Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pensja

Polecane posty

Gość gość

Pensja 2500 zł netto to dużo czy mało ?

Gość gość
To gwno nie pensja. Żeby nie było tez mam tyle.

Gość ja_Dyzio
w Warszawie przy takich dochodach będzie ciężko przeżyć miesiąc, licząc, że to jest ok. 450 euro w Berlinie 'ciapaty' lub bezrobotny otrzymuje na dzień dobry 700 euro a ceny w Warszawie i Berlinie są porównywalne

Gość gość
jaka pensja netto na polske jest dobra ?

Gość gość
nie prawda jakoś jak chodze po kerfuże na promocji to dajom mi 800 na miesiąc a nie kiedy to mam sponsora to zalerzy jaka sytuacja i tyle w temacie XD

Gość gość
W Poznaniu, na jedną osobę, przy rozsądnym gospodarowaniu, wystarczy na godne życie bez szaleństw.

Gość gość
tyle wynosiła moja pierwsza pensja. 17 lat temu :o nie wyobrażam sobie jak można za to w dzisiejszych czasach przeżyć. chyba że mieszkasz u rodziców

Gość ja_Dyzio
rzućcie we mnie kamieniami, jeżeli się mylę ale moim zdaniem w Polsce, firmy produkcyjne lub prowadzące działalność gospodarczą podpisując Umowy z odbiorcami lub dostawcami regulują swoje płatności wg wartości EURO lub USD , czyli zakład produkcyjny, który produkuje elementy mechaniczne powiedzmy do silników benzynowych lub diesla wysyła te elementy do Niemiec lub Francji i otrzymuje wynagrodzenie w kwocie Euro lub elementy mechaniczne trafiają do USA i wtedy płatność jest w walucie DOLLAR USA , produkcja w Polsce jest na maszynach nowoczesnych i technologicznie NIE jesteśmy gorsi od Niemca lub Francuza, ale jak wiemy, wypłata Niemca lub Francuza wynosi ponad 3000 EURO za miesiąc pracy, w Polsce dobra wypłata wynosi 3000 PLN , czyli cztery razy mniej , kto Nas oszukuje z zarobkami , czy tylko Prezes firmy, który chce jak najwięcej dla siebie zarobić ? Polak w Polsce powinien zarobić co najmniej 5000 PLN netto miesięcznie aby normalnie żyć i nie zbierać mirabelek i szczawiu przy torach kolejowych !

Gość gość
Kurfa ja mieszkam w Poznaniu i nie sadze by te ochłapy syatarczaly na godne życie. A w pierwszej pracy tez tyle mialam

Gość gość
ej ty wyrzej mylisz sie bo jakoś moja matka w kiosku siedzi i ma na renke 1400 a ojciec nie robi lerzy chory a ja na promocji mam 800 na miesiąc a czynsz placimy 1000 i co?

Gość gość
gość dziś Zależy, co rozumiesz przez 'godne życie', bo to pojęcie względne. Prowadzę kursy z survivalu miejskiego, jestem w stanie przetrwać w mieście za 1030zł/mc mając wszystko, czego potrzebuję w danej chwili (mieszkam w kawalerce własnościowej). Dlatego twierdzę, że jak najbardziej jest to możliwe.

Gość gość
no bo ja jestem ciekaw jak ten ktoś wyobraża sobie "godne życie" zwłaszcza za taki ochłap kuźwa, ja więcej płacę za mieszkanie (kredyt + opłaty) Dla mnie godne zarobki to 5k netto gdybym miał własne mieszkanie bez kredytu I minimum 7,5k netto w obecnej sytuacji z kredytem. Niestety tyle nie mam :o

Gość gość
No to świetnie, a ja mam mieszkanie własnościowe i czynsz plus opłaty to 1100, jedzenie 600 a dojazdy 500.

Gość gość
21:01 Jak sobie układasz i planujesz, tak masz.

Gość gość
Przez godne życie nie rozumiem surwiwalu miejskiego tylko możliwość wynajęcia nie rozpadającej się kawalerki, utrzymania auta,zdrowe jedzenie plus odłożenia miesięcznie przynajmniej 1500zl: 500 na czarna godzinę, 500 na emeryturę a 500 na wakacje i inne wydatki. Jak dla mnie to ok. 4000

Gość ja_Dyzio
przynajmniej Polak powinien zarabiać w Polsce za ciężką harówę, tyle co 'ciapaty' otrzymuje zasiłku w Niemczech , Ciapaci się z nas śmieją !

Gość gość
A jak sobie wg Ciebe mogę zaplanować opłaty za mieszkanie własnościowe i benzynę?

Gość gość
21:04 Nie potrafię Tobie odpowiedzieć, ponieważ nie znam szczegółów. Każda sytuacja jest indywidualna. Z mojego doświadczenia w tym zakresie wynika, że KAŻDY jest w stanie urządzić się tak, by mieć spełnione potrzeby do poziomu drugiego + odłożyć coś na przyszłość. xx 21:03 ''Przez godne życie nie rozumiem surwiwalu miejskiego'' - po czym powiedziałeś o wszystkim, czym ten 'survival' dla mnie jest ;p (pomijając indywidualną możliwości oszczędnościową). Widzę już pierwszy błąd w Twoim postępowaniu, a jest nim wynajem lokum. Mała podpowiedź ;)

Gość ja_Dyzio
zapewne bardzo rzadko zaglądacie na strony ofert pracy w Polsce dla Ukraińców, tego typu stron są dziesiątki, oferty pracy dotyczą wielu zawodów w budownictwie, praca dla kierowców, na produkcji, dla szwaczek i krawcowych, dla tokarza, mechanika, cieśli, spawacza itd. zobaczcie co proponują i za jakie pieniądze, nawet rodowity Polak nie zarobi takich pieniędzy jak Ukrainiec a wielu Ukraińców się chwali, że sprzątając biura i mieszkania pracując legalnie w Polsce spoko zarobi ponad 5000 PLN netto ! http://rabota.visa-greenway.com/ Зарабатывайте 15000-28000 грн уже через неделю.

Gość gość
Błąd w rozumowaniu to wynajem lokum? A jeśli ktoś nie ma mieszkania to gdzie ma mieszkać, pod mostem? Na kredyt potrzeba jeszcze więcej. To chyba logiczne, ze godne życie to nie szczypanie się od 1do 1.

Gość gość
21:32 Oczywiście. Po pierwsze żadne wynajmy i kredyty, bo to jest wyrzucanie pieniędzy w błoto. Na początek jest oszczędność i zakup własnego. Najpierw jest inwestycja i wkład własny, by następnie była korzyść. Pośrednicy ciągną w dół, to są hieny, których się wystrzega każdy rozsądny człowiek.

Gość gość
A gdzie mam mieszkać oszczędzając na zakup własnego? Pod mostem czym w kartonie?

Gość gość
21:42 Geez, MYŚL troszkę. Są też inne opcje. Natomiast na konkretnym survivalu sobie dorabiam i nie będę zdradzała wszystkiego na forum :) Jeśli jesteś zainteresowany i mieszkasz, bądź masz możliwość dojazdu do Poznania, zapraszam. kontakt - nekonekopink@wp.pl Pozdrawiam.