Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obrzydzenie i strach przed seksem

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam 21 lat. Byłam ze swoim byłym partnerem 2,5 roku, teraz jestem w półrocznym związku. Uważam się za ładną, atrakcyjną dziewczynę, nie mam problemów z rozmowami o seksie, świetnie dogaduje się z facetami. Lubię się ładnie, wyzywająco ale i klasycznie ubierać, nie wstydzę się swojego ciała. Mój problem polega jednak na tym, ze panicznie boje się seksu. Z moim byłym chłopakiem doszło jedynie do pettingu, na który pozwalałam ale zawsze miałam po tym wyrzuty sumienia i czułam do siebie obrzydzenie. Nie mam problemu z tym by się rozebrać, cielesność jest dla mnie normalna, niczego się nie wstydzę ale po prostu nie umiem się przemoc. Mój były chłopak skrzywdził mnie, obniżył mi poczucie własnej wartości i na nowo musiałam je wypracować. Gdy już się ogarnelam poznałam mojego aktualnego faceta. Myślałam ze z nim będzie lepiej, ze z tamtym do niczego nie doszło bo podświadomie myślałam, że nie pasujemy do siebie. Zakochałam się w moim aktualnym chłopaku, pociąga mnie ale nadal boję się seksu. Gdy dojdzie do czegoś więcej czuje się zła, niemoralna, brudna. Rodzice zawsze stawiali mi wysokie wymagania, czuje się jakbym ich zawiodła. Boje się ciąży, bo w tej chwili zniszczyłaby mi cała karierę, ale dobrze wiem jak się zabezpieczać itd. Studiuje medycynę, więc zadne mity mnie nie dotyczą, ale po prostu panicznie się boje i nie umiem sobie z tym poradzić. Gdy chłopak zaczyna dobierać się do mojej bielizny potrafię uciec z płaczem i zamknąć się w łazience. To silniejsze ode mnie. Co myślicie na ten temat?

Gość gość
Jaką masz kapsiore? Obrośniętą?

Gość gość
Ta jasne.

Gość Reksio43
Studiujesz medycyne i nie potrafisz zrobić analizy samej siebie i poukladac faktow i posegregowac i znależć przynajmniej wstepna przyczyne i wtedy wykluczac i potwierdzac po kolei? Hmmm...a przypomnij nam, a zwłaszcza sobie co tez związanegk z tematami seksu zdarzylo Ci sie w dzieciństiwie (zapytzj mamy kto Cie dotykal) i jak zakonczyła się ta afera byc moze kiedy byłas jeszcze bardzo mala) Zły dotyk boli całe zycie, a jeszcze jak do tego ktos Ciebie przy okazji ukaral za to , to " jesteśmy w domu" To wyglada na podręcznikowy wrecz przyklad jakiegos zajscia o podłzu seksualnym i prawdopodobnie albo mama Twoja i Ciebie za to ukarala ewentualnie nie potrafiła wytlumaxzyc Ci, że to nie byla w niczym Twoja wina. Moge sie oczywiscie mylić, ale popytaj u siebie na uczelni kolegow i kolezanki, którzy chca byc psychiatrami i tak podstawowe przeslanki powinny i wystarczyc przynajmniej do odrzucenia mojej teorii. Ewentualnie jak wspomnialas byc może rodzici Ci wystarczająco obrzydzili sex jako najwieksza tragedie ludzkosci z samymi zagrozeniami a za to bez nijakich naset pozor ych korzysci. Twoj przypadek jest do ogarniecia ( no troche wysilku i Ciebie i Twojego chlopaka czeka) . Tu rzadzi podświadomośc i to ona teraz jest dyrektorem od seksu i musisz ją najpierw zrozumiec i się z nią "dogadac" Życzę Ci powodzenia i wytrwałosci

Gość Reksio43
gość 2018.02.24 Jaką masz kapsiore? Obrośniętą.......... Dobrze, że jeszcze sa ludzie chetni do pomocy, ktorzy sie znają na wielu sprawach. Tu zostałe zadane jakże istotnw dla tej sprawy pytanie czy kapsiora zarosnieta.... szkoda, że nie rozwinąles szanowny przedmowco swojej hipotezy i nie podałes nam kierunku w którym zmierzaly Twoje pierwsze zalozenia. Prawdopodobnie gdyby okazalo sie, że zarosnieta to bylby następny problem- jaki kolor. Ja tam sie raczej nie znam, ale możliwe, ze dobrze kombinujesz i t9 Ty znajdziesz rozwiązanke, więc Ci pomoge i zadam w Twoim imie iu równie wazne w tej sprawie pytanie : a żeby ile razy dziennie myjesz? I czy przed xzy po śniadaniu ehh....

Gość gość
Znowu ta co wymyśla historyjki.