Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wczoraj się rozpłakałam..upokorzona w ciąży w sklepie

Polecane posty

Gość gość

Poszłam wczoraj do Douglasa zrobić zakupy. Jestem w ciąży. Podchodzę do kasy i NIKT powtórzę NIKT nie zaproponował mi abym zrobiła zakupy przed dziewczyną która stała przede mną. Popłakałam się w domu. O to jest co myślicie o matkach polkach.

Gość gość
-2/10

Gość gość
A co mnie interesują matki polki? Twoja ciąża, twoja sprawa. A ja nie przepuszczam, bo nie muszę. Masz siłę łazić po sklepach to stój w kolejce.

Gość gość
Nawet jeżeli to provo. To fakt ludzie są beznadziejni. Nie interesuje ich nic oprócz własnego d.Y.Ł.k.a. Kobietę w ciąży ostatnio przepusciłam przed siebie to mało mi oczy nie wystąpili. Kobieta dziękował że 3 razy. Nie wiem za co. Tak na prawdę to każda kobieta w ciąży powinna bez kolejki robić i zakupu i załatwiać wszelkie możliwe sprawy w urzędach także.

Gość gość
A ciąża to choroba?

Gość gość
A ja przepuszczam, sama trzy razy byłam w ciąży i też nikt mnie nie przepuszczał i dlatego sama przepuszczam kobiety w ciąży. A argumenty że "masz siłę latać po sklepach"... Trzeba być niestety debilem aby tak rozumować.

Gość gość
14:31 Medal ci dać? I tak, interesuje mnie mój własny tyłek, nie mam obowiązku nikogo przepuszczać w kolejce czy ustępować miejsca. Jestem taka sama klientka jak kobieta w ciąży. Ja mogę stać w kolejce, ona też może.

Gość gość
Bo jesteś poprostu wiejską chamicą, ot i cała filozofia.

Gość gość
A Ty roszczeniową baba, która rozłożyła nogi i myśli, że przez to cały świat będzie przed nią klękał.

Gość gość
14:34 Nie potrzebuje medalu czy chociażby aprobaty mojego zachowania. Robię coś co uważam za słusznie. Od egoistycznych idiotow, zawsze trzymałam się z daleka. Dlatego strasznie się cieszę że nie jesteś moja znajomą / znajomym.

Gość gość
Buhahaha, nie jestem autorką, ale mogę być roszczeniową babą, przepuszczającą kobiety w ciąży w kolejce niż wiejską chamicą.

Gość gość
Wlasnie argument "masz sile latac po sklepach" jest bardzo dobry bo co innego isc po chleb a co innego do douglasa. Tam nie ma produktow pierwszej potrzeby i jak ktos nie ma sily stac w kolejkach to niech poczeka az poczuje sie lepiej. O ile przepuszczam kobiety w ciazy i z malutkimi dziecmi w sklepach spozywczych, aptekach, komunikacji miejskiej itp to w drogeriach, kawiarniach i odzieżowkach nie mam litosci.

Gość gość
Ta blyskotliwa prowokacja juz byla :-) Brak pomyslu na nowe?

Gość gość
A kto mówi o Douglasie?

Gość gość
mi w kasie (miałam 3 rzeczy) kazali przepuścić jakąś laskę która miała wielki kosz z którego zakupy aż się wysypywały uważam że jak miała siłe zrobić zakupy dla pułku wojska to miała siłe poczekac 1,5 minuty na moje zakupy, ale nieeee, święta krowa ma pierwszeństwo

