Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jajajaja24

Rumień guzowaty

Polecane posty

Gość Jajajaja24

Witam czy któraś z Was chorowała na to choróbsko? Ja mam ja dopiero tydzień a nie daje już rady. Dodam ze mam małe dziecko i nie mogę normalnie funkcjonować. Zaczęło się od nocnego bólu nóg do południa mijało i było ok trwało to pare dni, później wyszedł już guzek. W tym momencie na nogach mam niezliczona ilość, na stopie przez co nie mogę chodzić na kolajanach na piszczelach. Bolą mnie wszystkie kości....do tego doszły okropne bóle rak i pleców. Biore antybiotyk ospen 1500 bo podobno to od gardła i wielkich migdałów. Oszaleje. Jak długo się z tego leczylyscie i jak przebiegała wasza choroba?

Gość gość Choli
Powiem Ci, że dawno temu też przez to przechodziłam. Guzki miałam od kolan w dół. Dermatolog przepisywał mi okłady z maści ichtiolowej i bandażowanie nóg. Leczenie trwało dłuższy czas, ale pomogło. Rumień już nigdy nie powrócił.

Gość gość Choli
A jeszcze zapytam co z Twoimi migdałami? Byłaś u laryngologa? Nie zaproponowano Ci usunięcia? Ja swoich pozbyłam się. To była bardzo dobra decyzja. Być może dzięki temu rumień guzowaty już nigdy nie powrócił. Trzymaj się!

Gość Jajajaja24
Tak migdały są do wycięcia. Guzek wyszedł jeszcze na ręce do tego doszła gorączka, lekarz dopiero jutro. Wykończona jestem

Gość anielinka1
O rany, brzmi strasznie. Koniecznie szukaj jakiegoś specjalisty.

Gość Jajajaja24
gość Choli a czy usuwałeś migdały przy ramieniu czy jak już Ci minął? Jutro mam laryngologa pewnie tez zdecyduje usunięcie bo lekarki były dziś przerazone moimi migdałami

Gość gość Choli
Jajajaja24, usunęłam już po ustąpieniu rumienia. Zrób tak, jak Ci laryngolog zaleci. Doktor do którego chodziłam powiedział, że chore migdały nie spełniają swojej funkcji obronnej, a wręcz przeciwnie, "sieją" po całym organizmie i człowieka tylko trują. Moje były zmasakrowane wieloma, bardzo wieloma anginami, aż zrobiły się w migdałach kaszaki. Bleee...😭 Usunęłam i nie żałuję. Anginy i rumienie nigdy już mnie nie nękały. A i oddech mój nabrał, że tak powiem, świeżości.:D

Gość Jajajajaja24
gość Choli, jutro mam ustalić termin wycięcia migdałów boje się trochę...nie chce rozstawać się z córeczka... długo leżałas w szpitalu?

Gość gość Choli
Jajajajaja24, nic się nie bój, zabieg nie jest taki straszny. Podadzą Ci coś w rodzaju "głupiego jasia" i jest Ci wszystko jedno. Zero strachu. Wiesz, ja leżałam dosyć długo, bo jestem specyficznym pacjentem. Z powodu ciężkiej alergii nie mogli mi stosować jakichś tam leków i ranki po migdałach nie chciały się dobrze goić. W szpitalu byłam jakoś tak ok. dwóch tygodni. Normalni pacjenci wychodzą po kilku dniach. Szukam, tu na Kafeterii, tematu o usuwaniu migdałów, ale jakoś nie mogę tego znaleźć. Tam pewnie dowiedziałabyś się więcej.

Gość gość Choli
powyżej, to byłam ja, Choli, tylko z rozpędu nie podpisałam się. :P

Gość Jajajaja24
Dzięki kochana mam nadzieje ze jak mi wytną to mi minie :) ale pewnie nie od razu....

Gość Jajajaja24
A powiedz mi jeszcze czy buzie będę musiała sama mieć otwarta czy coś mi tam włożą?

Gość gość Choli
Hmmm... czy usta sama trzymałam otwarte...? Chyba tak. Żadnego rozwieraka, zdaje się, mi nie wkładali. Niezbyt dokładnie to pamiętam, bo po tym "głupim jasiu" człowiek jest tak wyluzowany, że mało co kuma.:) W każdym razie nie bój się nic i idź śmiało do szpitala. Usuną Ci te cholerne migdaliska i nic już nie będzie Cię zatruwało. Po operacji czuje się ból, ale dają leki na uśmierzenie i idzie wytrzymać. Jeśli czytałaś te info. które Ci wczoraj wkleiłam, to wierz, że trzeba dużo (małymi łykami) pić. Ponoć chłodny rumianek dobrze robi. Ja nie mogłam, bo jestem na niego uczulona.

Gość gość Choli
wiesz. powinno być wiesz. :D

Gość Jajajaja24
Termin na 24 kwietnia....ciekawe ile jeszcze ten rumień będzie trwał

Gość gość Choli
24 kwietnia, czyli jeszcze dwa miesiące. Musisz jakoś wytrzymać. A czy na rumień dermatolog coś Ci zlecił? Wiem, że ulgę przynosiły mi okłady z maści ichtiolowej i bandażowanie.

Gość Jajajaja24
Moja lekarka nawet nie wysłała mnie do dermatologa, sama to leczy antybiotykami :/ czy ta maść kupię bez recepty? I jak dokładnie musiałabym to robić?

Gość Jajajaja24
A jak długo trwało to u Ciebie? Ja już nie mam sił po prostu.... :/

Gość gość Choli
U mnie leczenie trwało wiele tygodni. Okłady z maści ichtiolowej wyglądały tak, że sparowałam nią chore miejsca (u mnie rumień pojawiał się tylko na podudziach) kładłam gazę i zawijałam bandażem elastycznym. Skarbie, życzę Ci wytrwałości..!!

Gość gość Choli
A, jeszcze jedno. Sama nie stosuj tej maści. Zapytaj o nią swoją lekarkę, albo wybierz się do dermatologa.

Gość Jajajaja24
Dzięki kochana :* mam nadzieje ze przetrwam jakoś :)

Gość Jajajaja24
Jeny....wyszły mi jeszcze pod stopami....już w ogóle nie mogę się ruszać :/ w dodatku mam bardzo pomarańczowy mocz :/

Gość gość Choli
Naprawdę bardzo mi przykro, że to choróbsko tak się męczy...!!

Gość Jajajaja24
Jeny a jakie mam wyniki :/ ob 95 a crp 145 :o jutro neurolog na pewno położy mnie do szpitala a bardzo tego nie chce :( jestem załamana.....

Gość Jajajaja24
Do reumatologa* z tego stresu złe napisalam

Gość gość Choli
Kochana, nie lekceważ choroby! Jeśli reumatolog wyśle Cię do szpitala, to się koniecznie kładź! I pamietaj, że ja tu czekam na informacje!

Gość Jajajaja24
No wiec dostałam skierowanie do szpitala na płucny. Idę w niedziele, zobaczymy jak długo poleze....

Gość gość Choli
Trzymam kciuki z calych sił....!!♡ A nie wiesz czemu na płucny? Pytam, bo ja mam poważne problemy z drogami oddechowymi. Może to jakaś zależność... rumień guzowaty, zniszczone migdały, reumatyczne stany, problemy z drogami oddechowymi...??