Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Staniki o nietypowych rozmiarach, Warszawa

Polecane posty

Gość gość

Hej. Temat na tym dziale, bo tu więcej kobiet i normalnych kafeterianek :). Otóż poszukuję sklepu ze stanikami, lub nazwy firm szyjących takie staniki. Chodzi o rozmiary których raczej nie ma w zwykłych sklepach. Liczę na to, że w sklepach typu triumph znajdę takowe, firmy triumph lub felina może. Bardzo duża miseczka a nieduży obwód pod piersiami. Wymiary mam obecnie mniej wiecej takie. Obwód w piersiach 112 cm, pod piersiami obwód 83. Wiem, że stanik należy kupować z obwodem 10 cm mniejszym niż ma się obwód pod piersiami, więc u mnie musiałby być 75 "?". Teraz miseczka. Gdy byłam szcxupła o 20 kg mniej nosiłam D, np 70D lub 65E. Ostatnio musiałam mieć już E lub F ale obwody były wtedy po 80 cm, generalnie trochę luźno miałam, zjeżdzały z przodu a z tyłu podjeżdzały w górę :(. Czyli jak dopasowałam miseczkę to obwód był za duży :(. Teraz jestem w ciąży, bardzo mi urosły i wiem, że jeszcze urosną, ale ja potrzebuje już na teraz staników dobrze dobranych i dobrze podtrzymujących bo obecne już mam za małe miski i mnie gniotą, no i powyciągały się :(. . Prawdopodobnie potrzebowałabym obecnie jakiegoś 75G albo nawet 75H lub jakiegos podwójnego GG jeśli takowe są. Możecie coś polecić, stanik który nie przekroczyłby 250-300 zł za sztukę?

Gość gość
Nietypowy rozmiar to byłoby coś, co wykracza poza wszelkie tabelki, a takich biustów praktycznie nie ma. Masz całkiem normalny, przeciętny biust na który powinno pasować coś w okolicy 34(75)H z marek brytyjskich czy 75M z polskich. Tutaj masz adresy dobrych sklepów z całej Polski: http://stanikomania.blox.pl/strony/spisdobrychsklepow.html (w warszawskich odradzam jedynie LiParie - rozmiary mają, owszem, ale ceny potrafią być o 20-30% wyższe niż w sąsiednich sklepach). Polecam też stronę Ewy Michalak - tam rozmiar musisz wyliczyć wg wskazówek na stronie, albo skonsultować mailowo z obsługą. Może też 80J z comeximu by pasowało? Oni mają dosyć ścisłe staniki.

Gość gość
gość dziś Bardzo Ci dziękuję. Sprawdze :). Napisałam nietypowe, bo kiedy wchodzę do takich zwyjłych popularnych sklepów w galeriach typu intimisimi, new yorker i takie typowo bieliznowe to panie się podśmiewały i mówiły, że u nich tylko typowe jak 75C, a o takich 75G i wzwyz to nie słyszały. Kilka razy nawet usłyszałam "to pani kupi z większym obwodem żeby miska pasowała, a najwyżej sobie zwęzi". Dlatego dziękuję za namiary :).

Gość gość
gość dziś Od tylu lat się w Polsce propaguje brafitting, tyle się o tym mówi i pisze, a ciągle są takie osoby, i to jeszcze pracujące w sklepach z bielizną. Smutne... :(

Gość gość
Ja mam rozmiar 70h i kupuję od lat w Dalii. W Warszawie stacjonarny mają na pewno w Wola Parku . Mają małe obwody i miseczki chyba do M, w sieciowych po stanik nie byłam już chyba od 15 lat .

Gość gość
Dziękuję raz jeszcze za wszystkie odpowiedzi, adresy, namiary :). Jak tylko wyzdrowieje to wybiorę się do tych stacjonarnych sklepów, przynajmniej wiem, że tam coś dobiore, wreszcie :). Jednak duży biust to nic fajnego.

Gość gość
Ja mam 80H i kupuje na duzym targowisku w sklepie z dobrą bielizną,tylko polskich firm np Ava,biggy i jeszcze dwa mam z innych firm,nosza sie super,skrojone super,wzory i fasony super.

Gość gość
memka dziś Znowu tu przylazłaś, spamówo??? Nie dajcie się nabrać, kliknijcie w jej nick - to opłacona reklamiara tej firmy!!! :O