Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niedoskonałości, plamy, trądzik, zaczerwienienia.

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam duży problem z cerą. Mam plamy po trądziku, pojawiają sie co chwile pryszcze, pełno zaskornikow, czerwone plamy. Do tego wszystkiego mam skore bardzo wrażliwą.. Nie wiem co robić, ponieważ nie mam duzo pieniędzy, zeby co chwile kupowac nowe masci, leki czy robic zabiegi u kosmetyczki ktore sa kosztowne i trzeba wykonywac je seriami a w dodatku nie wiem co mi z tego wszystkiego pomoże.. Gdybym wiedziała co mi pomoze to bym zainwestowala w to, bo przez to wszystko mam zanizona samoocene i nie moge przestac o tym myslec bo to wszystko bardzo widac. Czy sa tutaj dziewczyny co mialy takie problemy skorne jak ja i w jaki sposob sobie z nimi poradzilyscie?

Gość gość
Poczytaj tutaj, bo z opisu może chodzić o skórę dającą podłoże do trądziku różowatego: http://www.ewaszalkowska.com/2017/03/tradzik-rozowaty-kompendium-wiedzy-o.html Na tym blogu znajdziesz też masę innych info o pielęgnacji i chorobach skóry, a autorka oferuje indywidualne konsultacje. Wg mnie na pewno w podstawie twojej pielęgnacji powinny się znaleźć kwasy PHA i kwas azelainowy.

Gość gość
Powinnaś zacząć od zrobienia badań u enokrynologa i poszukać przyczynę swoich niedoskonałości.

Gość gość
Tego typu plamy po trądzikowe usuwają w Damianie w Warszawie. Wybierz się na konsultację to lekarz dobierze odpowiedni zabie do Twoich blizn. Mogę jedynie odradzić wszelkiego rodzaju kremy i balsamy, bo niepotrzebnie wydasz kasę, a żeby uzyskać pożądany efekt musisz wydać sporą sumkę. Zabiegi nie są drogie a efekty natychmiastowe.

Gość gość
może odpowiedzią na Twój problem będzie Centrum Leczenia Trądziku w Warszawie / jest też we wrocławiu podobno/ , doktor dobrała mi leki, podleczyła i włączyła zabiegi kosmetyczne. Z efektów do dzis jestem zadowolona. Fakt sama nie wiedziałam jakie zabiegi kosmetyczne mogę zrobić i co one mi dadzą, jak się okazało, gdy się ma trądzik dużo zabiegów nie może być wykonanych, dodatkowo jeszcze wchodziły pory roku które komplikowały. Więc warto iść do lekarza, który oprócz leczenia właczy pielęgnację, nie była ona bardzo droga. Pamiętaj lekarz + dobry kosmetolog.

Gość wiolka911
Moze uzywasz na raz zbyt wielu kosmetykow? Czasem lepiej dać odpocząc skorze, zeby sie ukoila bez warstw kremow i masci. Z takich drogeryjnych dosc tanich kosmetykow, ktore moga ci pomóc- polecam węglową maskę, taką w płachcie z Eveline (charcoal ritual). Potrafi ladnie oczyscic skore, ukoic podrażnienia i dobrze nawilża. Tez nie mam idealnej cery i walcze z niedoskonalosciami, ale od czasu gdy zaczelam regularnie uzywac tej maseczki to widze, ze jest lepiej :)

Gość gość
Tak jak ktoś nade mną pisze, daj skórze odpocząć, to może być czasami najlepsze rozwiązanie, jesli nie , to pomóż sobie kremem do twarzy cetaphil ps lipoaktywny. On ładnie nawilży skórę i sprawi,że będzie lepiej się prezentować juz po kilku użyciach :)

Gość gość
Miałam problem z bliznami po tradziku. Zrobiłam zabieg z mikrodembrazji i bardzo ładnie mi zlikwidował wszystkie blizny. Zabieg jeste bardzo bezpieczny, wykonywałam go w BonJour w Gliwcach.

Gość Apppy
Na trądzik polecam Anti Acne Floslek, super sprawa

Gość iive
L'Biotica ma genialne plasterki na wypryski, serdecznie polecam.

Gość gość
próbowałam chyba już wszystkiego co oferują apteki na trądzik i jakoś nic mi nie pomagało. dopiero laseroterapia przyniosła pożądane przeze mnie efekty. kurację przeprowadzałam w klinice vesuna, która znajduje się w krakowie przy ulicy dobrego pasterza. dziś wiem, że to była bardzo dobra decyzja ponieważ laser fotona spectro sp i dualis sp to świetne rozwiązanie w walce z trądzikiem. już po pierwszym zabiegu widziałam znaczną poprawę. co prawda wystąpił u mnie obrzęk, który utrzymywała się dobę, ale o tym, że może się pojawić poinformowano mnie na wstępie.

Gość PO4miesiacach mam spokoj

Hey, rozumiem CIę w 100% Ja od 13 roku życia walczyłam z trądzikiem. Zupełnie przypadkiem go zredukowałam bo te herbatę problemy z układem nerwowym : https://konopiafarmacja.pl/hempbrokr/100-suszone-kwiaty-konopi-cbd-20g.html 

Najpierw minęła mi arytmia później przestałam mieć bolesne miesiaczki a po tych 4 miesiącach po trądziku zostało parę blizn i  czasami coś mi na brodzie wyskakuje. 

