Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sound Heart

Mój partner ma dziecko z poprzedniego małżeństwa.

Polecane posty

Gość Sound Heart

Witam, jak w temacie, boli mnie to, że płaci alimenty nie małe ok 800 zł.na.miesiac, a parę dni temu dodatkowo na urodziny wysłał 500 zl nie informując mnie o tym. Uważam, że na.10 urodziny to trochę przesada. Ja na urodziny dostałam Merci czrlekoladki. Dodam, że pracujemy obydwoje i zarabiamy tak.samo tyle, że moje całe pieniążki zostają w domu a on wysyła na dziecko które widzi raz na parę lat bo ma.odenrane prawa. Do.tego jego eks chce na jakiej dodatkowe lekcje.. Na buty na mikołaja pod choinkę a teraz zarezerwowala lokal na komunie i twierdzi, że on ma za to wszystko zapłacić bo dziecko chce w lokalu. A nam się.lozko rozlatuje i nie ma za co kupić.. Czuję się z tym wszystkim źle :-(

Gość gość
daj nr konta to moze ktos wam wysle pare groszy, hahaha marne prowo, hahaha

Gość gość
Mialas oczy kogo bierzesz ... Pamietaj te dziecko zawsze bedzie 1

Gość Sound heart
A jak będziemy mieli swoje to też tamto będzie ważniejsze?

Gość gość
ile masz lat? nie było wolnego bez dzieci?

Gość gość
Przecież wiedziałaś że facet ma dziecko

Gość gość
Było wziąć bezdzietnego. Moja znajoma ma podobnie. Ale widać jej pasuje...... Jego była żona, która go zdradzala wzięła dziecko. On nawet nie walczył. Twój ma odebrane prawa?? zastanawiające...........

Gość Sound heart
Tak za stały pobyt zagranicą bała.soe, że go wywiezie i ograniczyła prawa.

Gość gość
Zrób tak- odłóż ze swojej wypłaty tyle samo, ile on przeznacza na dziecko i wydaj tylko na SWOJE potrzeby, albo odłóż na swoje konto oszczędnościowe. Jak w połowie miesiąca zabraknie na jedzenie, albo wam odetną np. internet lub prąd, to powiedz mu, że chyba sam widzi, że musi więcej dokładać do budżetu domowego... I nie, nie kosztem swojego dziecka, bo 800 zł alimentów to nie jest dużo, mój eks płaci 700 i dodatkowo też daje prezenty, albo składamy się na 1 większy, np. teraz syn ma urodziny w kwietniu i złożymy się na elektryczną deskorolkę.W maju jedzie na zieloną szkołę, też się składamy po 300 zł. Na komunię składaliśmy się na pół, później mu wysłałam wszystkie faktury, chociaż nie wymagał, ale dla świętego spokoju wysłałam, żeby mi później za plecami tyłka nie obrabiał, że nie wiadomo ile wydałam inie wiadomo na co. Alimenty przeznaczam na jedzenie, ubrania, rzeczy do szkoły, opłacenie zajęć dodatkowych- basen i angielski.

Gość gość
A dlaczego ma odebrane prawa? Chyba jakis ważny powód...

Gość gość
Gosc 10:22 dobrze gada:) To nawet noe jest Twoj maz tylko partner, wiec zyjcie po partnersku, wydatki pol na pol.

Gość Sound heart
Do tego jego eks ciągnie dodatki z zagranicy a jak dochód przekroczy to mój To wszytko przy rozliczeniu musi oddawać, raz 2 tys € za nią spłacać musiał bo ona nie pracuje o niema z czego oddać.

Gość gość
Bardzo mocno bym sie zastanowiła nad posiadaniem dziecka z nim. Po pierwsze - odebrane prawa, ucieczka za granice. Miał w d***e, teraz chce "odkupić" dosłownie swoje winy. Dwa - wasze dziecko i was zawsze utrzymywać będziesz ty, bo on bedzie swojemu wysyłał.

Gość Sound heart
Szkoda mi tych 3 lat

Gość gość
Znowu prowo?

Gość Sound heart
Sami jesteście prawo i mało wiecie skoro tak ktoś myśli.

Gość gość
Do kogo masz pretensje??? Trzeba było znaleźć bezdzietnego konkubenta!

Gość Sound heart
Miałam męża bezdzietnego i 100 razy lepiej jest teraz nix było . Tu chodzi tylko o to, że nie wiem jak mam udawać że nie to wszytko nie rani..

Gość gość
Zalisz się na innym watku też.... A byki ortograficzne robisz aż w oczy kłuje.

Gość gość
Ale co cie tak rani? ze sama jesteś bezdzietna a on ma dziecko i chce o nie dbać ? chora jesteś? czy ty wiesz jak to jest być rodzicem?

Gość gość
Odezwala się ta,co ma cos do powiedzenia he he.

Gość Sound heart
Dzięki za podpowiedźi z ortografia nie mam problemu lecz ze słownikiem, który sam zmienia, ale z tego wszystkiego wynika, że tylko śmierć by coś pomogła. Bardzo sugestywny świat

Gość gość
ale,ze czyja smierc?

Gość gość
Tez tak miałam,finoansowo musiałam sama sobie radzic bo on jak twierdził musi alimenty płacic.

Gość gość
Mój ma 2 dzieci i jakoś to akceptuje choć płaci dość dużo. Kocham go i to rozumiem ale na szczęście sporo zarabia i niczego nam nie brakuje.

Gość gość
porozmawiaj z nim nie z nami . i wszystkie obawy karty czarno na białym wystaw na stół bo to rzeczywiście znalazł sobie jelenia skoro płacisz to jest ok i w dodatku godzisz się na wszystko 3 lata !!!każdemu by było dobrze