Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

trudna sytuacja a rynku pracy

Polecane posty

Gość gość

jestem od niedawna nauczycielem w przedszkolu. Mam uprawnienia do nauczania rytmiki, logopedii, angielskiego i dyplom nauczyciela przedszkola i kl.I-III. Pracowalam dlugo w innych branzach, a paradoksalnie prace znalazlam w przedszkolu. Jednak zanim to sie stalo bardzo dlugo szukalam pracy, przeszlam caly ten koszmar, jaki przechodza ludzie w Polsce szukajac pracy :o I w zawodzie nauczyciela i w innych jednak wymagania pracodawcow sa chore a podczas rozmowy nie ma ustalen co do wynagrodzenia. Co noc budze sie po kilka razy ze strachem o prace, bo mam umowe na zastepstwo a jeszcze nie zwrocily mi sie pieniadze za 3 z 4 dyplomow.

Gość gość
W jakiej części Polski mieszkasz?

Gość gość
w Krakowie Szczerze mowiac to w tej pracy trzyma mnie tylko to, ze ona jest, bo nie licze na to, ze bede miec kolejna i kolejna....Kiedy s czytalam, ze ludzie beda w ciagu zycia zmieniac zawod kilka razy. Tak moze twierdzic jedynie idiota, bo ja majac kilka zawodow uzupelniajacych sie czuje,ze jeszcze caly czas tworze warsztat i duzo musze sie przygotowywac do zajec. A co dopiero szukac jeszcze pracy robic to co sie rob? Ale moja umowa konczy sie za pare miesiecy a ja juz nie moga spac w nocy :(

Gość gość
ile masz na reke?

Gość gość
Nie wiedziałam, że w dużym mieście mogą być takie problemy z pracą. Współczuję :(

Gość gość
Moja siostra ledwie zaczela uzupełniające z wychowania wczesnoszkolnego i juz dostała prace w przedszkolu, miała godziny próbne i dzieci ja pokochały :) nie ma reguły i nawet najlepsze dyplomy nie zagwarantują.

Gość gość
Dlaczego nauczycielki to z reguly malo inteligentne osoby?

Gość gość
ja zwlekalam 12lat z szukaniem pracy w szkole/przedszkolu choc mialam dyplom nauczyciela w wieku 19lat. Halas mnie wykancza, ale praca jest. To mnie trzyma. I to, ze wole ten halas chyba, niz mobbing w 1,5-2x wiekszym wymiarze czasowym. Nie wiem, gdzie dalej szukac pracy, bo jestem codziennie wykonczona ta praca... Kazdego nowego dnia sie boje, bo jestem w takcie konczenia kursu, ktory musze skonczyc i non stop cos robie. Nienawidze, jak czas pedzi jak szalony :(

Gość gość
Gratuluje siostrze szczescia, bo ja ialam z 15 rozmow o prace, w tym 5-6 razy lekcje probne i dopiero w 7przedszkolu dostalam prace. Moze siostra byla bardziej wiarygodna niz ja...wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma z tego wynika. Dyrektorzy sami nie wiedzieli juz czego bym miala uczyc, zeby im sie oplacilo, ale wynagrodzenie proponowane bylo zalosne.

Gość gość
A ile zarabiasz? Pensje faktycznie są kiepskie. Ja jestem z poznania

Gość gość
1850zl.netto

Gość gość
pracuje 3-godz.tygodniowo, a wiem, ze w przedszkolach zarabia sie lepiej, ale musialam uciec z pracy, gdzie na zleceniu mialam tyle za 200godz. w miesiacu

Gość gość
Pracujesz 12 godzin miesięcznie???

Gość gość
Cóż autorko, nie wiem z czego to wynika, ja pisałam o siostrze, ona ledwie jak zaczela te studia (to juz był motyw do starania sie o te prace), złożyła Podanie i właściwe od razu ja wzięli. Moze juz taki jej urok Osobisty, dzieci na Koniec dnia próbnego ja przytuliły i na drugi dzien dostała telefon potwierdzający, a w pierwszy dzien oficjalnej pracy dzieci porysowały jej laurki z dedykacjami:D Jest bardzo kreatywna, nawet za bardzo nie wzoruje sie na programie do przygotowania lekcji, sama wymyśla. Ma juz taki dar widac, dzieci zawsze do niej lgnęły. Nie wiem skąd u ciebie taki zastój? Widac, ze bardzo chciałaś to robić, masz tyle kierunków.

Gość gość
30godz. w tygodniu. Ja po prostu musze miec prace a dzieci mnie lubia. Nigdy nie wierzylam, ze prace w przedszkolu mozna teraz dostac, bo jest masa nauczycieli. Mecze sie w halasie okrutnie, ale male dzieci jeszcze jakos reaguja, gdy sie je uczy cichcszego zachowania. Kiepsko im to wychodzi, ale nie sa podle, nie robia pod gorke specjalnie.

Gość gość
up

Gość gość
Jak można w wieku 19 lat uzyskać zawód nauczyciela?