Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to sie stalo ze taki debil i prosty chlop Walesa

Polecane posty

Gość gość

Ktory jednego zdania nie potrafi powiedziec poprawnie po polsku, zostal tak wylansowany?

Gość gość
Ma haryzme . Wiesz co to haryzma . A jesli chodzi o jego wykształcenie to pokaź mi kogoś mądrzejszego od Wałęsy . Oczywiście z wykształceniem zasadniczym zawodowym .

Gość gość
Bolek to bolek. Haryzma haha. To są właśnie jego zwolennicy.

Gość gość
Wyznawca Wałęsy na jego "poziomie" - "haryzma"

Gość gość
Ciebie autorze lub autorko męczy sytuacja ze ty masz wyższe i nie ma dla ciebie pracy . Żeby pracować to trzeba umieć coś robić .

Gość gość
Był potrzebny żeby zrobić przewrót taki właśnie prosty chłop, ale z charyzmą to go popchnęli do przodu i poszłoooo.....

Gość gość
Ty jesteś 100 razy głupszy od Wałęsy . W. USA trzeba coś umieć żeby coś robić . Nie wystarczy uniwersytet . A jesli chodzi o mnie to mam 2 lenią szkołę policealną . Liceum i podstawówka dała mi wiedze ogólną a szkoła policealna i kursy zawodowe dało mi tytuł zawodowy i kilka zawodów odbyłem także służbę wojskową 2 i pół roku .

Gość gość
I jeszcze jedno ,gdy w domu trzeba coś zrobić nigdy nie wołam żadnych fachowców robię sam . Takźe Wałesa zna sie na elektryce i polityce o czym ty nie masz pojecia . A co to haryzma to chyba nadal nie wiesz co to takiego .

Gość gość
Nie chcem ale muszem plus charyzma przez h. To tyle.

Gość gość
Ważne źe wiem co to jest zazdrośnico

Gość gość
Właśnie dlatego że to debil, prosty chłop do tego przekupny, takim łatwiej było sterować SB.

Gość gość
Napewno do zmiany lampy albo zamka albo zakładania podłogi czy kładzeniu kafelek w kiblu zatrudniarz ludzi bo sam nie potrafisz nic .

Gość Cooliberek
Po ile lat macie tutaj wszyscy?

Gość gość
A co to haryzma to chyba nadal nie wiesz co to takiego xxx tłuku, charyzma przez 'ch' ośle jeden, Wałęsa ma taką charyzmę, jak ty znajomość ortografii a inteligencji macie tyle samo, czyli zero

Gość gość
Ty sobie nawet nie zdajesz ilu ludzi takich jest na świecie.

Gość gość
I do czego doszłeś autorze czy autorko . Masz pełny portfel ,pełny barek ,jakieś luksusy . Taka nieprosta osoba jak ty to napewno ma dużo kasy i nikomu nie zazdrości . Zostaw człowieka i nie obrażaj . Ja nigdy nie byłem w solidarności i nigdy nie byłem za przewrotem 1989 r. Ale uszanujcie jeden drugiego.

Gość gość
Autor tematu sam sobie wystawia świadectwo .

Gość gość
Wałęsa idealnie pasował do odegrania roli. Prosty i niezbyt inteligentyny dawal sobą łatwo manipulować, a przy zapachu gotówki tracił rozum. Sztuczny bohater tak samo jak sztuczny czyn, ktory dokonał.

Gość gość
Skoro zadaniem bylo porwac tlum prostych, niewyksztalconych ludzi, to tylko ktos taki mowiacy ich jezykiem i rozumiejacy ich problemy mogl to zrobic.

Gość gość
Serio autorze jest to dla ciebie dziwne i niezrozumiałe? No to intelektem też nie grzeszysz. Kto miał stanąc na czele robotników? Księgowy? Prostymi, niewykształconymi ludzmi najlatwiej jest manipulować

Gość gość
to jest bardzo złożony temat, jaby się w to zagłębić. generalnie komunizm / socjalizm, jak zwał tak zwał, walił się jak tirówka przy szosie, napięcie w państwach - demoludach było już tak wielkie, że tylko patrzeć a prosty robotniczo-rolniczy lud ruszyłby i rozniósł w proch i pył tę całą władzę. Polska była swojego rodzaju poligonem testowym, jak zrobić reformacje bez rozlewu krwi. to że Wałęsa został prezydentem, to już był efekt domina, on od najmłodszych lat współpracował, wpierw z WSW (ale mało kto o tym wie), a potem z SB, kiedy już mu założyli teczke TW Bolka. koleś był przekupny, sterowalny, a agentura pomagała mu tak, że lud uwierzył, że chłop ma tę "haryzmę" i poszli za nim, kilka uwiarygadniających ustawek i ludzie uwierzyli, że oto się znalazł swój chłop co z PRL zrobi USA v 2.0 Potem była Magdalenka i Okrągły Stolec oraz gruba kreska Mazowieckiego i tzw. Lewy Czerwcowy na Nocnej Zmianie. Dlatego de facto do dziś się nie uwolniliśmy z komuszo-radziecko-ubeckich macek.

Gość cala prawda caala dobe
gość dziś x 10/10

Gość gość
Macie racje, przekonaliscie mnie. Prostym chlopem latwiej sterowac, obiecujac mu cieple posadki i rozglos. Walesa sie tym zachlysnal i taki bedzie az do smierci. Bedzie sadzil, ze jest bozkiem, geniuszem, a tak naprawde byl pionkiem. Na tym polega prostota prostaczka. Dac mu troche i zaraz zakrztusi sie swoja pycha.