Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Program Nasz nowy dom!!

Polecane posty

Gość gość

Ogladałm już ktoś odcinek.. Dziwi mnie to że do ogrzewania domu tzw centralne wybieraja kominek z płaszczem wodny. Sama posiadam komienek ale bez płaszcza wodnego. Przecież to kotlownia w pokoju. I widze że robię jeszcze biały..ja ma ciemny i tak się brudzi. I nie pale codzienie tylko raz na kiedy.. Może wy macie takie kominki?

Gość gość
Ja nie mam bo też uważam że to kotłownia w salonie.

Gość gość
Nie wiem. Ja mam kominek i mam czysto. Popiol wybieram odkurzaczem budowlanym wiec nie kurzy sie az tak. Ale zawsze jest troche kurzu. Ale chyba to normalne.

Gość gość
No ale chyba nie mass białego..wiem że się kurzy..ale taki kominek to nie nadaje się do grzania cały czas..bo jak wygaśnie to już zimno..trzeba co chwile dokładać.. No ale czemu tak robią w tym programie?

Gość gość
Bo pewnie sponsor kazal i musza

Gość gość
Czemu tak robią w programie? Bo przeważnie nie ma tam miejsca na kotłownię, a i piwnicy nie ma. Przez kilka dni nie ma też możliwości podciągnięcia gazu, bo na to muszą być projekty i pozwolenia. Więc taki kominek, to w wielu przypadkach jedyne rozwiązanie.

Gość gość
Od kilku lat mam kominek z płaszczem wodnym, kurzy się jak przy normalnym kominku. Mam porównanie. Kotłownia? Bo ja wiem, ładny stojak na drzewo. Na cały dzień wystarcza. Nie mam innej możliwości grzania. Zastanawiamy się nad gazem, ale nie ze względu na ten niby brud tylko lenistwo. Mam dość szykowania się od wiosny na zimę. Białego bym nie zrobiła, bo nie jest to praktyczny kolor kominka.

Gość gość
No ale piec na eko groszek to chwila i jest podłączony.. A jest praktyczniejszy. Nie ma miejsca no ok. Ale kominku trzeba cały czas dokładać. Pilnować śmierdzi palonym drzewem. Wiem bo posiadam taki. Tylko normalny. I jedną zima grzałm dom i mówię nigdy więcej. Trzeba dobre drzewo tzw. Sezonowane. A ci ludzie są biedni lub chorzy i wątpię że porobia i poukładaja drzewo. Można wkładami palić ale szybko się wypala. W nocy już się dom wychładza..to jest nie praktyczna. Tak raz na kiedy to super zapalić posiedzieć ale nie codzienie! I jeszcze cał białe toż to po po miesiącu palenia czarne. Nie mówiąc o sufitach czy o scianach.

Gość gość
Dziewczyno zamiast tv oglądać poucz się trochę ortografii i gramatyki, bo tego bełkotu nie da się czytać. Serio.

Gość gość
gość dziś No ale piec na eko groszek to chwila i jest podłączony.. A jest praktyczniejszy. Nie ma miejsca no ok. Ale kominku trzeba cały czas dokładać. x Ale nikogo to nie interesuje, że trzeba dokładać. Jak nie masz miejsca, to c****eca na ekogroszek nie wstawią. Proste. Poza tym, istnieje opał do kominka, który jest bardzo energetyczny. Można by było zrobić dobudówkę na kotłownię, ale też się nie da ze względu na wymagane pozwolenia. Jak masz 5 dni na remont, to masz związane ręce. Nawet jak wiesz, że za 2 miesiące będziesz tam robić metamorfozę, to nie wiem, czy ci właściciele domu mają prawo o tym wiedzieć. Co innego wkopać szambo, a co innego podciągnąć gaz, czy zrobić dobudówkę.

Gość gość
Dokładnie.

Gość gość
Ja mam kominek z płaszczem wodnym w mieszkaniu w kamienicy i nie mam syfu. Jak ktoś jest brudasem to i w pałacu zrobi gnój.

Gość gość
Ej a wy tak serio myślicie że oni to robiązupełnie za darmo i w 5 dni? Przecież to ściema bełkot jak "dlaczego ja"

Gość gość
15.42. Tak,robią za darmo i w ciagu 5 dni. Komuś z rodziny tak wyremontowali dom.

Gość gość
No dobra niech robią za darmo.. Ale ciekawi mnie jak ten dom wygląda za poł roku czy rok. Czy dbają. A zresztą to przwaznie biedne rodzine i czy stać ich np na kupno do zmywarki tabletek itp..tak samo opał do kominka to kosztuje...zresztą onins 5 dni nie robia to nie możliwe.

Gość gość
Zrobią, zrobią w 5 dni. Jak jest więcej roboty to robią w nocy. Mnie tam nie zastanawia, czy te rodziny stać na opał. Mnie bardziej interesuje właśnie stan ścian za pół roku, ale nie z zaniedbania, tylko grzyb, który był wcześniej na tych ścianach. Bo tego akurat jest się ciężko pozbyć. Często nie wystarczy pomalować grzybobójcem.

Gość ameliaK88
Ja mam kominek z płaszczem wodnym, uważam że to dobre rozwiązanie, gdy dom nie jest duży. Jak jest dobry ciąg, czyli wykonanie ok, to wcale się nie dymi. Mnie w tym programie zachwycają aranżacje wnętrz. podziwiam tych architektów, którzy potrafią wykorzystać wszystkie atuty nowoczesnych mebli. Dzięki nim wypatrzyłam dla siebie super wygodną pufę: http://pufy.pl/pufy/172-pufa-sakwa-l.html#/kolory_amore-a6/material-amore_plusz

Gość gość
Ja kupilam zagrzybialy dom. 5 lat od remontu i po grzybie nie ma sladu. Trzeba dobrze przygotowac sciany i bedzie ok

Gość gość
w programie to jedyne rozwiązanie ze względu na brak miejsca, architekci i tak muszą się nieźle nagłowić żeby wszystkich pomieścić, a i tak niejednokrotnie rodzic ma sypialnie w salonie plus aneks kuchenny a ty byś chciała jeszcze kotłownie wydzielać.. tak gdzie kotłownie były wcześniej to zazwyczaj kotłownia zostawała.. a kominek to kominek już nie przesadzajmy że kotłownia, ci ludzie wcześniej mieli zwykłe kozy w pokoju i to była kotłownia więc taki kominek to super rozwiązanie

Gość gość
gość dziś Szczerze? Taki stan rzeczy może się zmienić. Jak zdarłaś tynk do gołej cegły, a grzyb był tylko w tynku, to ci nie wróci, ale jak grzyb jest głębiej, to nigdy nic nie wiadomo.

Gość gość
Znacie kogoś osobiście komu remontowali.Ciekawa jestem jak faktycznie wyglada po takim remoncie.Sama mam stara chalupe i wilgoc ktorej ciezko sie pozbyc.Chcemy docieplic ale steropian chyba sie nie sprawdzi przez wilgoc i myslalam zeby dac welne i deske szlowkowa tak jak w tym programie

Gość gość
kominek z płaszczem wodnym nie brudzi. podłączony jest pod kaloryfery. taki bez płaszcza ma nawiewy i ten właśnie brudzi. a palenie w nim jest tańsze niż w piecu na eko. wysyarczy sprawdzić ceny eko i drewna.