Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Codziennie jest wojna przed wyjsciem do szkoły

Polecane posty

Gość gość

Od rana mam zepsuty dzien przez moje dziecko.Ociaga sie ze wszystkim a dzis to juz przegiecie.Spoznienie na 1 lekcje. Prosby spokojnie nie dzialaja, grozby tez nie.Ja juz nie mam sil do tej dziewczyny.

Gość gość
Wczoraj wieczorem kombinatorka wziela farbki i pomalowala sobie buzie.I zrobila warkoczyki z bibuly.Zamiast spac to sie bawila.Szalu dostane z nia.

Gość gość
Proponuję wstawać godzinę wcześniej, ale wszystko robić zgodnie z planem, a nie za chwilę, bo jest jeszcze czas. Te wojny i awantury sprawiają, że jeszcze bardziej jej się "nie chce".

Gość gość
Ona na wszystko ma czas,Zwariuje nie dlugo.

Gość reerrr
Nad moją powinnam stać z batem. Wszystko jej wychodzi jak krew z nosa. Potrafi zrobić przerwę we wkładaniu rajstop na zabawę spinnerem i tak siedzieć z włożonymi na jedną nogą a z drugą gołą, aż nie huknę. I co chwila ryk że krzyczę. (Obiekt ma aktualnie 8 lat a cyrki trwają niezmiennie od przedszkola.)

Gość gość
To meka tak zaczynac dzien i w takim nastroju przystepowac do nauki w szkole. Wymysl jakas nagrode za bezstresowe poranki przez caly tydzien, np. kino.

Gość gość
to nic nie daje.ostatnio mielismy jechac w nagrode na lodowisko. Zeby byla caly tydzien grzeczna bez zadnych wybrykow.i co nic. nie postrala sie . odwala to samo co zawsze.

Gość gość
Nie pociesze bedzie tylko gorzej .Mam w domu 13 latka wiem co mowie.

Gość gość
zwariuje.jeszzce tylko 10 lat i pogonie z domu.

Gość gość
A ja mam czwórkę i nie mam żadnego problemu rano,wstają ubierają się i idą.

Gość gość
System. Grafik. Porządek. Może jestem furerem, ale u mnie jest tak: 6.00- wstaję, ubieram się, robię kanapkę do szkoły i nalewam do bidonu wodę, pakuję do plecaka 6.10- idę na piętro budzić syna, wyjmuję z szafy ubrania, które wybrał poprzedniego dnia. 6.15- "mamo, jeszcze 5 minut" "okeeej, przyjdź jak usłyszysz Jake'a i Piratów. (Ha! zaplanowałam nieplanowaną drzemkę, nie przechytrzy mnie) 6.25 -TV Puls 2 Jake i Piraci z Nibylandii, syn siedzi w jadalni, podaję mu śniadanie. 6.45- ubieramy się, myjemy twarz, fryzujemy bujną czuprynę. 7.00- Czas dodatkowy na wszystko to, o czym zapomnieliśmy (bibuła! 5 zł na warsztaty! Gdzie jest bilet? Zgubiłem rękawiczki! itd) 7.10, maks 7.15 wychodzimy. 7.18- autobus. I nie ma zmiłuj. Jak się nie podoba to mógł iść spać wcześniej. Przestrzegam tego twardo od września, choć syn ma swoje humory. W końcu wpadł w ten tygodniowy rytm i problemu nie ma. Trzeba być konsekwentnym. No bo gdybyś ty mogła podyskutować ze swoim szefem to nie korzystałabyś z tego?

Gość gość
o 6 wstawac a na 8 do szkoły.????????????

