Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to mogłaby byc ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Od 3 miesięcy mam bardzo skąpe okresy, zazwyczaj miałam obfite i nieregularne ale cykl trwał tak około 27-29 dni. Jestem aktualnie w 36 dniu cyklu, jeszcze nigdy nie miałam takiego długiego. 2 dni temu wieczorem miałam typowe bóle na okres i byłam pewna ze dostanę następnego dnia rano ale jednak go nie było. Zdażyło mi sie z chłopakiem uprawiać seks bez zabezpieczenia, gdy okazało sie ze skończyły sie prezerwatywy... Wiem, że mając nieregularne cykle nie mogę dokładnie znac dni płodnych ale było to w dniach, w których te dni najprawdopodniej wystąpiły. Chłopak nie skończył w środku, ale jak każdemu wiadomo, stosunek przerywany to żadna metoda antykoncepcji. Nie mam żadnych typowych objawów ciąży, tym bardziej, ze krwawienie w ostanich 3 miesiącach wystąpiło, było skąpe, ale jednak było. Co prawda musze bardzo czesto oddawać mocz, po wizycie w toalecie nie mija pol godziny, a ja musze znowu. To tez mnie niepokoi, ale tłumacze to sobie jakims przeziębionym pęcherzem. Ostanie tygodnie sa dla mnie smutne i spędzam większość czasu w domu, nie mam ochoty wychodzić, jest mi ciagle smutno, ale to tez wydaje mi sie wina pogody i pory roku, jaką mamy. Nie robiłam testu, bo dopiero od tego miesiąca mam te mysli o ciąży, przez ten spóźniony okres. Prowadzę kalendarzyk i mam tam zapisane stosunki i czy była użyta antykoncepcja. Co o tym myślicie? Proszę o sensowne odpowiedzi i darowanie sobie zbędnych, niepotrzebnych komentarzy:)

Gość gość
tak ciezko po prostu brac antykoncepcje, a nie bawic sie w pseudo kalendarzyki? wystarczy, ze ci sie cokolwiek przesunie i doopa. Nie to nie ciaza. wmawiasz sobie, nakrecasz sie i organizm na to reaguje

Gość gość
Istnieje prawdopodobieństwo ciąży, powinnaś zrobić koniecznie test i jeśli wyjdzie ujemny to wizyta u ginekologa konieczna bo albo złapałaś jakąś bakterię albo masz spory problem z hormonami . Jeśli chodzi i antykoncepcję w tabletkach to dobrze że nie stosujesz bo wiele złego potrafi wyrządzić .

Gość gość
ja biorę tabletki antykoncepcyjne i uważam, że to jest najlepsza metoda zabezpieczania się. Wystarczy że wezmę vines o stałej porze i już jestem chroniona przed ciążą. Wiadomo, że każdy kocha dzieci, ale ja wolę je mieć za kilka lat, czyli kiedy będę na nie gotowa pod każdym względem