Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy tu jest jakaś królica co zrezygnowała z 500 plus

Polecane posty

Gość gość

i sama pracuje na swoje dzieci które sobie je naklepała

Gość gość
tu nie ma królic, tu są matki. Sama kobieta nie naklepała sobie dzieci, zrobił jej to mężczyzna. Trzeba mieć nie po kolei w głowie, że rezygnować z czegoś co się należy. Autor tematu to idiota.

Gość gość
jak suka nie da to pies nie weźmie

Gość gość
do gość dziś - to niech suka z psem zapieprzają na te bachory, a już nie na pewno uczciwie pracujący podatnicy którzy nie robili tych bachorów i nie rozumiem dlaczego mają dawać wam na nie 500+

Gość gość
18.41 Bierz i Ty jaki problem ! :D Kurwwa ja nie rozumiem zacięte Polaczki co was tak boli ???? Wszędzie za granica jest bardzo rozbudowany socjal a wy narzekaliście, narzekacie i będziecie narzekać na wszystko i o wszystko ! I tak źle i tak niedobrze :O Tylko te mordy powykrzywiane w pałąk ze złości :O :O :O

Gość gość
Kuzwa jak ja nienawidzę tego powiedzenia jak suka nie da...ile to jest gwałtów na świecie, albo pedofile i powiedz to dziecku zgwalconemu. Ale nie o to chodziło autorce która dzieci nie ma. Ja mam 2 i nie mam 500, nie zrezygnowałam tylko nie złożyłam wniosku, pracuje i jak mam wolne to zamiast stać w kolejce zajmuje się dziećmi. Zarabiamy z mężem sporo i nie potrzebujemy jałmużny, a poza tym nie głosowałam na pis i nie będę robiła z siebie hipokrytki.

Gość gość
zarabiam 4 tys, maz ma wiecej i biore 500+. Moja siostra ma dochody miesieczne 30 tys i tez bierze 500+ :) czemu mamy nie brać skoro dają?? kretyni zlewaja darmowa kase :)

Gość gość
a wniosek wypełniłam przez net ze swojego konta :) nie trzeba stac w kolejce :)

Gość gość
gość dziś Patologi nie przetłumaczysz. Ograniczenia umysłowe uniemożliwiają analizę realiów i dostrzeżenie niekorzystnego oddziaływania zasiłków rzeczonego rodzaju na społeczeństwo i państwo. Dla nich liczy się tylko własne chciejstwo, nie mają za grosz godności, ambicji i samodzielności. Nie wchodź w dialog z niżem intelektualnym, bo nie ma sensu.

Gość gość
18.51 Dlaczego mówisz tylko o patologii i biedocie ? 500+ biora rónież ludzie wykształceni dobrze zarabiający i to Cie już jakoś nie razi ? :) Jeżeli myslisz takimi kategoriami to sama jesteś bardzo ograniczona intelektualnie :)

Gość gość
do gość dziś - nie każdy pracujący jest w wieku rozrodczym i nie każdy pracujący może mieć dzieci a pomimo to musi zapieprzać na czyjeś bachory. Za granicą owszem jest socjal tylko ,ze za granicą najniższa krajowa jaką płacą nam cholerni pracodawcy nie jest w wysokości 1500 zł, tj. w wysokości jakiej ustanowił nam cholerny, pieprzony rząd zamiast np. 5-6 tys. tak jak jest za granicą. Dopóki my pracujący nie będziemy zarabiać tak jak za granicą dotąd będziemy przeklinać te 500+ i tych korzystających z 500+

Gość gość
19.07 Rozumiem to, ale nie mogę zrozumieć dlaczego uwaza się, że 500+ bierze tylko patologia i biedota ? Wykształceni, dobrze zarabiający ludzie też biorą te pieniadze na swoje "bachory", ale o tym cisza . Gada się tylko o tych drugich ;-)

Gość gość
Przeklinacie może nawet słusznie ale nie pod tym adresem. Pieniadze zabrał rząd i rząd je wydał jak chciał. Żadna z obecnych tu matek, nawet najdurniejsza, najleniwsza i najchciwsza nie ma wpływu na wysokość i wydatkowanie waszych podatków, a te z prawdziwej patologii (pijaczki, permanentnie bezrobotne) - tym bardziej nie. Oczywiście napisanie obraźliwego postu na forum anonimowo to o wiele łatwiejsze niż adresowanie pretensji do rządu walka o bycie wysłuchanym, szukanie poparcia w mediach i czynny udział w demokracji. Trochę ulży, ale dalej rząd cię będzie dmał.

Gość gość
no i mamy niby demokrację, sami mamy decydować o sobie, i co, kuźwa, to za komuny ludzie pracy byli doceniani i każdy na siebie pracował, komuno wróć, bo ci idioci przy korycie nas pracujących traktują jak parobków. Oby te solidaruchy z lat 80 szlag trafił za to do czego nas doprowadzili

Gość gość
No właśnie - idioci przy korycie, panowie w eleganckich garniturach i pachnący perfumami (a nie królice z mieszkań socjalnych).

Gość gość
Ja pracuje, mój mąż pracuje i bierzemy 500+ na drugie dziecko. Bez tych pieniędzy też byśmy sobie świetnie dali radę, bo kiedyś 500+ nie było. Ale skoro się należy to dlaczego mam nie brać.

Gość gość
A czy ktoś pamięta, że pomysł 500+ nie jest pomysłem PiSu, tylko poprzedniej rządzącej partii?

Gość gość
21.33 Nie nie pamiętamy, skąd ten pomysł skoro PO zawsze mówiło, ze nie ma na to pieniędzy ?