Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak ugotować owsiankę lub inna kaszkę na mm?

Polecane posty

Gość gość

Dotychczas gotowałam taką kaszkę na wodzie z masłem i owocami, dzisiaj pani doktor gastrolog poleciła mi gotować ale na mm bo morfologia wyszłą słabo. Nie wiem jak się do tego zabrać mam gotować to mleko? na opakowaniu jest inaczej. Dodam, że córka ma rok i jest karmiona piersią mm. Będę wdzięczna za porady.

Gość gość
Mm się nie gotuje. Ugotuj na wodzie i podaj po prostu zmieszane z mm.

Gość gość
Co to jest MM?

Gość gość
mleko modyfikowane

Gość gość
Chyba mleko matki? Bo jak można karmić piersia mlekiem modyfikowanym?

Gość gość
W takim wypadku mleka modyfikowanego sie nie gotuje, bo ponoc niszczy to te prozdrowotne enzymy w mleku. Na moje rozumowanie, owsianke ugotuj jak zawsze, a na koncu zalej tylko lekko podgrzanym MM.

Gość gość
MM to Mann i Materna :D Co to jakies kody dla wtajemniczonych, tak duzo energii kosztuje pisanie pełnych słów? :D jeszcze TŻ i KC i będzie pełnia :D :D

Gość gość
Ja gotuje dla mojego synka wszystkie kasze na mm wiec ci odpowiem... Nalewasz w garnuszek wody (ja dla mojego roczniaka 180ml) jak sie gotuje dodajesz platki owsiane/orkiszowe/jaglane/manne, gotujesz przez 2-3 minuty. Wylaczasz i dosypujesz mm (ja daje 4miarki). Pozniej na talerz i gotowe...Ja czasem jeszcze dodaje rozgniecionego banana, czy pokrojone inne owoce, cynamon itd.

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi. Ja też długo zgadywałam skróty więc tak: mm - mleko modyfikowane kp - karmienie piersią cc - cesarskie cięcie sn - siłami natury ( poród) @ - okres