Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie znosze ekstrawertyków

Polecane posty

Gość gość
23:17 Haha

Gość gość
Mój facet introwertyk nie narzeka że jestem ekstrawertykiem. A wytrzymał ze mną już ponad rok :)

Gość gość
bo nie wszyscy ekstrawertycy to męczące kupy g****a tylko jakieś 70% :D

Gość gość
dziwne że na zwyczajne stanowisko np. wklepywania danych które nie wymaga super umiejętności społecznych można odrzucić kandydata, bo jest za spokojny. Za to nie wolno odrzucać ludzi ze względu na płeć, kolor skóry itd.

Gość gość
Można powiedzieć, że dzisiejszy rynek pracy dyskryminuje introwertyków. Ogłoszenia o pracę wydają się skrojone pod ekstrawertyczną część społeczeństwa – większość rekruterów wymaga wysoko rozwiniętych zdolności interpersonalnych. Wśród najczęściej wymienianych cech można się dopatrzyć m.in. umiejętności pracy zespołowej, komunikatywności, otwartości, adaptacji społecznej czy zdolności negocjacyjnych. Niestety, często pojawiająca się fraza – dołącz do naszego dynamicznego i młodego zespołu, skutecznie zniechęca introwertyka od wysłania swojego cv

Gość gość
ekstrawertycy czują się nieswojo w towarzystwie introwertyków bo nie potrafią 5 minut usiedzieć spokojnie, spokój introwertyków ich w*****a

Gość gość
Mam sąsiadkę ekstrawertyczkę, która dręczy mnie już od ośmiu lat. Przyłazi do mnie wcale nie zaproszona, bez zapowiedzi, znienacka i opowiada mi ciągle o synu swojej siostry, o koleżankach, których na oczy nie widziałam i o ich zachowaniu i problemach, o tym, że nie zdążyła do kibelka i posikała się w majty, o tym, że ją rano obudziła mucha, która ciągle bzyczała, o tym, że na jej parapecie często siada sroczka i zagląda do niej, o psie kosmetyczki, do której chodzi. Ludzie, ja już nie mogę. Wpada i pieprzy tak 2 godziny, a ja siedzę biedna, słucham, ukrywam ziewanie i niepokój i mam ochotę krzyczeć, bo czeka na mnie fajna książka, albo praca do zrobienia. Jak można tak kogoś męczyć? Jak się od niej uwolnić?

Gość gość
nie wpuszczac

Gość gość
Po co w ogole wpuszcza? Dom otwarty prowadzisz?

Gość gość
nie wpuszczaj jej do domu powiedz że cie to g****o obchodzi i masz swoje życie

Gość gość
starzy ludzie często tak mają pierdoolą bez sensu

Gość gość
Kurwa ale macie problemy...

Gość gość
no to jest problem

Gość gość
z typów osobowości najbardziej ssie chyba ESFP

Gość gość
Dla ESFP, cały świat jest jedną wielką sceną teatralną. Uwielbiają być w centrum i uwielbiają występować przed innymi. Ciągle odgrywają jakąś rolę, starając się zabawiać innych. Lubią działać pobudzająco na zmysły i są w tym bardzo dobrzy. Niczego nie pragnęliby bardziej, jak tylko żeby życie było nieustającą imprezą, na której oni pełnią rolę zabawnego i kochającego gospodarza. ESFP kochają życie i wiedzą, jak się dobrze bawić. Lubią wciągać w tę zabawę innych. ESFP kochają ludzi i wszyscy kochają ESFP. Jednym z ich największych darów jest ich bezwarunkowa akceptacja i tolerancyjność wobec innych ludzi. Są osobami entuzjastycznymi i szczerze lubią niemal wszystkich. ESFP nigdy nie zawodzą w okazywaniu ciepła i wielkoduszności wobec swoich przyjaciół, a jako takich traktują niemal wszystkich. ESFP potrafią jednak wyrobić sobie bardzo silne zdanie o osobie, która stanie przeciwko nim, i są wtedy zdolni do głębokiej antypatii. typowe attention whore :)

