Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nauka niemiecki poszukiwany nauczyciel

Polecane posty

Gość gość

POSZUKUJĘ DZIEWCZYNY NAJLEPIEJ PO MATURZE KTORA JEST CHETNA UCZYC MNIE JĘZYKA NP. SKYPE oczywiście odpłatnie byłoby miło gdyby osoba miała cierpliwość i naprawdę umie tłumaczyć dziękuję proszę o kontakt rose2017@onet.pl

Gość gość
Jestem po germanistyce w Niemczech, tutaj tez mieszkam od wielu lat. Ale odradzam ci nauke przez skype (chyba ze jest to certyfikowany kurs online). Lepiej wybierz sobie kurs jezykowy w swojej okolicy i ewentualnie raz w tygodniu mozesz zdecydowac sie na konwersacje z native speakerem. Jesli jestes na poziomie poczatkujacym i nie znasz innego obcego jezyka w stopniu zaawansowanym (bo wtedy jest latwiej uczyc sie na zasadzie porownan) to kurs umozliwi ci zdobycie podstaw, zapoznania sie z jezykiem, a dzieki ramom programowym unikniesz uczenia bezcelowego (co bardzo czesto sie zdarza). Praca grupowa tez jest wazna, bo zdobywasz kompetencje obserwujac innych, wyciagasz wnioski, otrzymujesz feedback, przelamujesz bariery w mowieniu. Slownictwa mozesz uczyc sie potem w domu czytajac gazety, ksiazki i ogladajac filmy (rowniez osluchujesz sie z jezykiem). A na konwersacje mozesz zdecydowac sie pozniej jak juz opanujesz troszeczke jezyk. Ja mialam takie konwersacje z angielskiego i czesto godzina przeleciala szybciutko, kosztowala duzo, a ja mialam wrazenie, ze nic mi to nie dalo. Nie kazda osoba znajaca jezyk jest na tyle kompetentna, zeby uczyc innych. Pamietaj o tym, szczegolnie jesli szukasz nauczyciela na kafe. Powodzenia!

Gość ElżbietaBennet
Ja tam wolę szkołę językową, taką jak ta https://lincoln.edu.pl/warszawa/blog/10-zwrotow-niezbednych-w-restauracji/ . Można uczyć się języków i kontrolować poziom wiedzy, a także sprawdzać się względem grupy. Wiem, że nie każdy jest gotowy na taką naukę, lecz sądzę, że tak najlepiej przyswaja się słowa i zwroty. Sama chcę się zapisać na kurs po wakacjach.