Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy z tymi problemami da się wygrać?

Polecane posty

Gość gość

Po pierwsze, kiedyś wierzyłam w boga. Odkąd poznalam prawo przyciągania i ttzw rozwój osobisty coraz bardziej w niego wątpię. No bo dlaczego wyznawcy roznych religii modlac sie zwykle otzymują to co chcą. Myslę ze jest jedna "religia" a raczej to kosmos i sila umyslu dziala na nasze zycie ale jest to nazywane przez rozne narodowosci inaczej. Do tego od paru lat cierpię na manię przesladowczą z ktorą mi ciezko a ktorej nikt nie wie i wolalabym zeby nikt niewiedzial. Czasami ona ustaje i wogole sie nie przejmje a pozniej znow nawraca i tak na przemian. Do tego od czasu tej manii znacznie pogorszyly sie moje stosunki z innymi. Jestem bardzo nieszczesliwa, a w dodatku bardzo mloda. Czy ktos moze mi pomoc :o Bo nie wiem jak uporzadkowac ten chaos

Gość gość
nie wiem

Gość gość
a co to takiego prawo przyciagania?

Gość gość
Newton, grawitacja, mówi ci to coś?

Gość gość
Chaos to jest też w twojej wypowiedzi. Nie wiem co tak naprawdę chcesz porządkować. Co jest problemem. Religia? Ta mania? Kłopoty w relacjach z innymi? To że jesteś nieszczęśliwa? Mylisz się jednak jeśli myślisz, że ci co się modlą to otrzymują to o co proszą. Oj tak nie jest. Uwierz mi. Może zacznij od dobrego terapeuty albo psychiatry by tą mamię zatrzymać. Potem pomoże ci znaleźć gdzie leży problem w tych relacjach z innymi. A reszta jakoś się uporządkuje. Powiem ci jedno. Wszystkiego na raz nie naprawisz. A czy da się z tymi problemami wygrać? No pewnie, że się da :) Tylko trzeba zrobić dobry plan, poszukać kogoś do pomocy i uzbroić się w cierpliwość. I nie poddawać się przy porażkach.

Gość gość
Człowiek myślący zawsze się zastanawia nad takimi kwestiamii. To dobrze.

Gość gość
gość dziś Polecam Ci szczerą spowiedz z całego życia i częstą jak tylko możesz Komunię i Aadorację minimum raz w tygodniu - to Cię umocni w wiierze i da siłę do zmian na lepsze :) I gorąco polecam moodlitwę na Roozaancu o Twoje uzdrowienie z tych mani prześladowczych i w intecji uzdrowienia Twoich relacji. Wtedy zobaczysz cuda :) pozdrawiam :) 🖐️

Gość gość
Ale wlasnie nie wiem czy bog istenieje. Już bardziej logiczny jest dla mnie rozwoj osoboisty a prawo przyciagania zadzialao u mnie juz wiele razy

Gość gość
Ale mimo to treoche sie boje tego calego prawa przyciagania bo niektorzy mopwia ze to okultyzm?

Gość gość
Odkąd poznalam prawo przyciągania i ttzw rozwój osobisty coraz bardziej w niego wątpię. x Wyszłam z tego właśnie prawa przyciągania w które wierzyłam przed nawrooceniem i powiem Ci, że to jest diabelska droga nie idź w tą stronę bo ona prowadzi do nikąd i oddala od Boga prawdziwego. xxx No bo dlaczego wyznawcy roznych religii modlac sie zwykle otzymują to co chcą. x Demony i to dają, niestety taka prawda. Jeśli nie Bóg to właśnie zły im daje na ogół materialne rzeczy. A jeśli coś się dostanie od złego to potem nie łatwo się od niego uwolnić. Wiem coś o tym. Dlatego mocno Cię przestrzegam przed tym. Moodl się na Roozzancu to jest najlepsza ochrona przed atakami złego ducha i szybka droga do uproszenia zdrowia. Pamiętaj o tym i działaj.

Gość gość
gość dziś Ale wlasnie nie wiem czy bog istenieje. Już bardziej logiczny jest dla mnie rozwoj osoboisty a prawo przyciagania zadzialao u mnie juz wiele razy x wiem, że działa bo u mnie też działało ale to nie działa dobra moc ale złe moce, wiem bo to stosowałam i też się tym g... zachłysnęłam więc wiem co mówię wyrzeknij się tego w imię J/ezusa i wyspowiadaj szczerze bo to tylko jest kolejny łańcuch do szatana i bardzo trudno się z tego wydostać dlatego ostrzegam innych bo sama nie wiedziałam co to za g...

Gość gość
No wlasnie niektorzy twierdzą ze to szatan a ja jestem tylko nastolatką i w to uwierzylam, myslalam ze to sila naszego umyslu.

