Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ruchy czuje tylko bardzo nisko i skrajnie po bokach!! Nigdy po środku?? 25tc

Polecane posty

Gość gość

W cały środek dużego już brzucha - nie otrzymuje kopów, że tak powiem :) nie odczuwam tam ruchów! Tylko tak bardzo po bokach i na samym dole, bardzo nisko. Jak to się dzieje, że dziecko pomija tą część? Sporą część??? To 25tc

Gość gość
Moze masz lozysko z przodu? Przy takim ulozeniu lozyska ruchy plodu z przodu czuc pozniej

Gość gość
Ja miałam core ułożona pośladków i właśnie kopała mnie po bokach i w dół brzucha a najgorzej jak zakopała w pęcherz :)

Gość gość
Tak, tak... Przy prenatalnych miałam informacje, że łożysko jest "na ścianie przedniej, wysoko" Czyli to może mieć wpływ? Przez łożysko nie powinno być czuć cokolwiek??!!

Gość gość
Uuuu to ja niestety nie wiem jak mała jest ułożona. Dowiem się w piątek :) ale dobrze wiedzieć że to też może mieć wpływ.....

Gość gość
Jesteś zacofana bo na pewno nie masz męża przy badaniu krocza bo się go wstydzisz a obcego faceta ginekologa nie ciemnota! Mąż jest zawsze przy każdym badaniu cipki i porodzie. Ginekolog pokazał mężowi jak osłuchiwać tętno płodu dziecka kilka razy dziennie tak zalecił. Gdy spada lub jest za wysokie zalecił mi się położyć i wyrównać oddechami ! CC jest ryzyko powikłań i dłużej do chodzisz do formy! Dlatego poród naturalny z mężem bo liczą się z tobą i do końca możesz chodzić bo jest mąż.

Gość gość
Tak ułożenie dziecka ma wpływ bo jak ma nóżki w dole zamiast główki to tam będzie cię kopać :) moja córa dopiero przed porodem się obróciła

Gość gość
Dziękuję :)

Gość gość
To jak mialas na badaniach ze lozysko wysoko na scianie przedniej to juz masz odpowiedz. Lozysko niezle amortyzuje ruchy. Ale jak brzuszek urosnie to juz bedziesz czula te ruchy z przodu

Gość gość
Moj synek do 37 tc mial ulozenie nozkami na dole i glowka w gorze i normalnie czulam jego ruchy

Gość gość
Dziwne..

Gość gość
Każda ciąża jest inna i każda kobieta będzie inaczej odczuwać.Ja mam 4 dzieci i za każdym razem było inaczej.Mialam tak w 3 ciąży że syn był odwrócony twarzą w stronę kręgosłupa i jego ruchy czułam bardzo łagodnie czasem nawet bardzo słabo a wszystko było w porządku w czwartej ciąży mimo że syn był ułożony prawidłowo to strasznie kopał mnie w pachwiny i pęcherz moczowy aż czasem zwijalo mnie z bólu.Najwaniejsze że dzidziuś się rusza :)