Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hopelles

Ja przed 30stka dwójka dzieci chce rozwodu

Polecane posty

Gość Hopelles

Niestety życie tak sie potoczyło,ze chce mnie dokopać..jestem z mężem prawie 7 lat po ślubieitp.itd. nie mam sily sie rozpisywac. Rozwód jest dlatego że on pije, nie nie w domu . Pracuje na wyjazdach i kilka razy zdarzylo sie mu przyjsc do pracy ,,wczorajszy,, latem po dwóch dniach picia zaklinal sie na dzieci ze juz nigdy tego nie zrobi...az to teraz. Znowu to samo...pije i ma w nosie pracodawcę i nas...juz wiem,ze to sie nie zmieni. Nienawidzę go za to jak rujnuje niczego nieświadomym dzieciom,są jeszcze malutkie. Chcę rozwodu i wiecie co w tym wszystkim jest najgorsze??? Z czego mam żyć?? Mam samochód, dom na utrzymaniu. (Dom po moich dziadkach) rozwiode sie i co , bede jeść tynki ze ścian...czemu to takie trudne...tylko przez taki,,absurd,, jakim są pieniądze mam z dziećmi zyc w piekle ...pójdę do pracy i ze średniej krajowej ile wyżyje ? Jest tu jakąś mama po rozwodzie??

Gość gość
Ja też po rozwodzie. Również miałam dom, jedno dziecko plus pies. Spieniężyłam wszystko, co się dało, wsadziłam do banku i procentuje. Za część kupiłam kawalerkę i władowałam w kursy doszkalające, by zdobyć lepiej płatną pracę. Potem przeniosłam się do większego mieszkania, i już było dobrze. Z samochodu zrezygnowałam, jako że w moim mieście jest dobra komunikacja miejska, więc zredukowałam zbędne wydatki. Jakoś się kręci. A Ty nie panikuj, tylko uciekaj od idioty. Będziesz miała alimenty, 500+ i dodatki na dzieciaki. Zadbaj o stałe zatrudnienie, i voila.

Gość gość
''Najgorsze w tym wszystkim'' jest nie to, że się rozwodzisz, ale to, że nie zadbałaś o zabezpieczenie własnej przyszłości i dałaś się utrzymywać facetowi. Podjęłaś ryzyko - przegrałaś. Takie życie. Najlepiej liczyć na siebie, nawet w małżeństwie. Powodzenia.