Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Złe relacje z ludźmi

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem kiedy zaczął sie mój problem i jak to sie stało. Chodzi o brak szacunku ze strony najbliższych od własnych rodziców nigdy nie miałam nawet wsparcia. Teraz mam 21 lat i zero dobrych relacji z rodzicami. Za to moja młodsza siostra jest przez wszystkich faworyzowana. Przez te relacje jakie mam w domu nie umiem się dogadać z innymi ludźmi chociażby z mamą chłopaka czy koleżankami. Mam dość.

Gość gość
nie jesteś jedyna, nieraz tak jest, po prostu ich olej i urwij kontakt, wyprowadź się daleko

Gość gość
Banalne rzeczy są naprawdę najlepsze. Nie przejmuj się innymi tylko skup się na sobie. Wydaje się krótkie i niby nic nie wnosi, ale to najlepsze co możesz dla siebie zrobić. Nie bazuj na opinii innych, choćby nie wiem kto to był. Bądź dla siebie najważniejsza i traktuj się dobrze, reszta bez ciebie może żyć, a ty bez siebie w ogóle. Szanuj to co robisz i po prostu się rozwijaj, a z osobami, które ci wadzą choćby to były najbliżsi niestety ignoruj lub... jak możesz urwij kontakt. Po co ci ludzie, którzy nie wesprą cię ani nie staną za tobą gdy nadejdzie taka potrzeba? Musisz sama być silna, bo innych zawsze może zabraknąć. Skup się na sobie i ciesz się życiem i tym co robisz, odkrywasz, zdobywasz i wierz mi, że naprawdę nie odczujesz braku ludzi, których zostawiłaś w tyle. Bo możliwe, że dzięki takiemu ruchowi właśnie poszłaś na przód.

Gość gość
P*****l to. Kochaj chłopaka a innych miej w d***e.