Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Histeria i placz po południowej drzemce

Polecane posty

Gość gość

Tak jak w temacie. Córka ma już ponad dwa lata. Śpi jeszcze w ciągu dnia tak około 2 godzin. Jak się budzi to prawie codziennie jest Histeria i placz tak do 30minut. Bardzo rzadko budzi się z uśmiechem. W tym czasie nie daje się dotknąć przez nikogo,kopie,rzuca się. Nie chce ulubionych zabawek. Po czasie to mija i wszystko wraca do normy. Czy któraś z was spotkała się z takim przypadkiem? To normalne,wyrośnie z tego ,czy trzeba by było się wybrać do psychologa?

Gość gość
Może ząbkuje? Moja raz się obudziła w takim humorze,ja patrzę a ona ma ząb :) pierwszy. Ale twoja to może trzonowce będzie miała,a one dokuczliwe są jak franca. Sprawdź.

Gość gość
Moja córka też tak miała w tym wieku. Skończyło się jak przestala spać w dzień.

Gość gość
Dodam,że od urodzenia było tak,ze nie spala nocami. Odreagowywala jak ktoś u nas był albo jak byla w obcym miejscu. Noszenie co noc to była norma bo inaczej się nie uspokoiła. Jak skończyła rok to zaczęła przesypiac noce i tak jest do tej pory. Śpi całą noc,rano budzi się normalnie,tylko po drzemkach jest taki horror.

Gość gość
Zabkuje na pewno,bo wszystkie pokarmy nagryza na te ostatnie ząbki i sprawdzałam, wychodzą szóstki. Tylko,ze to jest zachowanie trwające od dawna,wiec w żaden sposób nie wiąże tego z zabkami. Może też jakoś się to przyczynia,ale wcześniej też tak było.

Gość gość
Moja córka w tym wieku też tak się zachowywała po drzemce. Doszło do tego, że byłam zestresowana myślą, że młoda zaraz się obudzi. Pomogło skracanie drzemki. Wybudzalam ja po godzinie. Młoda ma dziś 12 lat.

Gość gość
Dodam, że jest dość histeryczna.

Gość gość
Tez próbowałam budzić tak po godzinie, czasem 1,5 ale skutkowało tym,ze się przytulała i chciała spać dalej. Nie miałam sumienia budzić tym bardziej, ze widać, ze była niewyspana. Mam jeszcze noworodka i nie mogę sobie pozwolić na spanie z nią w ciągu dnia. W weekend jak mąż jest w domu i zajmowal się małym próbowałam kłaść się z nią bo myslalam, ze może boi się jak się budzi,ze nikogo nie ma,ale efekt jest dokładnie taki sam. Mimo wszystko musi swoje wyplakac.

Gość gość
Moj 2,5 letni syn też tak ma, ogólnie rzadko śpi w dzień, tak z raz w tygodniu, ale zawsze po drzemce wstaje wściekły i rozdrażniony i chwilę mi zajmuje uspokojenie go.