Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Myślicie, że przesadziłam?

Polecane posty

Gość gość

Siostra męża naprawdę dobrze zarabia. Nam też źle się nie powodzi, ale ona ona ma miesięczną wypłatę trzy razy wyższą od mojej. Dostała tę pracę pół roku temu. Wcześniej zarabiałyśmy podobnie. Nie powiem, trochę jej zazdroszczę, ale jednocześnie cieszyłam się z jej sukcesu. Kilkakrotnie zrobiła mi przytyk, że zarabiam mniej od niej, mimo że skończyłam studia, a ona nie. Obracałam to w żart. Myślałam sobie, że zachłysnęła się nowym życiem i trochę jej sodówka odbiła, ale w końcu jej przejdzie. Ale dzisiaj się zdenerwowałam. Jestem w ciąży, a ta wyskoczyła do mnie i do męża z tekstem, że oby dziecko było do niej podobne, bo wtedy poradzi sobie w życiu. Odpowiedziałam jej, że lepiej jak będzie do mnie albo do męża podobne, bo wtedy przynajmniej będzie ładne. Obraziła się strasznie. Mąż mówi, że przesadziłam.

Gość gość
Maz ma racje przesadziłaś . Ona pewnie nie miala nic złego na myśli albo dala wam do zrozumienie, ze chce byc chrzestna waszego dziecka .

Gość gość
Co to za pozycja ze zarabi 3 razy wiecwj a nie ma studiow? Hmm zy przesadzils? Zalezy w jakim Kontekscie ona to powiedziala a tego nie wiemy.

Gość gość
Jak to w jakim kontekście to powiedziała ? Za pewne chodziło jej o to że zarabia 3x więcej niż autorka a nie ma studiów jak sama to stwierdzila. Czyli że umie kombinować. Autorko bardzo dobrze jej powiedziałaś, na chuj sie wtrąca w wasze życie i tak głupio komentuje. Też bym się wkurzyła na taki tekst bo sama jestem w ciąży i przede wszystkim dziecko ma być podobne do mnie i mojego partnera a nie do innych krewnych.

Gość gość
No dobra, podstawowe pytanie: Brzydka jest czy ładna?

Gość gość
No niekoniecznie moglo byc to zlosliwe i w kontekscie placy powiedziane. Moze jest tak narcystyczna i zapatrzona w siebie ze chcialaby zeby dziecko bylo do niej podobne.

Gość gość
Myślę że nie przesadziłaś, może i mało miłe i eleganckie, ale skoro sama weszła na ten poziom...

Gość gość
Dobrze jej powiedziałeś. Wredna suka.

Gość gość
Jak ktos nie ma wykształcenia i ma z tego powodu kompleksy, to chwaki sie forsa. Widocznie tak jest z nią.

Gość gość
Od kiedy to wykształcenie jest warunkiem dobrych zarobków ? Ja teraz mam remont i za jeden dzień pracy 2 hydraulików ( 22l i 23l ) wzięło 2000 zł . Takich remontów maja kilka w tym tygodniu . Wystarczyły im 2 lata takiej pracy żeby kupić sobie mieszkanie za gotówkę . Niepotrzebne studia jak ktoś ma głowę na karku .

Gość gość
Przesadzilas. Można odnieść wrażenie, że to Ty masz największy problem z zarobkami szwagierki. Niestety niektórzy ludzie tacy są... jak Ty.

Gość gość
Dobrze jej powiedzialas. Z ludzmi trzeba tak samo jak oni z Toba bo na glowe Ci wejda i zdepcza. Ustawilas ja do pionu i zapewne juz nie bedzie robila Ci takich przytykow. Zapomnij o sprawie i skup sie na sobie :) Wiadomo ze moglas odgryzc sie bardziej elokwentnie , ale dobre i to. Ja na Twoim miejscu pewnie bym sie nic nie odezwala bo mam problem z odszczekiwaniem sie ludziom, ale po fakcie rozmyslalabym ze moglam powiedziec to albo tamto.

Gość gość
Jeżeli faktycznie ci przygadywala na temat zarobków to dobrze jej sie odszczekalas.

Gość gość
Nie masz autorko taktu i klasy. Oby dziecko tego po tobie nie odziedziczyło. Wystarczyło powiedzieć "Oby miało twój spryt, ale było szczęsliwe jak my". To co powiedziałaś było niesmaczne i tanie. Jak widać studia za wiele ci nie dały:O

Gość gość
gość dziś Autorka wielokrotnie pokazywała takt i klasę puszczając mimo uszu chamskie uwagi szwagierki, ale w końcu nie wytrzymała. Każdy ma jakieś granice. Chciałabyś, żeby ktoś dawał ci do zrozumienia, że jak twoje dziecko będzie podobne do ciebie, to będzie niezaradne życiowo?

Gość gość
Jakie wiele lat? Ta nowa prace na dopiero od pol roku... Po prostu sie cieszy i tyle. Moim zdaniem autorka zachowala sie chamsko.

Gość gość
21:39 Widzę, że ty, paniusiu, dałabyś sobie na głowę narobić i może byś jeszcze podziękowała

Gość gość
23:06 Tak, twoim zdaniem autorka powinna powiedzieć “Ojejejej, bądź dla mnie dalej chamska, rób przytyki, wtrącaj się tam, gdzie nie trzeba a ja będę to z uśmiechem znosić!!!” Opamiętaj się, pipko