Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Speccy

AMIGA DEMOSCENE NOWE DEMA NA AMIGE

Polecane posty

Gość Speccy

Siemka. Tu proponuję zamieszczać tytuły lub/i linki do youtube z nowymi demami na komputer Amiga. Mowa oczywiście o demach z demosceny (nie gry) od Amigi 500 po Amigę 1200 / 4000 oraz dema na nowe komputery AmigaOne X5000 i X1000. Zapraszam do dyskusji.

Gość Amiga Fan
Mogłeś też zaproponować jakieś demo od siebie :) Ja polecam demo Dalajczacha jest to demo z 2018 roku na komputer Amiga 1200 a co istotne jest to polskie demo. Nowe demo ale w klimatach lat 90 co też autor zaznaczył mi się podoba bo jest to jedno z lepszych dem z 2018 roku.

Gość Speccy
No właśnie ciekaw jestem co inni zaproponują bo ja chyba wszystkie nowe amigowe dema znam jak i te z 2017 r tak i z roku 2018. Później jakieś tytuły zaproponuje jak się tutaj nie pojawią! Co do twojej propozycji to nie znam to jakaś nowość? Ok, obadam, dzięki!

Gość gość
to demo scena jeszcze nie wymarła ? :D ja pamiętam jak na C 64 miałem na dyskietkach produkcje scenowe ale to stare czasy :D

Gość Amiga Fan
Demo Scena ma się dobrze po dziś dzień są organizowane imprezy na których pokazywane są dema i intra W Polsce najbardziej znaną imprezą jest SACP ( Silesian Amiga Classic Party ) i AmiParty nie wspominając o największej demoscenowej imprezie Revision ogólnoświatowej więc nie jest tak źle

Gość Speccy
Amiga Fan bardzo dobre demo! Jaka Amiga jest potrzebna do uruchomienia tej produkcji? Pewnie AGA ale jaki procesor minimum aby to płynnie działało?

Gość Amiga Fan
Nie wiem bo pod wideo na youtube nie pisze ale jak piszesz chyba Amiga 1200 i przypuszczam że 040 4 mb ramu i powinno płynnie działać

Gość Speccy
Chętnie bym uruchomił to demo na swojej Amidze 4000 może gdyby tak spytać autorów tego dema gdzie to można pobrać bo nigdzie nie widzę a może jeszcze nie jest wrzucone na pouet...

Gość gość
Amiga fan myślisz że to demo co zaproponowałes ruszy na gołej Amidze 1200 z 10 MB RAM? Ja wolę jednak oglądać dema na komputerze liczone w czasie rzeczywistym niż na YouTube :)

Gość gość
to demo może i na Amidze 1200 się uruchomi ale grafika jak by była w HAM 8 .Niech mnie ktoś poprawi jak się mylę. Muzyka może być stworzona w 8 kanałach bo na 4 kanały to mi to na słuch nie wygląda albo jakieś sztuczki zastosowano .Fajne demo 9/10

Gość Mi chał
Dyson bardzo klimatyczne demko! a mam pytanko kiedy odbędzie się Amiga party 2018 i nie chodzi mi o Revision 2018, Michał

Gość gość
Makułka łeee to stare i każdy to zna a tu chyba chodzi o nowe dema na Amigę

Gość gość
Amiga Fan 2018.02.20 w końcu coś porządnego wyszło na Amigę bo te ostatnie dema to lipa i już traciłem że amigowa demo scena wymarła

Gość Amiga Fan
Też mi się ta produkcja podoba!

Gość gość
Najlepsze dema na Amigę to okres 1998 do 1999 r a późniejsze to już nie to ;) Amiga 500 i Amiga 1200 / 4000 to było coś!!

Gość gość
Lubię dema na Klasyczną Amigę ale na Amidze X1000 i X5000 te dema najlepiej chodzą płynnie niż na X68

Gość gość
Amiga Fan super demko! powiew świeżości !

Gość gość
jak już to ktoś powiedział... Amiga to nieśmiertelny komputer :)

Gość gość
Miałem amigę a zaczynałem od atari,stare czasy teraz komputery nie mają duszy

Gość gość
większość ludzi po 30 co miały komputery w latach 80 i 90 miały amigi no to był kiedyś przełomowy komputer i przez złą politykę firmy commodore wszystko padlo a teraz mamy monopol na komputery z windows a macintosh też już się prawie nie liczy

Gość gość
to prawda