Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość20

Tabletki antykoncepcyjne,brązowe plamienie

Polecane posty

Gość gość20

Witam, od 2 lat biorę tabletki antykoncepcyjne, ale pierwszy raz mam taki problem. Po pierwsze skończyło mi się ostatnie opakowanie i powiennam mieć tak jakby okres który zawsze miałam, tym razem wystąpiło u mnie brązowe plamienia i trochę mnie to zszokowalo.. Mialyscie tak? A po drugie przebywam za granicą poprosiłam przyjaciółkę żeby poszła do mojego ginekologa (oczywiście został poinformowany przeze mnie przez tel) żeby odebrała za mnie receptę i wysłała mi poczta do Niemiec. Wczoraj powinnam wziąść już tabletkę niestety paczka Jeszcze nie doszła z powodów jakiś problemów na poczcie(wysłana była w czwartek dopiero ponieważ przez zmieniony tryb nagle pracy nie mogła wysłać prędzej) Dziś uprawialismy z partnerem seks bez dodatkowego zabezpieczenia. Jest ryzyko ciąży? I czy do następnego okresu nie brać tabletek? Czy zabezpieczac się dopóki przesyłka nie dojdzie i normalnie zacząć brać jak przyjdzie ? Wiem że powinno się brać w dniu miesiączki i po tygodniowej przerwie potem ale Niewiem co zrobić w takiej sytuacji. Proszę o nie pisanie głupich komentarzy, tylko te na temat Pozdrawiam, Wiktoria 20l.

Gość gość
Czemu uprawiasz sex jak nie rozpoczelas nowego opakowania? Oczywiście ze moglo dojść do zaplodnienia

Gość gość
Zawsze uprawiam w przerwie 'na okres'. Tylko tym razem sprawy potoczyły się inaczej..

Gość gość
Tak ciąża możliwa bo byłaś niezabezpieczona.

Gość gość
Wykazalas się bezmyślnością uprawiając seks bez zabezpieczenia nie mając tabletek. Nie wiem na co liczysz?

Gość gość
Wiem że to nie wymówka ale mam natłok pracy.. Nie spojrzałam który mamy dzień... Ale wrazie czego to teraz seks z zabezpieczeniem a nowe opakowanie tabletek od następnej miesiączki tak?

Gość gość
A może warto nauczyć się naturalnego planowania rodziny. Lepiej poznasz siebie i swoje reakcje. Tabletki antykoncepcyjne nie pozostają obojętne dla organizmu to jednak ciągła dawka hormonów. Pozdrawiam