Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ALIMENTY NA DOROSŁE DZIECKO, PROSZĘ O POMOC

Polecane posty

Gość gość
"wiec moze isc do roboty przez caly tydzien, jak kazdy czlowiek" Może, ale nie musi. Co to jakiś nakaz jest? Nie. A ojciec płacić musi. Ba nawet powinien pomagać dziecku. Ale taki z niego ojciec. Od razu widać co to za ment. Tylko żeby się wykręcić od płacenia.

Gość gość
"mnie zasadził sąd 1200 a byłej jeszcze mało, więc nie mowcie , zę to baby chcą tej kasy a nie dzieci!" No przecież nie mówimy, "zę to baby chcą tej kasy a nie dzieci!" :) Cholerny analfabeta. Nawet napisać nie potrafi poprawnie ale pierwszy do rzucania się.

Gość gość
1525, gość, ty wez sie kobieto ogarnij, swojego syna też wychowasz,żeby kombinował a nie był odpowiedzialny za siebie i żył jak człowiek? Piszesz ,ze nie musi pracować, tylko patrzeć kto mu co kapnie?? To jest wg Ciebie wychowawcze, uczące odpowiedzilności, rzetelności itd?? Zal kobieto, żal

Gość gość
gość15 25, wypraszam sobie nazywanie mnie mentem, bo nie znasz sytuacji, ja nigdy się nie uchylałem, były paczki , zawsze pieniądze na święta, urodziny itd, długów nie mam wobec dziecka,teraz jedynie jestem zaskoczony tym,co dzieje się z moim synem, bo ja jestem człowiekiem pracowitym, nigdy nie kombinowałem, tylko zawsze praca była dla mnie ważna

Gość gość
A mlody moze, to i kombinuje. Moim zdaniem na bank ma prace, tylko na czarno, zeby brac alimenty.

Gość gość
dziś wypraszać to ty sobie możesz i nic poza tym. Dla ludzi jesteś mentem. Tylko taki dziecku nie chce pomóc. Gdzie byłeś jak chorował, jak w szkole go pobili, jak się przewrócił na rowerku, jak zerwał z dziewczyną, jak dostał piątkę czy jak dostał pałę. Takim jesteś tatusiem. Tylko od dawania kasy i to jeszcze jakieś marne grosze. Co to jest 500zł? Nawet na książki i dojazdy do tej szkoły mu nie starczy. Zdziwiony jesteś? A co cię tak dziwi w zachowaniu synka? Czyż nie tak go wychowałeś? A nie sorry ty go przecież nie wychowywałeś. Chcesz, nie chcesz płacić musisz.

Gość gość
dziś i bardzo dobrze niech kombinuje. Lepiej żeby ciągnął od tatuśka niż państwa. Poza tym dziecku się należy. Rodzice pomagają swoim dzieciom czasem długie lata a ten tylko szuka jak się wykręcić.

Gość gość
ludzie co wy macie za dzieci! Moja córka po szkole wyjechala do Anglii zeby miec jakies pieniadze bo w domu cięzko i teraz nam pomaga a ma 23 lata, to nasza duma, z calym szacunkiem ale panski syn to jakis nieudacznik skoro nie potrafi pracy poszukac

Gość gość
pięcset zł to są marne grosze????

Gość gość
"pięcset zł to są marne grosze???" Oczywiście że tak. Jeśli to jest twoja wolna gotówka na przyjemności to ok 500 to sporo, ale jeśli te 500 zł jest na życie to to są marne grosze wręcz śmieszne.

Gość gość
dziś Ciągniesz od młodego dziecka kasę a innych wyzywasz od nieudaczników? Nieźle. Współczuję córce rodziców. Zamiast po szkole średniej dalej się uczyć by zdobyć zawód ona musiała wyjechać do Anglii i robić za murzyna na zachodzie. Poza tym co ona takiego robi że bez szkoły i doświadczenia nie tylko potrafi się tam utrzymać ale i utrzymywać rodziców. Tym bardziej teraz gdy już tak pięknie się tam nie zarabia. Może ta twoja duma dupą pracuje.

Gość gość
moj syn gdyby chciał, to mógłby zarobić 5 tys a nie czekać na moje biedne 500, ma porządny fach w ręku

Gość gość
ha ha ha niczego nie ciagne , mam dobre dziecko, ktore chcialo wyjechac więc pojechala,mnie pomaga bo taka juz jest, zawsze mielismy z nia dobre relacje i pomaglaismy sobie wzajhemnie a ciebie chyb a zazdosc bierze bo tez masz pewnie takiego gnoja nieroba jak autor , co patrzy zeby jeszcze rodzicow naciagac ile sie da, gratuluje dzieci ha ha ha

Gość gość
Ale nie chce. A ty płacić musisz :)

