Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Głodna99

Mam 18 lat, jestem głodna i żyje bez rodziców

Polecane posty

Hej, mam 18 lat, chodze do technikum i się obecnie uczę. Mieszkam bez rodziców, ponieważ pochodze ze wsi a uczę się w mieście. Dostaje miesięcznie od rodziców 150zł, opiekuję się starszą kobietą z dobrego serduszka, która czasem da mi drobne na jedzenie, lecz niestety nie starcza mi to na życie. Proszę poradźcie mi co mam zrobić w tej sytuacji :( Jestem naprawdę głodna a w portfelu mam zaledwie 12gr.

Gość gość
Odwiedz MOPS oni ci poradzą;-)

Gość gość
Zgłoś się po pomoc do Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej (GOPS). GOPS znajduje się w Urzędzie Gminy na obszarze której leży twoja wieś. Jak tak zrobiłem. Dali mi pracę w Centrum Integracji Społecznej (CIS) - zarabiam miesięcznie 800 zł przelewem na konto + bon towarowy do "Biedronki" o wartości 100 zł. Praca polega na sprzątaniu.

Mam codziennie praktycznie lekcje do godziny 17. Nie mogę zawalić szkoły, ponieważ chcę ją ukończyć.

Gość gość
@ 10:43 Nie mogą cię "olać". Jesteś bez środków do życia i grozi ci śmierć z głodu.

Gość gość
Zglos to gdzies ze mops cie ołał oni poto są zeby ludziom pomagac w trudnych sytuacjach a nie olewać ich w koncu mają zato placone z naszych podatkow;-)

Gość gość
@ 10:44 Nie dasz rady. Rzuć szkołę i podejmij jakąkolwiek pracę. Inaczej nie przeżyjesz. Umrzesz zanim skończysz szkołę.

Gość gość
idz do stolowki dla bezdomnych albo podaj numer konta