazdego. Sa kobiety ktore rodza sie zeby byc matkami . Jak moja siostra . I dobrze

Gość gość
Ja bardzo zaluje ze zdecydowalam sie na dziecko

Gość gość
Chcesz pogadac?