Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak oduczyc 1,5 roczne dziecko jedzenia kaszki o 5 lu6 rano i przesunac pozniej

Polecane posty

Gość gość

Budzi sie jak w zegarku i jest "gotowy" zje i spi,pozniej kolo 8 -9 sniadanie

Gość gość
O której i co je na kolacje?

Gość gość
Dawać pić herbatkę przez smoczek zamiast kaszki. Może się ulula.

Gość gość
Może porostu dać pić wodę. Takie duze dziecko i kaszka z butli?? Serio?

Gość gość
no serio :) niestety kaszka lub mleko,a Wy Waszym pociechom dajecie mleko rano ? moze sprobuje z podaniem wody,bo herbtki ciezko mu ida lub soki

Gość gość
kanapke z szynka je kolo 18 pozniej o 20,15 - 30 je kaszke na mleku modyfikowanym i idzie spac

Gość gość
Mój syn ma 8 miesięcy i kaszkę je normalne łyżką. Mleko pije z butelki niekapkek, albo przez słomkę. Już klasycznego smoczka z butelką nie używa i nie wyobrażam sobie, żeby 1,5 roczne dziecko nadal doiło kaszkę przez butelkę ze smoczkiem. Spróbuj go tego oduczyć, bo to zły nawyk.

Gość gość
A czemu chcesz oduczyć? Nasza mała też o 6 woła "mleeeeeko!!!", zje, przyciągnie się, zmiana pieluchy, ubieranie, chwila w łazience, do samochodu i jazda do żłobka. Super wygoda. Nie trzeba wciskać kanapek i herbatki. Ubranek wyjściowych nie wysmartuje. Śniadanie w łóżku i razem z rodzicami leserami heja do ludzi. Ma 18 mcy. Nie widzę w tym nic złego.

Gość gość
Niektóre dzieci takie są. Mojego udało nam się oduczyć jak się zbliżał do 4lat. A jak nie dostał to w promieniu 5km nikt by nie pospał;)

Gość gość
Moj ma 2.5 roku i budzi się codziennie na mleko. O roznych porach nocy, czasem budzi się częściej. Jakby budzil się jak dziecko autorki nie widzialabym problemu.

Gość gość
21:38 Jak często sie budzi? Mm dostaje? Moh dwulatek od 2 do 4 razy wstaje na cyca

Gość gość
A po co oduczyć,to maluch niech je i śpi jak tak lubi.Chyba,że nie chcesz już pospać,bo jak dasz mu wodę,to obudzi się za godzinę głodny.Nie ma w tym nic złego.

Gość gość
21:56 jak ma dobrą noc to wstaje ok 3 na mleko jest na krowim kupczym mleku. Czasem bywa,ze budzi sie nawet do 3 razy, ale to rzadkość na szczęście. Ps długo karmisz podziwiam

Gość gość
Autorko mój ma 20 miesięcy i też jak w zegarku o 5 pobudka, pije 150 ml mm i śpi do 8, a nornalne śniadanie je koło 9-10, bo ja to mam uznaje za posiłek . Na wieczór też pije, koło 20:30 180 ml mm. Jeszcze 2-3 miesiące temu pił dodatkowo o 2-3 i żadne wody/herbatki itp. jakby nie dostał mm to koniec spania i wojna na pół bloku...