Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tesciowa ciagle pozycza od nas pieniadze

Polecane posty

Gość gość

Dokladnie miesiac w miesiac chce pozyczyc pieniadze. Zaczyna sie od ok polowy miesiaca i tak do konca co kilka dni telafon o pozyczke. Zawsze ile moglam to pozyczylam ale odkad zorientowalam sie jak bardzo jest rozrzutna to przestalam. Teraz tylko maz jej pozycza no to w koncu jego matka ale przez to sie klocimy. To wyglada tak ze po wyplacie odrazu jedzie na wielkie zakupy,potem dzwoni do mojego meza zeby ja odwiozl autem bo sama z tymi torbami nieda rady albo wraca taksowka. Opowiada ile to nie wydala ( z regoly ok 700 zl,swoja droga niewiem na co mozna tyle wydac mieszkajac tylko z corka) potem przez nast dwa tygodnie zeje z corka z ktora mieszka jak paczek w masle, a potem nagle okazuje sie ze na prad niema,ze musi zaplacic corce cos w szkole itp a pod koniec miesiaca niema na chleb.I maz co kilka dni od polowy miesiaca jezdzi do niej z kasa albo zakupami. Slowa jej nie powie a ja sie wsciekam bo co z tego ze po wyplacie odda kase jak za 10 dni chce znowu pozyczyc. dosteja alimenty,500 plus i jeszcze jej byly maz placi za polowe rachunkow. Co byscie zrobily?? Dodam ze sami mamy niewiele ale inaczej gospodarujemy kasa z glowa i jakos nam starcza ale nie raz sobie odmawiajac wielu rzeczy. Tym bardziej ze odkladamy na wakacje i ona o tym wie dlatego chce tych pozyczek.

Gość gość
Powiedziec ze nie masz. MIalas jakies pilne wydatki i po prostu nie masz. Raz, drugi i sie naucza :P

Gość gość
Ale maz pozycza mimo ze mysli tak jak ja no ale ze to jego matka to nie odmawia. Umowilismy sie tak ze ja place na rachunki i czesc zakupow a maz zoatawia kase na zycie i odklada na ten wyjazd,ja zreszta tez. I przez to ciagle pozycza ledwo nam do pierwszego. On nie odmowi i troche go rozumiem ale wkurza mnie to zachowanie tesciowej. Bo gdyby porzadniej dysponowala kasai nie szastala tak nia w dniu wyplatt to spokojnie by jej starczylo a nawet przy takich dochodach spokojnie moglaby jeszcze odlozyc a to my i nasz budzet jesr poszkodowany

Gość gość
Coś mi sie wydaje, ze to prowo wariatki o teściowych:) zarabia i alimenty k jeszcze na 500 sie łapie? Za bardzo Cie ponosiło i sie prowo rypło:D

Gość gość
Umowe ma na bardzo maly etat a do reki dostaje wiecej. Byly maz dalej jest formalnie jej mezem ale nie mieszkaja juz razem i on daje jej kase co miesiac tzn umowione miedzy nimi alimenty. Wiec i na 500 plus sie lapie

Gość gość
Wysil się bardziej, bo już taka prowokacja była.

Gość gość
Miałam podobną sytuację, mąż nie umiał odmówić. W końcu zadzwoniłam do teściowej i powiedziałam, żeby nie pożyczała pieniędzy od mojego męża , ponieważ mamy problemy finansowe , a jej syn nie umie odmówić. Od tej rozmowy ani razu nie pożyczyła pieniędzy.