Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Psychika

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem nawet od czego zacząć. Cholernie się stresuję ,a przez to czuję '' niewidzialny'' ucisk w żebrach. Nic mnie nie zadowala i czuję się jakbym była nogą w trumnie. Oprócz tego lubi nawiedzać mnie taka pustka. Taka o po po prostu. Czuję wtedy jakbym była ? nigdzie. Czujecie coś podobnego?

Gość gość
puść sobie piosenkę Spadam (Coma)

Gość gość
miałem to samo co ty i skutecznie wyleczyła mnie z tego PASJA DO ANGIELSKIEGO - prowadze sobie konwersacje z płytą na której są pytania do mnie i w ten sposób ćwiczę rozumienie płyty i mówienie od siebie - to proces bardzo czasochłonny bo takie odpowiadanie na pytania płyty kilkuzdaniowymi odpowiedziami trwa 1,5 godziny (tylko 6 tematów życiowych-rodzina,pogoda,sapomoczucie,praca,opis drogi,hobby). wtedy naprawde uczysz sie UŻYWANIA JĘZYKA W PRAKTYCE co zajmuje multum czasu + słuchanie prostych audiobuków :-D nauka języka to projekt długoterminowy i to pomaga zapomnieć o pierdułkach i nudzie XD:-D

Gość gość
Ale ja się nie nudzę tylko źle czuję. A hobby mam (rysowanie i czytanie).

Gość gość
Używanie języka w praktyce nauczyć się można tylko przebywając w danym kraju. Co z tego że każą się uczyć gramatyki jeśli potocznej mowy nie?

Gość gość
to tak jakby telewizja byla hobby, a jest roznica czy ogladasz tvn i trudne sprawy czy discovery channel