Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Michał86

Alergia, tylko na co?

Polecane posty

Gość Michał86

Półtora roku temu miałem od czasu do czasu takie dziwne uczucie w gardle, kilka miesięcy później pojawił się kaszel który dziś trwa już ponad rok. Byłem u alergologa zrobiono mi kilka podstawowych testów poprzez nakłucia na ręce, potem badanie krwi na psa, królika i wszystko nic, na nic nie jestem uczulony. Ale morfologia krwi z rozmazem ręcznym wykazała podwyższony poziom gran. kwasochłonnych. Pytanie zatem, na co mogę być uczulony, jakieś pomysły (wykluczając psa, królika i tych podstawowych)? Mieszkam w mieście, w bloku, kaszel utrzymuje się cały rok. Dodam jeszcze że było USG gardła, RTG klatki piersiowej, wizyta u pulmonologa, gastrologa, tabletki na refluks a laryngolog stwierdził że nic prócz możliwej alergii nie widać.

Gość gość
a to na pewno nie refluks? ile te tabletki brałeś? czasem trzeba zwiększyć dawke, bo zwykła nie leczy. no i zmienić diete, wyeliminować kawe, czekolade, pomidory, cytrusy, herbate, wysokotłuszczowe jedzenie, smażone itp. kaszel też może być np jak ci wydzielina ścieka z zatok.

Gość gość
Alternaria i cladosporium, czy jakos tak? Testy plytkowe na alergie kontaktowa? Przebadany jestes niedokladnie.

Gość gość
Gastrolog powiedział że te tabletki które brałem na rzekomy refluks (dostałem u pulmonologa) w takich dawkach powinny usunąć problem. Poza tym badanie krwi wyszło, podwyższony poziom gran. kwasochłonnych.

Gość gość
Nikt ci przecież nie powie co to jest, musisz zrobić więcej badań

Gość Mich86
Badania kosztują, łatwiej zapytać, może ktoś był w podobnej sytuacji.

Gość Fajkowska
Ciężka sprawa... Może pójdź do jakiegoś innego, sprawdzonego alergologa? Mój syn tak odchrząkiwał, a potem zaczął kaszleć, takim szczekającym, suchym kaszlem, co nas zdziwiło, bo w sumie nie było żadnych objawów choroby. Okazało się, że ma alergię na roztocze. Inhalowaliśmy go budixonem neb i pomogło. Tylko nie wiem czy to jest też dla dorosłych. Zapytaj lekarza :)

Gość gość
Jeżeli chcesz wiedzieć na co jesteś uczulony to powinieneś udać się do sprawdzonego alergologa, który wykona badania diagnostyczne i określi przyczynę alergii. Mieszkam w Lublinie i znajduje się tutaj www.alergolog.lublin.pl W tym gabinecie alergologicznym dowiedziałam się na co jestem uczulona.

Gość rer

Solidnie prezentuje się inhalator Sanity, model Pro – bardzo fajne urządzenie, delikatne podawanie mgiełki z lekiem więc w praktyce świetnie się sprawdza, dzieci nie narzekają, a efektywność świetna, bo nawilżenie wyraźnie się poprawia.

Gość anna
Dnia 11.09.2019 o 13:15, Gość rer napisał:

Solidnie prezentuje się inhalator Sanity, model Pro – bardzo fajne urządzenie, delikatne podawanie mgiełki z lekiem więc w praktyce świetnie się sprawdza, dzieci nie narzekają, a efektywność świetna, bo nawilżenie wyraźnie się poprawia.

Świetny inhalator