Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zaaklimatyzować się w nowej szkole?

Polecane posty

Gość gość

W tym roku kończę 3 klasę gimnazjum, a od września razem z rodzicami przeprowadzam się do Irlandii. Będę tam chodzić do secondary school, czyli odpowiednika polskiego gimnazjum. Nigdy wcześniej się nie przeprowadzałam, a kończąc podstawówkę, poszłam do gimnazjum w którym praktycznie wszystkich znałam. Tak więc całość jest dla mnie czymś zupełnie nowym. Nie jestem szczególnie zestresowana zmianą szkoły ale oczywiste jest to że wzbudza to we mnie niepokój. Tym bardziej, że zupełnie nie wiem czego się spodziewać. Dodatkowo martwi mnie fakt innego języka. Pomimo, że umiem angielski na bardzo dobrym poziomie stresuje się tym, że nie będę rozumiała zwrotów używanych na lekcjach. Czy ktoś był kiedyś w podobnych okolicznościach i ma może dla mnie kilka rad, które pomogą mi się odnaleźć w tej nowej sytuacji?

Gość gość
Młoda jesteś, wiec dasz sobie rade :) Zresztą Polakow jest tam sporo i napewno w nowej szkole tez bedą, także bedzie mial kto Ci pomoc :)

Gość gość
chciałbym się z tobą kochać

Gość gość
Nie dasz rady, ludzie tam nienawidza polakow, juz niejednokrotnie byly rozprawy w sadach jesli chodzi o gnebienie polskich dzieci w szkolach. bedziesz przesladowana, kazdy bedziwe wytykal twoj akcent i nikt cie nie bedzie szanowal. tam nie szanuja emigrantów. znajomosc jezyka w szkole jest guzik warta. normalny jezyk rozni sie od wykutych regulek w zkole

Gość gość
Będziesz miała p********e w tych czasach

Gość gość
skumaj sie z arabami w szkole, w szkole sie zawsze ktoś z kimś kuma jak bedziesz z czarnymi to nikt cie nie ruszy.