Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Koperta

Polecane posty

Gość gość

Ile chrzestni dają do koperty? W życiu byłam tylko na jednej komuni (swojej). Nie mam pojęcia ile się daje. Nie chce bawić się w prezenty.

Gość gość
Zaraz Ci tutaj napiszą, że 500-1000 lub uj wi ile, ale to jest to co rodzice chcieliby dostać :D Zwykle to jakieś groszowe sprawy 100-200 zł maks :)

Gość gość
mysle ze chrzest to tak z 500zł, ja na komunie 2 lat temu mojemu chrzesniakowi a synowi kolezanki dalam 1000zl. 100 czy 200zl to sie daje na urodziny a nie na takie uroczystosci.

Gość gość
Jako chrzestna nie dalabym 100 czy 200. Dalabym 500. Lyb 400 i ladna pamiatka.

Gość gość
Oczywiście,że 100 czy 200 nie wypada. Jak nie mam kasy to siedzę w domu, odmawiam a nie robię z siebie jakąś dziadówe. Ludzie, serio na chrzest 100zł? To jest według mnie brak wstydu albo po prostu tupet.

Gość gość
Ja jako chrzesta dałabym 2 tys., ale nią nie jestem, więc sobie pisze ile to bym dała gdybym była :D bo jakby mnie ktoś poprosił to by życie zweryfikowało te moje podniosłe hasła o wysokości kwoty. Ludzie zejdźcie na ziemię.

Gość gość
Ja swojemu chrzestniakowi dałam w kopercie z życzeniami 500 zł, album na zdjęcia taki komunijny i bombonierkę. Byliśmy tylko w kościele, pod kościołwm zdjęcia a potem out, bo rodzice dziecka nic nie robili, tzn zrobili w domu ciasto i kawę, ale miejsca było tylko dla dziadków i rodzeństwo rodziców mojego chrzestniaka, chrzestniak to syn koleżanki, ona mi wcześniej zasugerowała, że nic nie urządza i zaprasza nas tylko do kościoła a w domu zrobi poczęstunek dla najbliższych. Ja się nie obraziłam, nie będe pchać sie na siłe gdzie mnie nie chcą, a dziecko niczemu winne. Z tymże przez to że uluźniły się kontakty, to też już nie staję na głowie i nie robię prezentów jak kiedyś, na boże narodzenie, urodziny, dzień dziecka, mikołaja, tylko ograniczam sie do życxeń telefonicznych i prezentu tylko na boże narodzenie i na urodziny, albo cxasem tylko na urodziny. Teraz już chce ograniczyć się z prezentem tylko na urodziny, a reszta to telefoniczne życzenia i już.

Gość gość
13:29 idz sie je/bnij w czerep. Sama zejdz na ziemie i nie swiruj. Jak nie mam funduszy na balety to siedze na dopie w domu.

Gość gość
skoro Cię nie zaprosili na imprezę to dałas adekwatną sumę 500zł jest ok. Chociaz moim zdaniem powinni byli Cię jako chrzestną zaprosić do tych dziadków itp.

Gość gość
Jak chcesz być lubiana, zapraszana na wszystkie uroczystości, tj. imieniny dziecka, roczek, dwa latka itd...aż do 18-stki, mikołaja, boże narodzenie, dzień dziecka, walentynki, to musisz dać dużo. im więcej tym lepiej. mniej niż tysiak to praktycznie wykluczenie z imprez .

Gość gość
13:35 następna kretynka, która przesadza, żeby zrobić z ludzi głupków, a moim zdaniem mniej niz 500zł nie wypada.

Gość gość
Dobrze, że napisałaś TWOIM ZDANIEM, kretynko! Pozwól mieć innym też swoje zdanie.

Gość gość
mozecie isc i dac nawet 20zł albo wpieprz/yc sie na impreze na krzywy ryj, tak maja prostacy.