Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca na urlopie wychowawczym.

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, czy orientujecie się jak wygląda praca na urlopie wychowawczym w innej firmie niz ta w której jest się zatrudnionym i przebywa się na bezpłatnym wychowawczym? Czy mogę podjąć pracę w mniejszym wymiarze godzin i rozkladzie czasu pracy innym niż w mojej firmie?

Gość gość
Nie! Znaczy mozesz ale stracisz kase z zasilku wychowawczego

Gość gość
tylko mi się żadne pieniądze nie będą należały ponieważ przekraczamy dochody

Gość gość
Tak, możesz podjąć pracę i na macierzyńskim i na wychowawczym pod warunkiem, że nie będzie ona kolidowala z osobista opieka nad dzieckiem i nie będzie świadczona na rzecz obecnego pracodawcym Ja pracowałam i na macierzyńskim i na wychowawczym.

Gość gość
Jestem zatrudniona w pewnej firmie 13 lat. Nie wiem czy chce wracać, po prostu już chyba za długo. Planowałam dac dziecko do żlobka i poszukac nowej pracy ale nie zwalniac się w razie w w tej starej firmie. Czyli jest to możliwe? Czy oddanie do żłobka nie wchodzi w grę?

Gość gość
Czy na wychowawczym moge pracowac na pelny etat w trybie zasaniowym?

Gość gość
Stracisz skladki ZUS jak bedziesz prowadzic dzialalnosc gospodarcza lub wykonywac prace na umowe zlecenie

Gość gość
Nie straci, tylko prowadząc dg czy pracując na umowie.zlec będzie musiała opalić ZUS ew. Nowy pracodawca ma jej opłacić. Nic nie traci. A nawet jakby to co ma z tych składek??!

Gość gość
Straci skladki od tego pracodawcy gdzie poszla na wychowawczy. Co ma z tych skladek ? To po co pracuje sie na umowe? Lepiej na czarno bez skladek? Jasneee

Gość gość
Jak pójdziesz do pracy to składki będą odciągane z tej nowej umowy , nie z tej z tytułu której przysługuje Ci wychowawczy. Lepiej sprawdzić czy to się w ogóle opłaca. Według mnie najlepiej pracować w takiej sytuacji na umowę o dzieło lub na czarno.

Gość gość
Ja tak pracowałam, od 15-19 dziecko było z tatą, ale to było pół etatu a nie cały, dochód mi nie przekraczał więc mialam też świadczenia rodzinne z gopsu, rodzinne i wychowawczy