Gość gość
nasza kochana roszczeniowa młodzież, przecież im się należy! Autorze rozumiem ciebie doskonale,u mnie w pracy były zawirowania,przestoje, ale cóż, nie było rozmowy z moją byłą, mam płacić i tyle, bez zrozumienia, czasem myślałem o sznurku bo nie wyrabiałem finansowo, dosłownie, moje dzieci już na swoim i były zaradne, Ty masz przesrane i to widać,zrób synusiowi alimenty jak będziesz stary, poczuje jak to jest

Gość gość
dziś Dobrze, że pominęłaś jak pracuje. Byśmy się pośmiali. A nie sorka i tak się śmiejemy. Ucieczka z biednego domu i to do innego kraju zaraz po szkole to nie chęć a desperacja. Jesteście nieudolni. Skoro nie potrafiliście dziecku umożliwić zdobycia zawodu i potem lepszej pracy. Ale w to, że ma dobre serce to wierzę. Trzeba je mieć żeby nie dostać od rodziców możliwości lepszego życia i jeszcze ich utrzymywać. Niby nie ciągniesz, ale bierzesz. Wstyd.

Gość gość
16 23 my czyli ty i twoj stary chyba bo nikgo innego tu nie czytam,moja córcia jest przedsiebiorcza zreszta co ja mam sie tobie tłumaczyc, masz jakies bahory bez pracy albo niby studiujace za wasza kase , bo im sie nawet pewnie przyrobic gdzies nie chce hahahahahahahahaah , i to jest nie wstyd tak?

Gość gość
Czy ktoś wam te dzieci kazał robić? Kto ma je utrzymywać jak nie rodzice? Państwo? Kogo obchodzi, że ktoś nie ma pracy? Panią w spożywczym? Dostawcę prądu? Za darmo tym waszym dzieciom dadzą? Matka też może nie mieć pracy i jakoś kombinować musi. Wobec niej nikt wyrozumiały nie będzie a wy żądacie wyrozumiałości? Takie jest prawo. Jak dziecko się uczy to do 25 czy tam 26 r.ż.płacić musicie. I tu nie chodzi o roszczeniowe podejście dziecka. Takie jest prawo.

Gość gość
wiec mamusia daje 500, tatus daje 500, to jego syn ma tys,zasilek dla bezrobotnych wynosi 600, to k***a malo ma!??

Gość gość
gosc 16 47, napisałem,że mój syn nie uczy się w trybie dziennym tylko w weekendy, za rok kończy szkołę i tyle, dalej raczej nie idzie, więc zadałem pytanie, czy też będę musiał płacić , tylko tyle

Gość gość
dziś Pewnie że jest przedsiębiorcza. Dziewczyna wyjechała bez szkoły, bez zawodu, bez doświadczenia do innego kraju gdzie teraz w takim baaaarrrdzo ciężko się żyje. Tam potrafi się utrzymać i jeszcze rodzicom nieudacznikom pomagać. Jest niesamowicie przedsiębiorcza. Pytanie tylko co tam robi. :] Za to ty powinnaś się wstydzić. Dorosła baba z chłopem a nie potrafią się utrzymać razem. Że ci ręka nie uschnie jak od tego dzieciaka bierzesz. Okradasz ją. To jest dopiero pasożytnictwo. P.S. Nie mam dzieci. Ty infantylna "ha ha ha".

Gość gość
500 to mało. Najniższa krajowa to 1530 netto. Kogo obchodzi głodowy zasiłek dla bezrobotnych.

Gość gość
"napisałem,że mój syn nie uczy się w trybie dziennym tylko w weekendy, za rok kończy szkołę i tyle, dalej raczej nie idzie, więc zadałem pytanie, czy też będę musiał płacić , tylko tyle" Nie pisałeś, że za rok kończy szkołę tylko, że się uczy. To jak skończy szkołę to nie będziesz musiał płacić. I będziesz wreszcie wolny.

Gość gość
ale on twierdzi ,ze alimenty sie należą nwet kiedy się nie uczy, do 25 roku życia

Gość gość
jestem 30 letnią kobietą,mieszkałam z mamą a ona miała alimenty na mnie i miała je w sumie gdzieś z tego co pamietam, nigdy nie robiła ojcu podwyżek i sama sobie radziła, ja też studiowałam zaocznie i pracowała, ale znam takich kolesi jak syn autora,to zwykłe s************o żerować na rodzicach,szmaciarz i tyle, przepraszam ale musiałam to napisac

Gość gość
alimenty są na dzieci uczace sie w trybie dziennym! placic na malolata ktory moze isć do roboty? A co to za prawo??Znowelizowali kodeks przeciez i mówi że kiedy dziecko uchyla się od roboty to zero alimentów i chuj!

Gość gość
na chuj komu dzieci, potem same klopoty i pasozytnicwo, uruchomic piece w oswiecimiu i sruuu z malolatami heeeeeeeeeeee

Gość gość
"ale on twierdzi ,ze alimenty sie należą nwet kiedy się nie uczy, do 25 roku życia " Nie, jak się nie uczy to alimenty mu się nie należą.

Gość gość
a kiedy dorosłe dziecko pracuje., to się należą czy nie?