Gość gość
Extrawertyct tylko do chlania maja kolegow a do problemow juz ciezko

Gość gość
:D skończ waść wstydu sobie oszczędź. Jestem ekstrawertykiem i będę sobą. A Ty żadnym introwertykiem nie jesteś tylko nieudacznikiem albo zaburzony jesteś, pewnie jakaś fobia społeczna masz

Gość gość
Mialem znajomego, takiego ekstrawertyka, skrajnie towarzyskiego i miał od chooha znajomych i myślał, że te relacje są coś warte, a ci wszyscy ludzie się z niego za plecami nabijali i kiedyś była ustawka to tam było kilkudziesięciu tych jego znajomych, jego buntowali na glebie, a znajomi stali i nikt się nie ruszył nawet. :D Potem się przechwalał tymi znajomościami i żył tymi znajomymi, blaznowal przed nimi, a oni z niego brechtali za plecami i go kiedyś okradli jak zrobił imprezę. Tyle są warte relacje ekstrawertykow. :D

Gość gość
trzeba izolować się od ekstrawertyków

Gość gość
To ja z 1.30. Dziewczyny, dzięki za rady. Ja tej sąsiadce zawsze otwieram, bo ona jest ode mnie o jakieś 20-30 lat starsza, ale chyba zacznę udawać, że nie ma mnie, albo że spałam i nie słyszałam, że się do mnie dobija, bo inaczej wyssie ze mnie całą energię. Po jej każdej wizycie jestem taka zmęczona, że muszę się przespać.

Gość gość
nadpobudliwe ekstrawertyczne dzieci to przede wszystkim koszmar dla rodziców

Gość gość
Trzeba podjąć walkę z tą ekstrawertyczną zarazą, całą narzuconą nm kulturą. Nastolatki biorą narkotyki by być "fajne" i mieć "dużo znajomych". A spokojne dziecko jest uważane za z****** nerda i jeszcze gnojone za plecami albo nawet jawnie.

Gość gość
To,że jestem introwertyczką to super, ale to nie znaczy, ze musisz nieznosić ludzi innych od siebie. Każdy temperament ma swoje wady i zalety, np. z reguły introwertycy są bardziej uporządkowani, a ekstrawertycy badziej towarzyscy

Gość gość
Poza tym w czym wam Ci estrawertycy tak przeszkadzają, czujecie się od nich gorsi? Są zawody, w których sprawdzi się bardziej introwertyk, a są takie gdzie ekstrawertycy są wrećz potrzebni i ich przebojowość i pewność siebie.

Gość gość
Może wy nie jesteście za spokojni tylko za powolni? Znam paru co twierdzą, że są po prostu zamknięci w sobie, a sprawiają wrażenie jakby myślenie sprawiało im fizyczny ból :D

Gość gość
A ja jestem introwertyczką i jakoś zawsze byłam raczej lubiana czy w szkole czy na studiach, czy teraz w pracy. Nie miałam może wielkiego grona znajomych, ale zawsze byłam raczej lubiana, więc może nie w tym problem bo ja u siebie takiego nie zauważyłam, choć nigdy nie byłam jakaś super przebojowa.

Gość gość
Autor przede wszystkim nie rozumie czym jest introwersja :D Introwersja to tylko i wyłącznie brak potrzeby przebywania z ludźmi i nic więcej. Dodam jeszcze, że introwertycy nie mają takiej potrzeby podlizywania się innym jak ekstrawertycy. A autor błędnie utożsamia introwersję z brakiem energii życiowej/odwagi/asertywności, z lękliwością czy fobiami. Introwertyk także może być temperamentny, może być cholerykiem, może mieć świetne poczucie humoru, a jednocześnie nie przepadać za ludźmi.

Gość gość
gość dziś - bo ty jesteś introwertyczką, a nie aspołeczną amebą jak autor. Niektórzy w tym temacie nie rozumieją dlaczego nikt ich nie chce zatrudnić do wklpywania danych...ano dlatego, że nawet w takiej pracy potrzeba komunikacji i pracy zespołowej.