Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile zaplacic mezowi czynszu?

Polecane posty

Gość gość

Wiem ze temat kontrowersyjny. Ale rozwodze sie z mezem. Mamy niepelnosprawne dziecko,nie moge sie wyprowadzic,bo dom jest dostosowany do potrzeb synka a nie stac mnie zeby go splacic,od razu wyprzedze pytania:moja matka jest alkoholiczka,nie mam dokad pojsc . No i ten moj kiedys wymarzony wysniony zaczął pic,moje zycie krecilo sie wokol syna,bo wymaga opieki,jego:% i koledzy. Teraz powiedzial mi ze skoro chcemy mieszkac u niego(tak,dom jest jego,ale wyremontowany za wspolne pieniadze)to mam placic czynsz. Dostalam 800zl alimentow. Dom ma 72m2. Ja w nim wszystko robie:sprzatam,piore,gotuje,zajmuje sie synem. Juz mi sie nawet plakac nie chce. Ale wierze ze istnieje sąd ostateczny i jak nie na tym to na tamtym swiecie odpowie za wszystko. Musze mu placic,ale jest tak łaskaw,ze wysokosc czynszu pozostawił mojej ocenie.

Gość gość
Dom ma 72 m. Nie jestescie razem. Domniemam, ze jestescie w osobnych pokojach. Idziesz do sadu skladasz wniosek o alimenty na dziecko i na siebie jesli nie pracujesz i musisz sprawowac opieke nad dzieckiem. Ok, widze ze na dziecko juz masz. Zeznajesz, ze mialas finansowy wklad w remont celem przystosowania domu do niepelnosprawnosci dziecka. Zeznajesz, ze maz cie zmusza do dodatkowego czynszu poza zwyklymi oplatami, tak jakby za wynajem. Pamiętaj, ze poki co sad niczego takiego nie zasadzil, wiec to jest tylko bezprawne widzi misie twojego meza. On nie ma zadnych podstaw prawnych do wymuszania czynszu za wynajem czesci tego domu. Zaden sad, nie bedzie kazal ci placic mezowi czynszu. Nawet moze wyznaczyc wam pokoje, ktore kto zajmuje. Wyjasnij mi proszę, co to znaczy, ze ty wszystko robisz, gotujesz, sprzatasz, pierzesz? Tzn, dla siebie i dziecka, no chyba nie dla niego??? Bo jesli jemu gotujesz i pierzesz tos skonczona idiotka! W takim razie skoro on chce czynszu to podlicz go za uslugi kucharki i sprzataczki, gosposie biora po 2000-3000 zl pensji za taka full obsluge domu.

Gość gość
Jeśli nadal zamierzasz sprzątać gotować i robić te inne rzeczy sama to powinnaś wycenić swoje usługi.

Gość gość
Zle sie wyrazilam. Sprzatalam,pralam ,gotowalam. Wiesz,to jest wariat. Wode moze mi zakrecic itp..

Gość gość
Wariatom trzeba tez uprzykrzac zycie, wzywasz policje, skladasz zawiadomienia o znecaniu o grozbach, dostanie niebieska karte. Policja ma obowiazek zareagowac na kazde wezwanie, przyjac kazde zgloszenie. Takie twoje prawo. A ty musisz,byc swiadoma swoich praw.