Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaaaaaaaaaaaa

pierwszy poród CC a drugi naturalnie?

Polecane posty

Gość mamaaaaaaaaaaaa

Czy są tu mamy które pierwszy poród miały przez CC a drugi naturalnie? Jakie miałyście wskazania do CC? Czy same zdecydowałyście się na drugi poród naturalny czy lekarze narzucali? Jak oceniacie samopoczucie po CC a porodzie naturalnym co według Was lepsze? Własnie stoję przed tym wyborem. Pierwszy poród to duża waga urodzeniowa dziecka, nie wiem jak teraz będzie? Trochę się boję ewentualnych powikłań :( Może niepotrzebnie?

Gość gość
Lekarze zawsze pierwsze stawiają sn . To zalezy dlaczego pierwszą miałas cc . Jezlei ponownie twoje dziecko bedzie duże to pewnie cc . Ja miałam trzy cc . Pierwsze z powodu zagrozenia zycia dziecka - to był ekspress - drugi brak postepu porodu sn i w koncu lekarz zapytał czy chce cc . A trzecie to juz było pewne ze cc .

Gość mamaaaaaaaa
a czy są mamy które miały najpierw cc a potem sn?

Gość gość
Pierwszy porod cc z powodu niewspolmuernosci matczyno plodowej. Przy drugim stwierdzili, że "dam radę" choć jestem bardzo drobna a dziecko większe niż poprzednie. Odmowilam sn to mnie wysmiali bo " kazda da radę urodzić". Szpital wojewódzki, ten sam co przy pierwszym porodzie. Dziecko zaklinowalo się przy wychodzeniu. Przeżyłam koszmar.

Gość gość
Jak pierwsza cesarska to później już tylko Tak Zazwyczaj lekarz zaleca cc za drugim razem ze względu na duże prawdopodobieństwo krwotoku przy parciu

Gość gość
Moja siostra tak miała najpierw cesarkę bo jej się łożysko odkleiło a później jeszcze dwa razy rodziła naturalnie.

Gość gość
Ja chciałam urodzić drugiego syna naturalnie, i nawet wszystko szło dobrze tzn pojawiły się regularne skurcze (co 5 min i krócej). Od 5 rano do 21 miałam te masakryczne skurcze a do godz. 17 brak rozwarcia, o godz. 20 było uwaga 1,5 cm... Wzieli mnie na cc bo stan po cieciu i ze wzgledu na bolesnosc dolnego odcinka. Na operację czekałam do północy, i jeszcze przed przyszedł jakiś lekarz spr czy posunelo się rozwarcie ale nic się nie ruszyło więc poród zakończony cc. Byłam wykończona tymi skurczami...

Gość mamaaaaaaaa
jednym słowem chyba nie mam się co łudzić ze urodzę sn.