Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

imie wiesia...

Polecane posty

Gość gość

sluchajcie w latach 60bylo to imie popularnr albo ryszarda, widzialam nagrobek i to imie z lat 60. inaczej byc janina grazynka czy jakas kryska ale wiesia to imir okropne!!!

Gość gość
Znam 1 Wiesię i 1 Wieska , sympatyczni i bez kompleksów. To tylko kwestia mody.

Gość gość
Wiesia (Wiesława) to z gatunku tych, typu: Czesia (Czesława), Miecia (Mieczysława), Lodzia (Leokadia), Władzia (Władysława), Wacia (Wacława), Jadzia (Jadwiga). Imiona kompletnie niedzisiejsze, i były one nadawane dużo przed II wojną światową, gdzieniegdzie tuż po, choć tuż po wojnie aż do lat 60tych zaczęto nadawać: także Jadwiga, Krystyna, Elżbieta, Bożena, Grażyna, Danuta, Barbara, Emilia. Potem była era tj: Marzena, Renata, Wioletta, Małgorzata, Jolanta, Beata, Edyta. Następnie: Agnieszka, Joanna, Monika, Marta, Martyna, Karolina, Sylwia, Katarzyna, Klaudia. Każda dekada lub dwie mają swój boom na imiona. Obecnie pomimo imion tj: Julia, Amelia, Lena, Nina, Zuzanna, Zofia, jest spora różnorodność, bo trafiają się także Anna, ale i Franciszka lub Antonina. Jednak Wiesia, nieee, to nawet ładne nie jest, podobnie jak te które wymieniłam na początku.

Gość gość
Mój wujek był Wiesław ale go nie pamiętam bo zginął w wypadku. Znam jedna Wiesławe i... No sory ale to nie imię dla kobiety. Wiesława... Proszę was. Okropne imię.

Gość gość
Brzmk jak kasia,a takich większość w Polsce ...więc nie wiem o co cho

Gość gość
Co wy macie do Wiesi? Co za róznica - a Kasia, Basia, Asia, Zosia - mogą byc? a to bardzo podobne. Wieslawa ? Imiona, ktore maja w sobie SŁAWA pzreciez nie sa kompromitujace, wrecz przeciwnie. Pomyslcie logicznie, nie kierujcie sie głupimi modami.

Gość gość
Zofia najlepsze. Skróty : Zocha

Gość gość
Wiesia - najpiekniejsze imie , imie mojej cudownej mamy

Gość gość
I ja mam takie imie. Jest ekstra!

Gość gość
Brzmienie tego imienia kojarzy się z wieśniactwem (nie mylić z normalna wsią), stąd faktycznie jest bardzo źle odbierane. Dla mnie to nie jest ta sama kategoria co Kasia czy Jadzia. Gdyby mama mnie tak nazwała, to zmieniłabym imię, serio.

Gość gość
Dla mnie gorsze jest Zdzisława - Zdzicha. Kojarzy mi sie ze zdzirą.

Gość gość
Znam jedną Wieśkę pp 30tce, przemądrzała i chcąca uchodzić za wyrocznię odnośnie wychowania dzieci.

Gość gość
Wacia -masakra:O:O:O Wiesia -fakt przedwojenne w latach 60 chyba nikt normalny nie nadawał znam JEDNA Wiesie z tamtych roczników wiem że ludzie się naśmiewali za plecami że imie dla babci.

Gość gość
Pewnie same Paule, Sonie I inne Dzastiny sie tu wypowiadaja

Gość gość
Moja babcia się tak nazywa i zawsze mi się ono kojarzy ze starszą osobą (urodzona w wojnę). Druga babcia to Regina, może się ktoś zainspiruje :D

Gość gość
gość 2018.02.27 Wiesia - najpiekniejsze imie , imie mojej cudownej mamy xx i to jest przynajmniej dobre uzasadnienie. Czlowiek zdobi imię a nie na odwrót.

Gość gość
Oj glupie , glupie baby. Wystarczy, zeby jakas panienka z warsaw shore czy jakiejs gownianego serialu miala tak na imie, zaraz by sie pojawilo dziesiatki Wieś, Tak juz bylo z imionami wczesniej wysmiewanymi. Niektorzy jednak sa jak stado baranow - zero wlasngo zdania, wazna moda i co u sasiadki.