Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mówcie ludziom pierwsi dzień dobry

Polecane posty

Gość gość

Nie mówcie ludziom pierwsi dzień dobry,bo jedna osoba wam odpowie a pięć nie odpowie i to ,,nieodpowiedzenie'' to policzek w twarz.Przechodziłem przez to w poprzednim miejscu zamieszkania i teraz w nowym miejscu udaje,że nie widze sąsiadów.I jest super. Mam jednego kumpla i mam Was na kafeteri i to mi wystarczy.

Gość gość
Nie mów mi co mam robić

Gość gość
no nie wiem bo jakoś mieszkam w kamienicy 13 lat i tu wszyscy mnie znają i nie wypada sie nie odzywać XDDD

Gość gość
Kwestia podejścia i kąta widzenia. Dla mnie to nie jest ''policzek w twarz'', tylko uchybienie kulturze i poniżenie drugiej strony, która nie odpowiada. Dlatego w takich sytuacjach jeszcze się szeroko uśmiecham, i właściwie czuję się lepsza od niewychowanego plebsu.

Gość gość
Taa, a później trzeba będzie zwrócić się do kogoś o pomoc, a wtedy osoba, której nie mówiłeś "dzień dobry", wypnie na Ciebie dupę.

Gość gość
Bardzo sie mylisz, to sasiedzi moga pilnowac Twojego mieszkania. A sasiad bedzie Ci blizszy od brata.

Gość gość
dziś Dokładnie, nikt nie jest samowystarczalny i prędzej czy później będziesz od kogoś coś potrzebować. Osoba ta Ci nie pomoże, bo będzie uważać, że skoro jej nie mówiłeś "dzień dobry" to znaczy, że nią gardziłeś.

Gość gość
Do osoby z 19.57. Mieszkałem w wielu blokach i mam niemiłe doświadczenia. Sąsiedzi rzadko odpowiadali gdy ktoś sie im ukłonił i ja przestałem sie z nimi witać.Poza tym sąsiedzi mieszali sie do prywatnego życia ludzi,zaglądali ludziom do siatek lub na bezczelnego pytali co robiłeś wczoraj w domu.Ja unikałem ich ja diabeł wody święconej bo nie chciałem sie tłumaczyć z życia przed jakąś wścibską dewotką. Teraz w nowym miejscu omijam sąsiadów jak obcych aby historia sie nie powtórzyła,bo ja zmieniłem miejsce pobytu właśnie z powodu sąsiedzkich plotek i sztucznej zażyłości. Na razie mam spokój bo nikomu sie tu nie kłaniam i ludzie czują,że nie chce mieć z nimi kontaktu.To ich blokuje przed zadawaniem mi wścibskich pytań.:-D

Gość gość
19.57.jak tak lubisz to twoja brocha

Gość gość
nie mów mi co mam robić

Gość gość
Nie ważne. I tak będę gadać wszystkim.co z tym zrobią ich sprawa

Gość gość
Do 20.28. Ale dlaczego masz jako pierwszy/pierwsza kłaniać sie ludziom? A co oni nie mogą pierwsi? Aktorka Beata Tyszkiewicz mówiła w wywiadzie tak: ,,jestem damą i nie zamierzam pierwsza kłaniać sie byle komu,to ludzie pierwsi mi sie kłaniają'' :-D

Gość gość
fajny wpis ten na górze o tyszkiewiczowej,niby taka dama a jaka chamka

Gość gość
Ja też nikomu sie nie kłaniam.Wiadomo ludzie są różni.Ja mam wy*j****e na ludzi hahahahahahaha

Gość gość
Ja każdemu mówie

Gość gość
Ja mowie, Ale ja mam wszystkich sąsiadów starszych. Mężczyznom pierwsza mowie tylko starszym duzo, Ale niewiele badz w moim wieku - To facet jednak powinen mowić pierwszy, tak jak chłopiec do koleżanek pierwszy powinien mowić "czesc" ;) Mam Tylko uraz do sąsiadów z domu, bo maja male dzieci, a te dzieci czesto nic nie mówia i rodzice im uwagi nie zwracają... Cóż, mnie mama nauczyła, ze winnam sie przywitać i tak robię:) uczcie dzieci kultury:D

Gość gość
do 20.45 ale co zrobisz jak kiedyś kilka osób nie odpowie Ci na twoje powitanie i specjalnie udadzą,że nie słyszą - ja tak miałem dlatego przestałem kaniać sie ludziom bo nie warto

Gość gość
20:58 nigdy mi sie jeszcze nie zdarzyło, zeby mi ktos nie odpowiedział.

Gość gość
Zawsze mówię pierwsza "dzień dobry", czy "cześć", albo - "witam". Mało tego - mówię to z uśmiechem, ciepłym, radosnym głosem. A czy ktoś mi odpowie, czy nie - to już nie moja sprawa. Tak zostałam wychowana, by witać się z każdym z kulturą i szacunkiem. Owszem, bywają tacy, co nie odpowiedzą, są też i tacy, którzy odpowiadają tak, jakby szli na ścięcie, ale w większości dostaję odpowiedź, z podobnym uśmiechem. Oczywiście, żeby nie było, uśmiecham się tylko do osób, które znam. Nie wiem, jaka mogłaby być reakcja zupełnie obcej osoby na ten mój uśmiech. Ale zawsze witam się z kulturą. Jeszcze nie zdarzyło się, bym nie powiedziała komuś "dzień dobry", obojętnie, czy to sąsiad, pani w sklepie, czy ktoś obcy. Nie czuję, że to jakiś przymus, ale zwykła, ludzka, grzeczna forma jednego z kontaktów międzyludzkich. Czasami mi tylko głupio, kiedy mówię do kogoś obcego lub ledwo znajomego "dzień dobry", a ten mi odpowiada: "cześć". Niby nic, ale dziwnie się wtedy czuję, jakbym jakąś gafę popełniła. Ale to drobnostka taka.

Gość gość
A mnie wszyscy odpowiadają

Gość gość
Autorze przeciez to z toba cos nie tak , odrazu to widac , ja nie mam z tym problemow

Gość gość
>>>> to policzek w twarz A w co jeszcze moze byc policzek poza twarza? Czy ty masz moze jakies policzki na tylku? Albo na pietach?