Gość gość
gość dziś Ale mimo to treoche sie boje tego calego prawa przyciagania bo niektorzy mopwia ze to okultyzm? x niestety mają rację to jest okultyzm :( dlatego ważane jest z tego aby się wyspowiiadać i nie wchodzić w to bo to jest gr/zech przeciw pierwszemu przykazaniu "nie będziesz miał cudzych bogów przede Mną" i dlatego bardzo mocno otwiera na wpływ złych duchów w naszym życiu bo zamyka człowiek sobie sam drogę do Booga i jego błoogosławieństw

Gość gość
Tto jest prawda ze odsunelam sie od boga i przestalam w niego wierzyc odkad poznalam tto prawo ale ja myslalam ze tto tylko nasz umysl

Gość gość
Autorko, może powinnaś skorzystać z rad psychoterapeuty lub, szukając znacznie bliżej, kogoś, kogo cenisz, szanujesz, podziwiasz, a znasz osobiście? Chodzi mi o osoby, które znają się na psychologii, czy religii, są wykształcone, ale chętnie wymienią się doświadczeniami, myślami, spostrzeżeniami, czy poradami w zwykłej, niezobowiązującej rozmowie, na przykład, przy kawie. Może to być, na przykład, ksiądz lub nauczyciel. Poza tym, możesz czytać książki lub/i oglądać reportaże na tematy, które Cię nurtują. Wiesz, inaczej jest, kiedy dowiadujesz się czegoś w sposób naukowy, a inaczej - kiedy ktoś nie jest pewny, co ma Ci odpowiedzieć, bo sam nie posiada takiej wiedzy, mimo, iż chciałby Ci pomóc. To, co Cię trapi, to nie są żadne głupie zagadnienia. Myślę, że na wszystko można znaleźć odpowiedź, jeśli się jej szuka. A zawsze warto poznać opinie innych, nawet, jeśli kłócą się one ze swoimi przekonaniami. Jeśli znasz kogoś w swoim otoczeniu, kto chętnie by z Tobą o tym porozmawiał, to może spróbuj takiego wyjścia..

Gość gość
Do autorki.Wszelkie zaburzenia psychiczne takie jak mania,depresja,fobia da sie wyleczyć PASJAMI. Poszukaj wokół siebie rzeczy które bardzo Cie interesują. Dobrym pomysłem byłaby nauka języka obcego,nauka tańca,gry na instrumencie lub malowania.A może podróżowanie nawet w obrębie twojego miasta i fotografowanie przyrody? Pasje leczą i rozwijają umysł.:-D

Gość gość
Ale ja juz probowalam i to nic nie daje.. Ciagle czuje sie obserwowana lub obgadywana albo tez wysmiewana. No wkrecam sobie to no i ze mam jakies podsluchy i ukryte kamery ktore mnie obserwuja i wmawiam sobie ze wiele osob mnei nienawidzi

Gość gość
gość dziś No wlasnie niektorzy twierdzą ze to szatan a ja jestem tylko nastolatką i w to uwierzylam, myslalam ze to sila naszego umyslu. x ja jako starsza osoba a też dałam się nabrać i w to uwierzyłam niestety ale wyszłam z tego bagna i wielu innych ścieżek duchowych które nie prowadziły do Boga i po nawrooceniu zostałam uzdrowiona właśnie dzięki moodlitwoe na Roozanncu dlatego polecam Ci go zobacz na youtub kanał Dotyk Boga tam jest wiele świadectw jak Najwyższy uzdrawia ze wszystkiego :) Tylko potrzeba jednego wiary i modliiwy i zaufania tylko Jemu. A On Cię nie zawiedzie. Nigdy.

Gość gość
Ale mnie pani nastraszylaaa.. teraz sie boje o siebie.. co ja narobilam :(

Gość gość
gość dziś Ale ja juz probowalam i to nic nie daje.. Ciagle czuje sie obserwowana lub obgadywana albo tez wysmiewana. No wkrecam sobie to no i ze mam jakies podsluchy i ukryte kamery ktore mnie obserwuja i wmawiam sobie ze wiele osob mnei nienawidzi x To są klasyczne myśli od złego. W lekkich przypadkach wystarczy spowiedź generalna i nie wracanie do przeszłości. Spowiedź uzdrawia. Mnie uzdrowiła z astmy kilka lat temu dlatego polecam :) Jak chcesz się pozbyć natrętnych myśli - z chwilą jeśli pojawi Ci się taka "niechciana" myśl - odmów "Zdrowaś Maryjo" I tak za każdym razem. Zobaczysz sama jak szybko Ci one miną.

