Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Węgiel w workach

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie czemu nie piszę skąd pochodzi węgiel na workach z castoramy? piszę tylko kto jest dystrybutorem nic więcej

Gość gość
A worki jakie? Bo ja zbieram worki po węglu.

Gość gość
no węgiel karbon b jakie mają być plastikowe a jakie.... co to za pytanie

Gość gość
Worki zbieram to się interesuję i pytam :) Czyli plastikowe, a pet 2 czy pet 3?

Gość gość
Stamtąd to pewnie niemiecki :O

Gość gość
nie wiem polska sprowadza jakaś firma ale węgiel nie pisze jakiego pochodzenia jest , a pali się kiepsko i się robią straszne skorupy zwęglają się a mam porównanie bo miałem polski i było o niebo lepiej

Gość gość
płomień jest jakis dziwny niebiesko-pomarańczowy ...

Gość gość
O worki pytałem :O

Gość gość
Ja mam dużo worków, jakie worki zbierasz i na co?

Gość gość
Kolekcjonuję worki na węgiel. Jakie masz?

Gość gość
nie chodzi mi o worki ale o jakość węgla

Gość gość
Mam dużo worków po węglu ale z brickomarche, nie wiem czy takie Cię interesują. Mam dużo bo kupiłem tonę tego węgla ale i tak wyjmuję więcej popiołu niż wsypuję węgla więc mi się i tak nie zmieści. Wsypuję popiół w dołki na podwórku bo mam nie równe więc worki Ci mogę oddać. To był Dragon ekogroszek economic

Gość gość
A dragon ekogroszek economic, popularne, te już mam. Szukam czegoś ciekawszego, np donbaskie jutowe na antracyt z dostawy do huty w magnitogorsku albo moje marzenie, prawdziwy biały kruk, japońskie konopne zabytkowe z załadunku pancernika mikasa admirała togo wypływającego w kierunku ciesniny cushimskiej.. ehhh marzenie

Gość gość
Jeszcze mam po węglu z Kazachstanu ale to te zwykłe niebieskie, pewnie był i tak pakowany w Polsce, tak tylko piszę jakbyś chciał.

Gość gość
Też mam, zbieram już dwadzieścia osiem lat. Mam bogatą kolekcję worków po węglu.

Gość gość
W sumie po co wam to zbieranie worków po węglu, ani to ładne, ani wartości kolekcjonerskiej, a zasyfione miałem po weglowym, więc co w tym fajnego?

Gość gość
dobra a czemu nie piszą pochodzenia węgla?

Gość gość
Jak to co w tym fajnego??? W workach na węgiel zaklęta jest historia naszej cywilizacji! Już od kilkuset lat wszelkim ważnym wydarzeniom historycznym toważyszył węgiel lecz po nim popioły tylko zostały ale w worki często był pakowany a te przetrwały! Teraz oprócz worków na węgiel też beczki na paliwo się liczą i dobrze dywersyfikować kolękcję zbierając to i to.

Gość gość
O ile worki jeszcze jako tako mało miejsca zajmują, no to już zbieranie beczek to :D

Gość gość
pytalem o to czemu nie piszą pochodzenia węgla na workach to kolekcjonowanie uważam za kiepski żart a jesli rzeczywiście tak jest to chyba nie macie co w życiu robić

Gość gość
11:37 ty rowniez nie masz skoro nie potrafisz znaleźć prostej informacji w necie :O

Gość gość
A co mają napisać? Z kopalni?

Gość gość
To pomyśl kiedy i dlaczego się nie pisze pochodzenia towaru?

Gość gość
nie np. z rosji z kazachstanu z polski. tak trudno jest te kilka słów napisać? ale rozumiem że mamy żyć w nieświadomosci i palić tym szajsem ostatni raz palę takim węglem lepiej kupować na składzie

Gość gość
kiedy jest z ruskich :O

Gość gość
Ten węgiel jest wymieszany, to z sortowania węgla różnego pochodzenia gorsza część jest wymieszana i w worki pakowana bo tak lepszą cenę można uzyskać. Dobrego węgla nikt w worki nie pakuje.

Gość gość
no własnie cena tego węgla była niska i jeszcze obniżili po zakupie więc zwróciło mi się ale mam porównanie na składnie był lepszy węgiel , na ulotce pisało że jest polski i tak było , mało popiołu, mniej skorup, i dobrze się palił, kaloryczność niska akurat wtedy nie było na składał węgla, więc musiałem kupic w workach a teraz żałuję,

Gość gość
składach*

Gość gość
Up

Gość gość
A jak kupujecie wegiel luzem to tez Wam się wydaje ze zamiast tony jest jakies 700kg. Ja w tym roki to już mam dosc, niby zimy nie ma a spalilam duzo wiecej niz w innych latach. Dom jest nowy ocieplony. Od kilku dni zastanawiam sie nak kupowaniem wegla workowanego, ale w woj malopolskim w okolicy Skawiny nie znalazlam. Zaznaczam ze nie szukam groszku tylko wegiel grubszy. A na skladach wszedzie oszukuja. Kilku znajomych zwazylo w domu wegiel to brakowalo od 20 do 35 procent. I jak im to udowodnic. Wszyscy narzekają a nikt z tym nic nie robi.