Gość gość
Autorko oburzasz się że nikt ci nie ustępuje kolejki , lecz wyobraż sobie że nie masz racji. Po pierwsze jeśli jesteś na zwolnieniu z powodu zagrożonej ciąży to nie powinnaś się szwendać po sklepach lecz siedzieć w domu. Douglas to nie sklep z artykułami pierwszej potrzeby więc nie są ci niezbędne . Jeśli nie jesteś na zwolnieniu więc pracujesz , a skoro dasz radę pracować przez 8 godzin to znaczy że dobrze znosisz ciąże więc postanie przez chwile w kolejce nic złego ci nie wyrządzi. Po drugie każda ciężarna siksa chce by jej ustępować miejsca , wpuszczać poza kolejnością a co ciekawe wymaga tego od osób którym jako panna NIGDY nie ustąpiła miejsca w kolejce czy w tramwaju itd.. Nieraz obserwuję młode dziewczyny , gdy wsiada starsza osoba czy nawet ciężarna to każda zapatrzona w ekran telefonu , udaje że nie zauważa.Ale gdy w ciążę zachodzi każda nich WYMAGA . Niestety , na szacunek trzeba sobie w życiu zasłużyć dobrym gestem , słowem i czynem a dopiero później oczekiwać dobra od innych,

Gość gość
Ale kultura.

Gość gość
Ja jestem po 60 i mąż też, dziś w Lidlu przepuściliśmy dwie panie, które kupiły tylko sobie śniadanie, a my mieliśmy pełen koszyk. Ale zmierzam do tego, że jak jeżdzilam autobusem do pracy, a były to latach 75 -82, to jedynie mężczyżni ustępowali mi miejsce siedzące, kobietom rzadko to się zdarzało. Do pracy jeżdziłam do 3 dni przed porodem. Dlatego teraz zawsze ustępuję miejsca ciężarnej, bo wiem jak to jest. Wygląda to może śmiesznie, że babcia wstaje, a obok młodzież szkolna siedzi w najlepsze.

Gość gość
Autorko zostań w domu jak jesteś taka wrażliwa i łatwo cię upokorzyć. Swoją drogą ileż razy można czytać o tych waszych wiecznych upokorzeniach nuddaaaa.

Gość gość
Przykre jest to, ile chamstwa jest wokół. I jak każdy tylko patrzy na swoja dupę.

Gość gość
Jestem w 8 miesiacu i do głowy nie przyszłoby mi wymagać przepuszczania , to uprzejmość A nie obowiązek, poza tym każdy ma swoje problemy i się spieszy, ale teraz ludzie są roszczeniowi

Gość gość
Czy aby ciut nie przesadzasz - była przed Tobą JEDNA osoba, to nie kolejka w Lidlu. Miałaś się łazic po sklepie (ktory jak wyżej pisano nie jest sklepem pierwszej potrzeby) więc te 2 minuty nie było zbawieniem. Zanim mi zarzucisz, że nic nie wiem byłam w ciązy 2 razy. I jak źle się czułam to się na zakupy dla przyjemności do galerii nie wybierałam, tyko lezalam w domu. A jak miałam siłe kupować dup..erele to i jedna czy dwie osoby w kolejce nie robiły na mnie wrażenia. Przesadzasz. Żeby nie było przepuszcxzam babeczki w ciązy jak przede mną stoi kilka osób, a takowa stanie za mną - to chociaż to jedno miejsce niech ma bliżej

Gość gość
No ba wszyscy powinni ustąpić bo ty kosmetyki musisz kupić. Marne to prowo trollu.

Ja się całkowicie zgadzam z moim poprzednikiem. Nic dodać, nic ująć...

Gość gość
Pewnie kasjerka miała anulować zakupy tej dziewczyny żeby przepuścić autorkę

Gość gość
no i dobrze, jesteście w stanie rozmnażać się jak królice, rodzić dziecko za dzieckiem, gdzie my teraz jeszcze je utrzymujemy dając wam 500+ to zamknij gębę, wy jesteście nie do zarąbania a tu w kolejce płacz bo ciąża, ja pieprze, co za babska

Gość gość
do gość dziś - trzeba być debilem aby rodzić aż troje dzieci, masz siłę przy nich zapieprzać to małpo stój w kolejce. Chłop równo ciebie posuwa i nie ma litości a my mamy się litować, idiotka