Gość gość
Do mam małych dzieci. Królują opinie na innym topiku, że po co budzić dzieci rano, po co do przedszkola, niech się wyśpią, potem będę się męczyć. No i ch... jak widać w załączonym obrazku jak nie nauczysz od małego to szkolniaka trudno. Kładźcie dzieci spać o 19-20 i niech wstają 6-7. Wg psychologów dzieci, które wcześniej chodzą spać i wcześniej wstają rzadziej chorują i lepiej się uczą. U mnie nie ma problemu, moja zawsze wstawała 6-6.30. Do szkoły ma na 8.00 (15min piechotą) to już jest tak wynudzona rano, że spierdziela w podskokach i jest wcześniej. Ale chodzi spać o 20. Jak była mała to o 19. Nasz przedszkolaczek śpi już o 19, szkolniaczek o 20, a my z mężem wieczór dla siebie :)

Gość gość
Niestety, musimy. Tak jak napisałam 7.18 mamy autobus, rano czasem sa korki, a my jedziemy do szkoły 35 minut planowo. Przeprowadziliśmy się po tym jak syn został zapisany do zerówki i podjął decyzję, że chce dojeżdżać przynajmniej pierwszy semestr. Wiedział, że wiąże się to z wczesnym wstawaniem. Nie raz pytałam go czy nie woli jednak przenieść się bliżej. Nie, woli wstawać z kurami. Jego sprawa. Dokończy tam klasę i przepiszemy go do szkoły bliżej, wtedy wszystko przesuniemy o godzinę. Nie licząc Jake'a, bo niestety wpływu na to nie mamy ;)

Gość gość
13.48 dokładnie tak! Też tak robiłam. I to od niemowlęcia. 18.00 kąpiel, 19.00 spać i koniec. Dlatego teraz do szkoły bez problemu wstaj***ardzo wcześnie.

Gość gość
U mnie też jest magiczna godzina 19.30, po tej dzieci śpią. Wstają rano i nigdy nie miałam problemów z wstawaniem do szkoły. Moje to nawet w weekendy wstają wcześnie, ale leżą sobie i się bawią w łóżku lub włączają tv i czekają aż wstaniemy.

Gość gość
Tylko, że u niektórych dzieci nie ma znaczenia o której pójdą spać, bo i tak mimo to wstają o tej samej godzinie. Nasza cała trójka( ja i synowie) obojętnie o której pójdziemy spać to i tak w weekendy budzimy się o tej samej godzinie - ja i mój roczny syn o 7.30 a starszy syn około 20 minut później, tak jakbyśmy byli zaprogramowani.

Gość gość
Ja,jestem typowym nocnym markiem czy sową jak kto woli. Od dziecka pamiętam, że uwielbiałam spać do 10.00-11.00. Szału dostawałam gdy matka kazała wstawać o 9.00. Generalnie gdy zaczeła sie szkoła było mi baaardzo ciężko, bo na 8.00 a tylko 15 minut piechotą. W liceum było jeszcze gorzej, bo na tramwaj musiałam wyjść z domu o 7.10 najpóźniej żeby zdążyć na punkt 8.00 do szkoły. Największą tragedią dla mnie w życiu było, gdy w jednej z prac musiałam chodzić na 7.00, aaaa!!!, wychodziłamvz domu żeby zdążyć na na autobus o 6.15. Dwa lata koszmaru. Może te ociągające się dzieci to właśnie taki typ. Ja np najlepiej funkcjonuje w godzinach wieczornych, nauka zawsze mi wchodziła najlepiej po godzinie 21.00-22.00. Gdy byłam młoda uwielbiałam nocne życie, wyjścia z psem, spacery, randki po 22.00, potem kluby i dyskoteki po 23.00 do ok 3.00-4.00. Nienawidzę wczesnego wstawania, bo wtedy mam najlepszy sen który przynosi mi odpoczynek, zaobserwowałam, że właśnie między 7.00 a 9.00. Z tego się nie wyrasta. Także współczuję wam, że musicie użerać się z takimi dziećmi sowami rano przed pójściem do żłobka, przedszkola, szkoły i waszej pracy.

Gość autorkaaaaaa33
Powiem tak im corka starsza tym pozniej chodzi spac.Jak byla w przedszkolu to stala godzina 19 kapiel kolacja i spac.I o 20 zawsze spala.Teraz jest coraz starsza i za chiny nie usnie mi o 20.Nawet jesli ja pogonie to i tak usnie dopiero ok 21-22.