Gość gość
gość dziś Ale mnie pani nastraszylaaa.. teraz sie boje o siebie.. co ja narobiłam x Nie bój się bo Bóg jest miłością i chętnie Ci wszystko odpuści kiedy powrócisz do Niego z całego serca. On Cię chroni i kocha. Tylko Jemu uwierz. A nie zawiedziesz się. Nigdy. Na strachy też polecam Roozzaniec. Matka Boża ochrania nas bardzo mocno w tych czasach właśnie przez tą moodlitwę dlatego Ci ją polecam bo sama stosuję i działa :)

Gość gość
Dzi ękuje za odpowiedzi. A swego czasu jak moja mania sie bardzo nasilala to sie modlilam nawet o swieej riy i to nic niedawalo i przerzucilam sie na prawo przyciagania bo stwierdzilam ze bog i tak mi nie pomoze no i o tamtego czasu juz w niego zbytnio nie wierze ale tez ciezko mi z niego calkiem zrezygnoiwac a boje sie ze jak do niego wroce to diabel sie bedzie mscil

Gość gość
Autorko! Musisz sama wziąć sie w garść i zacząć działać ,,na siłe'' bo inaczej nikt tego za Ciebie nie zrobi. Jeśli nie chcesz wylądować w szpitalu przywiązana do łóżka to musisz na siłe zainteresować sie czymś co jest wartościowe w życiu. Nie obraź sie ale coś Ci powiem. Choroby psychiczne to zachowania bardzo prymitywne i najczęściej dotykają ludzi PRÓŻNYCH którzy nic nie robią. Ludzie którzy zapadają na depresję lub manię mają prymitywny świat wewnętrzny. Sama piszesz,że stale myślisz o PIERDOŁACH typu,że ktoś Cie obgaduje lub śmieje sie z Ciebie. Zastanów sie jakimi głupotami Ty sie zajmujesz i wtedy zauważysz,że właśnie z takich głupich myśli powstają choroby. Gdyby Twoja mama myślała takimi kategoriami jak Ty to nie dałaby rady Cie wychować i leżałaby w wariatkowie. Pamiętaj,że każdy z nas buduje samodzielnie swój los. Jak chcesz godzinami myśleć o krasnoludkach lub o tym co ludzie myślą lub nie myślą to sobie rozmyślaj tylko to może doprowadzić Cie do jakiejś schizofrenii wywołanej bzdurnym myśleniem które pielęgnujesz w swojej główce dzień w dzień. Trzeba zejść na Ziemię i zająć się czymś wartościowym a nie ludźmi. Ludzie mają w nosie co Ty myślisz o nich więc co Ciebie obchodzi o czym oni myślą. Zajmij sie sobą i swoim własnym rozwojem.Ty kierujesz swoim mózgiem i ciałem. Ty dajesz rozkaz mózgowi o czym ma myśleć.Mózg nie rządzi Tobą tylko Ty nim kierujesz. Więc pokieruj mózgiem tak aby Twoje myśli były zajęte rzeczami najważniejszymi w życiu - pasjami,pracą,szkołą,sympatią,rodziną itd. .:-D

Gość gość
Ta odpowiedz mnie nie obazila tylko zmotywowala jednak przyczyna manii jest inna i nie wyszl oto tak ze od pewnego dnia zaczleam sie przejmowac bzdurami tylko chodzi o cos bardziej powaznego

Gość gość
Autorko.Podejrzewam,że Twoje problemy mogą mieć związek z dzieciństwem. Być może rodzice nie umieli dać Ci tyle uczuć ile potrzebowałaś i przez te zaniedbania wkroczyłaś w świat dziwacznych rozmyślań które trwają wiele lat. To może być skrócona przyczyna powstania manii. Ale powtórzę raz jeszcze. Trzeba znajdować sobie zajęcia które polubisz i które naprawde rozwiną Twój umysł i umiejętności. Wszelkie zaburzenia psychiczne i emocjonalne są leczone w szpitalu właśnie poprzez ZAJĘCIA TERAPEUTYCZNE - plastyczne,muzyczne,poetyckie. Lekarstwa są tylko dodatkiem do wyciszenia umysłu. Ale najważniejszym narzędziem do likwidowania zaburzeń jest RÓŻNORODNA PRACA która zajmuje umysł do tego stopnia,że chory nie ma czasu na myślenie o swoich wyimaginowanych uprzedzeniach. Pierwszy krok już zrobiłaś bo zajęłaś sie kafeterią i pisząc z nami nie myślisz intensywnie o tych swoich GŁUPOTACH. Drugim krokiem powinno być znalezienie pasji i poświęcenie sie jej tak abyś ją pokochała.Wtedy wyzdrowiejesz.:-D