Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy mamusie

Polecane posty

Gość gość

Nie mam już sił, nerwów i pomysłów córka robi kupę w majtki. Ładnie woła i robi siku już od lipca a kupa non stop w majtkach a już jest marzec prawie. Tłumaczenia, nagrody nawet kary już były i nic. Zdarzyło się nawet że w przedszkolu zrobiła. Nie mam pomysłu co zrobić ona wie że źle robi i mówi nawet że już nie będzie w majtki a sytuacja powtarza się każdego dnia. Potrzebuję dobrych i mądrych rad. Już słyszałam że wyrośnie z tego i żeby się nie martwić ale brak mi już sił. Ona nawet nie zawoła że chce a jak zrobi to może z nią chodzić i jej nie przeszkadza że ma kupę. Pomocy mamusie

dobrze by bylo zaobserwowac czy corka robi kupe o podobnej porze lub czy sa jakies sygnaly swiadczace o tym ze zaczyna "posiedzenie" np. kuca, steka po cichu, wycisza sie, chowa sie w kącie... moja corka tez przez jakis czas przechodzila taki etap to jej mowilawm ze jak nie przestanie to bedzie nosic pampersa jak jej mlodszy brat.

Gość gość
ile ma lat?

Gość gość
Córka ma 3lata i 3 miesiące ale siku robi już od 7 miesięcy na nocnik

Gość gość
Jak robi kupę to nigdy przy mnie idzie do innego pokoju kuchni ale niestety śpi z pampersy bo jeszcze siusiu w nocy więc straszenie papmersem nic nie da

majtki jakies ulubione ma? moze gdybys po takiej "akcji" jej ulubione majtki zamiast do pralki wrzucila od razu do smietnika na jej oczach to moze by ją tknelo? oczywiscie tlumaczac ze juz nie dopiora sie a poplamionych nie moze nosic bo to brzydko

Gość gość
Sorry autorko Ale - Hahahahaha :D Przepraszam, ale nie moge sie powstrzymać:D

gość 18:08 to akurat normalna sprawa nic smiesznego. smieszna sytuacje to miala moja znajoma - jej corka nie chciala robic ani do nocnika ani nawet w majty... robila jej na podłogę :D

Gość gość
Nie ma ulubionych więc może nie pomoc. A do osoby która się śmiała z tematu to prosiłam o dobre rady a nie do wyśmiewania się. Dla mnie to problem i dla wielu mam też jeśli nie pomożesz to nie przeszkadzaj

Gość gość
Był nocnik potem podkładka teraz znowu nocnik. Podkładka się nie sprawdziła bo w łazience nie mamy okna i za każdym razem musiałam z nią chodzić a na nocniku sama sobie radzi i nie muszę za nią chodzić jak chce siku

Gość gość
Ale ja sie nie wyśmiewam, tylko tak sytuacyjnie, jak przeczytałam, ze małej ta kupka w majtkach nie przeszkadza:D moje dziecko (do prawda dopiero roczne) tez moze sobie chodzic z kupka i mu nie przeszkadza;) a kupke na podłogę tez pare razy zrobił, jak piesek:D kiedy ściągnęłam pieluchę i latał goły, zeby dupka odpoczęła ;)