Jeszcze bede o nich testować  maść z cbd to też Ci napisze jak się sprawdziła.

Kuracja wcale nie jest droga bo ja zużyłam tylko 2 buteleczki. A wcześniej jak miałam od dermatologa recepte to min. 200 zł traciłam miesięcznie. 

Konopna  Maść Dr. Muller  to  produkt zawierający olej konopny i substancję czynną kannabidiol (CBD). Dzięki unikalnemu składowi działa kojąco i regenerująco na skórę. Niezwykła substancja kannabidiol (CBD) to naturalny kannabinoid uzyskany z rośliny konopi . Przyczynia się do kojącego działania maści i jej korzystnego działania. Dzięki specjalnemu procesowi uzyskiwania ekstraktu CBD , składnikom najwyższej jakości oraz wyjątkowej recepturze  Dr. Muller  , jest doskonała w leczeniu różnorodnych zmian ,  problemów skórnych jak i łagodzenia bólu różnego pochodzenia  .

Maść zalecana jest przy :

- łuszczycy,

- atopowym  zapaleniu skóry,

- opryszczka, zajady,

- trądzik różowaty, pokrzywach alergiach skóry

- oparzeniach ,

- łojotoku,

- egzemie,

- grzybicy,

- toczeniu,

-  przyniesie ulgę suchej i  zniszczonej  skórze ,ranch i otarciach naskórka, 

- odleżyny, blizny,

- rany po ukąszeniach owadów.- Bólach pleców i kręgosłupa

- Żylakach, zapaleniach żylnych

- Bólach reumatycznych i artretycznych (do II stopnia)

- Brodawkach, odciskach, wrastających paznokciach,

- Bólach menstruacyjnych

- Tatuażach i wielu innych.   brzmi ciekawie, ale dopiero ją zamówię.

Gość PO4miesiacach mam spokoj
3 minuty temu, Gość PO4miesiacach mam spokoj napisał:

Hey, rozumiem CIę w 100% Ja od 13 roku życia walczyłam z trądzikiem. Zupełnie przypadkiem go zredukowałam bo te herbatę problemy z układem nerwowym : https://konopiafarmacja.pl/hempbrokr/100-suszone-kwiaty-konopi-cbd-20g.html 

Najpierw minęła mi arytmia później przestałam mieć bolesne miesiaczki a po tych 4 miesiącach po trądziku zostało parę blizn i  czasami coś mi na brodzie wyskakuje. 

Jeszcze bede o nich testować  maść z cbd to też Ci napisze jak się sprawdziła.

Kuracja wcale nie jest droga bo ja zużyłam tylko 2 buteleczki. A wcześniej jak miałam od dermatologa recepte to min. 200 zł traciłam miesięcznie. 

Konopna  Maść Dr. Muller  to  produkt zawierający olej konopny i substancję czynną kannabidiol (CBD). Dzięki unikalnemu składowi działa kojąco i regenerująco na skórę. Niezwykła substancja kannabidiol (CBD) to naturalny kannabinoid uzyskany z rośliny konopi . Przyczynia się do kojącego działania maści i jej korzystnego działania. Dzięki specjalnemu procesowi uzyskiwania ekstraktu CBD , składnikom najwyższej jakości oraz wyjątkowej recepturze  Dr. Muller  , jest doskonała w leczeniu różnorodnych zmian ,  problemów skórnych jak i łagodzenia bólu różnego pochodzenia  .

Maść zalecana jest przy :

- łuszczycy,

- atopowym  zapaleniu skóry,

- opryszczka, zajady,

- trądzik różowaty, pokrzywach alergiach skóry

- oparzeniach ,

- łojotoku,

- egzemie,

- grzybicy,

- toczeniu,

-  przyniesie ulgę suchej i  zniszczonej  skórze ,ranch i otarciach naskórka, 

- odleżyny, blizny,

- rany po ukąszeniach owadów.- Bólach pleców i kręgosłupa

- Żylakach, zapaleniach żylnych

- Bólach reumatycznych i artretycznych (do II stopnia)

- Brodawkach, odciskach, wrastających paznokciach,

- Bólach menstruacyjnych

- Tatuażach i wielu innych.   brzmi ciekawie, ale dopiero ją zamówię.

* 2 opakowania

Gość Jjkposla

Mi osobiście pomogło leczenie z uzyciem urządzenia Digital Silver Pulser, sprawdź tutaj merlin-zdrowie.pl

Gość Gość M

Bardzo polecam Epiduo (tylko on jest na receptę) a poza tym tonik z kwasem laktobionowym (działa na cerę naczynkową, łagodzi, nawilża)

Gość gość

Dzień dobry :). Proszę umówić się na konsultację do lekarza dermatologa. Lekarz podczas konsultacji obejrzy zmiany, zbada je . Jeśli będzie potrzeba zleci wykonanie dodatkowych badań. I będzie mógł postawić diagnozę oraz wdrożyć odpowiednie leczenie.

www.lenartowiczclinic.pl

Gość gość

Nie trzeba reklamować lekarzy na forum.

Z powodu twarzy masz kompleksy?Niepotrzebnie,są przecież fluidy,pudry,korektory.

Jak patrzę to większość kobiet ma problemy skórne.