Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1111133665

Domofon czy ja powinnam zapłacić

Polecane posty

Gość gość1111133665

Jak się wprowadzalam do mieszkania nie było domofonu. Właściciel w trakcie jak już mieszkałam zaczął instalować domofony. Chcę od każdego po 200 zł za domofon. Ja się na to nie zgadzam mówiłam że mi on nie potrzebny i tak bezpieczeństwa on nie zapewnia. Każdy może wejść czy na klatkę czy na podwórko nic nie jest zabezpieczone. W dodatku teraz ciągle ktoś do zabawy dzwoni... No i czy faktycznie muszę ponieść koszt zamontowanego domofonu u mnie w mieszkaniu

Gość gość
Ja bym niedal jak on jest wlascicielem mieszkania to niech se zamontuje i weznie suchawke ,ale z hujami niewygrasz ja za domofon dalem 80zl w bloku ;-)

Gość gość 11111328
No właśnie nie mieszkam w bloku w małej kamienicy. Właściciel ma 4 mieszkania do wynajęcia. I nie wiem czy to inaczej jak wspólnota chce założenia domofonu a inaczej jak fecet se wymyślił domofony dla bezpieczeństwa które faktycznie go nie dają a on i tak chce kasy. Jak mu zapłacę to obiecuję że go wymontuje jak się będę wyprowadzać skoro zapłaciłam :D

Gość gość
Zażądaj demontażu słuchawki i nie płać.

NIe ma "nie bo nie". Mieszkasz nie u siebie.TY wynajmujesz. Umowa i tylko umowa,albo wynajmujesz inne mieszkanie...

Jak właściciel chce montować domofon i unifony w swoich mieszkaniach, które tylko wynajmuje, to powinien sam ponieść koszty sprzętu i montażu. Trochę inaczej to wygląda w mieszkaniach własnościowych i spółdzielczych. Btw, do kamienicy najlepiej wygląda domofon retro, cud. https://sklep.radbit.pl/domofon-retro-dla-hoteli-pensjonatow-kamienic/