Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka powinna byc stawka godz za prace w tych czasach ?

Polecane posty

Gość gość

Mysle ze 25zl to minimum

Gość gość
no z 20 netto by musiało być, a ile jest?

Gość gość
20 zł na rękę to powinno być min. , wtedy można by mówić że nie jest "głodowa", że pracodawca szanuje pracownika, że człowiek pracuje i się nie poniża.

Gość twój pracodawca
20zł netto ok, ale tylko 10 dni w roku urlopu, niepłatny macierzyński i bez umowy, aha i chorobowe max 5 dni w roku. Zgoda?

Gość gość
Żartujesz sobie pracodawco?

Gość gość
Tak jest w stanach, no poza chorobowym, nie ma płatnego.

Gość gość
Aha i płaca minimalna w stanach od 5 do 9 dolarów na godzinę brutto, zależy od stanu.

Gość twój pracodawca
gość dziś Żartujesz sobie pracodawco? Zgłoś jak nie pasuje to morda w kubeł i orać za bezdurno jak do tej pory, we łbach wam się pastuchom poprzewracało chyba, chcą miliony zarabiać za nic nie robienie i jeszcze pretensje i masa wymagań

Gość gość
gość dziś 7.25 to FEDERALNE minimum, stany poszczególne nie mogą mieć mniejszej stawki choć niektóre mają wyższe, 5 to chyba tylko nielegalnym płacą bo to już nie ma takiej wartości jak 20 lat temu, wiele miejsc ma minimum 10, ale to i tak jest dziś bieda z nędzą, bo 10 to miało wartość ale w latach 70/80tych nie teraz

Gość gość
jak nie pasuje to morda w kubeł i orać za bezdurno jak do tej pory, we łbach wam się pastuchom poprzewracało chyba, chcą miliony zarabiać za nic nie robienie i jeszcze pretensje i masa wymagań xxx Nie morda w kubeł prostaku, tylko walizka w rękę i za granicę. Od lat nie robię już w Polsce, pracuję w Belgii 3 miesiące w roku, robimy po 12h a w soboty i w niedzielę po 8h, tygodniówka moja, w przeliczeniuto 2900zł. Wole poświęcić te 3 miesiące na pracę a resztę roku leżeć i nic nie robić, płacę krus a polskich krwiopijców omijam z daleka.

Gość gość
Robisz po 72 godziny tygodniowo za tylko 40zł na godzinę???

Gość gość
Tak, wolę całkowicie poświęcić te 3 miechy a resztę roku mieć wolne niż pracować u polskiego baora. Pochodzę z polski C, w mojej okolicy mam szansę na pracę max za 8-10 zł za godzinę, nie będę się poniżał.

Gość gość
A ja oferuje 22 PLN za godzinę i sami debilem się zgłaszają. Ą tak wogole to pracownicy nie mają bladego pojęcia o ekonomii.

Gość gość
Gdyby mi ktoś dał 20 na rękę to bym nie jeździł za granicę. Niby połowa stawki za godzinę ale w skali roku bym zarobił trochę więcej i byłbym w domu, na miejscu. Nie jest tam źle, praca średnia, nie jest ciężko w ogóle ale się nie lezy, trzeba robić.

Gość gość
W moim zakładzie jest taka sytuacja tragiczna z pracownikami, że tam od razu po okresie próbnym masz te 19 na rękę za godzinę bez żadnych specjalnych kwalifikacji. A jak zagrozisz odejściem to ci dadzą i 22 nawet. Ale to tylko pionek zagranicznej korporacji w PL

Gość gość
To ja napiszę jakie są pracę w mojej okolicy. Praca w zakładzie gastronomicznym, umowa o prace ale 6.5/h na ręke, można nazbierać dużo godzin, mój kolega tam pracował jakiś czas to robił nawet 300h w mies. Zakład stolarski, bierze bez doś. 7/h, praca na trzy zmiany, jak trzeba w soboty to obowiązkowo, stawka jak w tyg. tartak 8/h ale trzeba się odźwigać masakrycznie i całą zimę na powietrzu. Zakład metalowy, 1650/mies, umowa ale trzeba mieć spawacza z doś. i jeszcze kilka podobnych, najczęściej to stolarnie. Najbliższe miasto 35 km, stawki nieco wyższe ale dojazd jedynie samochodem.

Gość gość
Ale jak można mieć stawki 6 zł/h w umowie o pracę, skoro jest stawka minimalna wyznaczona prawem pracy?

Gość gość
umowa jest tylko dla formalności, jest w niej zapisana najniższa płaca.

Gość gość
To jakaś bzdura. Nie znasz ludzi? Przecież jakby były takie warunki to od razu ktoś by podpierdolił ten zakład.

Gość gość
Nikt nie p*********i, każdy podpisuje listę przy wypłacie, rozumiesz? Wiesz co to jest poświadczenie nieprawdy?